Skocz do zawartości

wymiania starego sklepu na nowy

pavelnet

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Jakiś miesiąc temu całkowicie przebudowałem sklep internetowy wszystkie urle sie zmienily.

W google do teraz zostalo okolo 400 nie dzialajacych linkow, natomiast nowych linkow jest bardzo malo co moze byc tego przyczyna :rotfl: Jak można to jakos poprawic po juz ponad miesiac minal i nowych linkow jest bardzo malo :D Oraz jak zrobic zeby stare adresy zamienily sie na nowe (przekierowanie 301 ale jak je zrobic w htaccess?)

Tak jak pisałem minął juz ponad miesiąc, a nowych linkow jest moze z 20 :)

Jeśli prowadzą do niego 3 linki na krzyż, to nie jest to sytuacja dziwna.

Czym więcej linków, tym gbot częściej bywa na stronie -> szybciej indeksuje.

Zdobywaj więc linki i czekaj - nic innego nie jesteś w stanie zrobić.

Czyli co powinienem zrobić aby poprawić to?

nauczyć się myśleć ! i wyciągać wnioski z tego co Ci piszą.

-----------------

Kolega napisał i wyjaśnił Ci przyczyny zwłoki czasowej przy aktualizacji strony.

im więcej linków prowadzących do witryny tym częstsza jest jej aktualizacja bo wiecej jest wizyt robotów , im wiecej linków wewnetrznych i im lepsza struktura wewnetrzenego linkowania tym lepsza jest indeksacja to tyle podstaw.

Należy również pamiętać o linkach wychodzących bo czym jest ich więcej tym wiecej robotów nie wchodzi w głąb witryny i nie indeksuje jej podstron ani zmian na nich tylko przechodzi na witryny do których prowadzą dane linki

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Możesz też wygenerować sobie nowy Sitemap i podać go Google'owi.

Tą samą operację robiłem 2 miechy temu i maiłem to samo (oglądalność spadła o 50% i wyniki poleciały w dół - jak bym wiedział to co teraz wiem wtedy pewnie by inaczej było :) )

poza tym zrobiłem też przekierowania 301 w htaccess w ten spodób że przekierowałem stare odwołania do produktów i kategorii np.

RewriteCond %{QUERY_STRING} action=markinfo&man_id=([0-9]+)

RewriteRule .*c [R=301,L]

czyli kiedyś kategorie były np. index.php?action=markinfo&man_id=34

a teraz mam index.php?cat=34

i to samo dla produktów

RewriteCond %{QUERY_STRING} action=productdetails&prod_id=([0-9]+)

RewriteRule .* product_info.php?info=p%1 [R=301,L]

Nie wiem czy to coś dało dla googla ale jak mi poszły staty w dół to wszystkiego się chwytałem :)

--------------------------------

Katalog Stron

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności