Skocz do zawartości

filtr MFA (Made For Adsense)... kilka pytań

MaxDamage

Rekomendowane odpowiedzi

Jak sprawdzić, czy dane konto ma taki filtr?

Od jakiegoś czasu odnotowuję rekordowe liczby kliknięć, jednak zarobki są zdecydowanie poniżej "rekordów"... Nie umieszczam reklam na stronkach MFA. Coś nie chce mi się wierzyć, że akurat ceny za reklamy spadły :) Na stronach, gdzie wyświetlam reklamy AdSense, znajdują się 1-2 jednostki. Nie mogę zrozumieć, za co mogli mi coś takiego wlepić? Jak tak dalej pójdzie, to będzie niezbyt wesoło :(

;]

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Porobilem eksperymenty w ciagu kilku ostatnich dni. W moim przypadku bankowo wyszlo ze jest to filtr na konto. Stronka / strony przerzucane na przemian na inne konta dawaly zarobki roznice sie ok ~60 - 70 %.

Jedno z kont dostalo filterek ok 2 tyg temu. Nie bylo zadnych stron ktore mozna by zakfalifikowac jako MFA. Widocznie google celow uwala zarobek stronom ktore zarabiaja za duzo. Bo nie wierze w spadek po kilku miesiacach o 60-70 % z powodu np naglego braku reklamodawcow.

Kolejna obserwacja.

Ilosc odslon reklam google dla przykladowych 4 stron na koncie ktore dostalo filtr MFA wynosilo ok ~40.000.

Po przeniesieniu 2 na inne konto. Zsumowanie odslon daje wynik ok 60000.

Co by oznaczalo ze google naklada jakies ograniczenie odslon na jedno konto. Dlatego tak czesto pojawiaja sie np reklamy dobroczynne.

Po zabiegu rozdzielnia ilosc reklam dobroczynnych zmalala.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności