Finan Opublikowano 6 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2018 Trochę Cię rozczaruję bo mam zaznaczone: Wysyłka proform Zmiana opcji wysyłki proform (po zamówieniu domen są one wysyłane tylko pocztą elektroniczną): Chcę otrzymywać proformy pocztą elektroniczną Wysyłka faktur Zmiana opcji wysyłki faktur: Chcę otrzymywać faktury w formie elektronicznej (rekomendowane) Chcę otrzymywać faktury pocztą tradycyjną A co do opłaty 2 zł za płatność online jeszcze z 2 miesiące temu tego nie było. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anuleczka133 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Tak czytam czytam i głupieje. Tak jak sami piszecie z tym RODO to każdy co innego.... Ja słyszałam, że my jako firma prowadząca usługi- (przyjmujemy pacjentów) i mając stronę internetową która posiada formularz kontaktowy, live chat itp. powinniśmy również pamiętać o RODO, tak więc zmiany na stronie zostały wprowadzone ale tu moje pytanie czy z nieszczęsna nazwa.pl nie powinniśmy podpisać umowy na powierzenie przetwarzania danych osobowych mając u nich serwer, konta pocztowe itp?! Wyśle im taka umowę i wyskoczą mi z taka płatnością jak tu piszecie odnośnie sklepów i czy jedynym rozwiązaniem jest koniec współpracy z nimi??:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 1 minutę temu, anuleczka133 napisał: Tak czytam czytam i głupieje. Tak jak sami piszecie z tym RODO to każdy co innego.... Ja słyszałam, że my jako firma prowadząca usługi- (przyjmujemy pacjentów) i mając stronę internetową która posiada formularz kontaktowy, live chat itp. powinniśmy również pamiętać o RODO, tak więc zmiany na stronie zostały wprowadzone ale tu moje pytanie czy z nieszczęsna nazwa.pl nie powinniśmy podpisać umowy na powierzenie przetwarzania danych osobowych mając u nich serwer, konta pocztowe itp?! Wyśle im taka umowę i wyskoczą mi z taka płatnością jak tu piszecie odnośnie sklepów i czy jedynym rozwiązaniem jest koniec współpracy z nimi??:) Jeżeli firma utrzymująca usługi hostingowe może w teorii uzyskać dostęp do danych osobowych gromadzonych w ramach serwisu, taka umowa powinna być z tą firmą podpisana. Jeżeli jednak firma pobiera kwoty za podpisanie i utrzymanie takiej umowy (a nazwa.pl z tego co widać w temacie robi to) i nie chce być Pani tymi kosztami obciążona, sugeruję zmianę firmy hostingowej - wybór jest duży, niektóre firmy nawet przeniosą bezpłatnie serwis internetowy i pocztę w ramach umowy hostingowej. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anuleczka133 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 5 minut temu, theqkash napisał: Jeżeli firma utrzymująca usługi hostingowe może w teorii uzyskać dostęp do danych osobowych gromadzonych w ramach serwisu, taka umowa powinna być z tą firmą podpisana. Jeżeli jednak firma pobiera kwoty za podpisanie i utrzymanie takiej umowy (a nazwa.pl z tego co widać w temacie robi to) i nie chce być Pani tymi kosztami obciążona, sugeruję zmianę firmy hostingowej - wybór jest duży, niektóre firmy nawet przeniosą bezpłatnie serwis internetowy i pocztę w ramach umowy hostingowej. No właśnie aż boję się do nich pisać, szczerze mówiąc teraz transferowaliśmy od nich sporo domen bo ceny które oni proponują, a które ma konkurencja to jakieś nieporozumienie No ale nic pisze do nich zobaczymy z jaką kwota wyskoczą tylko muszę jakieś profesjonalne pismo wystosować niech myślą, że się na tym znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Przed chwilą, anuleczka133 napisał: No ale nic pisze do nich zobaczymy z jaką kwota wyskoczą Stawiam, że z taką samą jak wspomniana tutaj w temacie, tj. 500zł netto/miesiąc. Audytu za 2000zł netto w tej sytuacji może nie będą chcieli wykonywać. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anuleczka133 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 a jeszcze krótkie pytanie... to ja powinnam sporządzić taka umowę i podpisać czy oni powinni to zrobić i mi ją wysłać podpisana?? (umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Przed chwilą, anuleczka133 napisał: a jeszcze krótkie pytanie... to ja powinnam sporządzić taka umowę i podpisać czy oni powinni to zrobić i mi ją wysłać podpisana?? (umowa powierzenia przetwarzania danych osobowych) Dokument powinien udostępnić usługodawca. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anuleczka133 Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 11 minut temu, theqkash napisał: Dokument powinien udostępnić usługodawca. czyli to ja ich jeszcze powinnam opie***yc za to ze takiej umowy nie dostałam?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Przed chwilą, anuleczka133 napisał: czyli to ja ich jeszcze powinnam opie***yc za to ze takiej umowy nie dostałam?! Taka umowa jest opcjonalna i klient sobie może ją zamówić jeśli uważa,że przetwarza dane osobowe. Nie jest to obowiązek usługodawcy. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DK_ Opublikowano 9 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2018 Dnia 26.04.2018 o 10:26, theqkash napisał: Prestashop lub wordpress+woocommerce na własnym hostingu. Dodam jeszcze, że warto zainteresować się silnikiem thirtybees, bazującym na PrestaShop 1.6 (1.7 to pomyłka i nie ma sensu sobie zawracać tą wersją głowy). Chłopaki robią kawał świetnej roboty, poprawiono ponad 2500 błędów, kilka dni temu wyszła najnowsza wersja 1.0.4. Korzystam od pierwszej wersji, przyjemne wyniki w wyszukiwarkach dla produktów. Co istotne 99% dodatków do Presty jest kompatybilnych z thirtybees. Szczerze polecam! https://thirtybees.com/ https://forum.thirtybees.com/ Jeśli chodzi o hosting to polecam kylos Bronze, taki VPS w zupełności wystarczy. PS. Mam ponad 20 domen w nazwa.pl, już dawno miałem się od nich wynieść. Co polecacie w tej chwili? ovh czy premium? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 10 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2018 A co myślicie o takiej sytuacji ? Nazwa ma trawnik? "25 maja 2018 roku - Dzień dobry! - słyszę w słuchawce. - Dzień dobry, w czym mogę pomóc? - Wczoraj wieczorem przechodząc koło pana biura zrobiłem kupę – rzecze mężczyzna. - Co? - pytam nie będąc pewien, czy dobrze zrozumiałem. - Na trawniku, po lewej stronie od wejścia. Postawiłem takiego średniej wielkości balasa – wyjaśnia mój rozmówca spokojnym cierpliwym głosem. Z telefonem przy uchu wychodzę z biura i patrzę na trawnik. Rzeczywiście dwa metry od wejścia do mojego biura leży brązowy balas. Obok niego kawałek brudnej serwetki. Rozglądam się wokół w obawie czy to nie jakaś prowokacja. Ludzie przechodzą jednak obojętnie i nikt nie patrzy w moim kierunku. - Bardzo brzydko się pan zachował – oceniam mojego rozmówcę. - Dzwoni pan, żeby przeprosić, czy może zapytać kiedy może pan posprzątać? - dopytuję. - Nie w tym rzecz – odpowiada mężczyzna. - Dziś weszły nowe przepisy dotyczące danych osobowych. RODO. Słyszał pan o tym? - Tak. Byłem nawet na szkoleniu – przyznaję nie bardzo wiedząc do czego mój rozmówca zmierza. - To świetnie – głos w słuchawce stał się bardziej ożywiony i trochę weselszy. - Nie muszę więc panu tłumaczyć czym są dane osobowe? - Są to wszelkie informacje, dzięki którym bezpośrednio lub pośrednio można zidentyfikować osobę – odpowiadam coraz bardziej zaintrygowany tą dziwaczną rozmową. - Czy po stolcu można zidentyfikować osobę? – pyta niespodziewanie mój rozmówca. - Gdyby ktoś popełnił przestępstwo i zostawił na miejscu zbrodni swoją kupę to czy policja robiąc badania DNA mogłaby ustalić kim jest ta osoba? - uzupełnił pytaniem pomocniczym, o które wcale nie prosiłem. Patrzę na leżącego w trawie balasa i z trudem przełykam ślinę. - Sądzę, że tak... - W rozumieniu Rodo mój stolec jest daną osobową – ucieszył się mężczyzna w słuchawce. - Dopóki leży na pańskim trawniku jest pan administratorem moich danych osobowych. Podrapałem się po głowie nie wiedząc co powiedzieć. - Tak czy nie? - usłyszałem w słuchawce. - No chyba tak... - przyznałem niechętnie. - Mam prawo do przenoszenia danych – głos mężczyzny stał się jeszcze bardziej pogodny. - Wykonując prawo do przenoszenia danych osoba, której dane dotyczą, ma prawo żądania, by dane osobowe zostały przeniesione przez administratora bezpośrednio innemu administratorowi – wyszeptałem zdanie zapamiętane ze szkolenia. - O ile jest to technicznie możliwe – dodałem z nadzieją w głosie. - Weźmie pan łyżkę i słoik, zgarnie mój stolec z trawnika i zaniesie do laboratorium, które jest po drugiej stronie ulicy – usłyszałem w słuchawce. - Potrzebuję zrobić badanie kału, a nie bardzo mam czas by dziś podjechać do przychodni. - Czy pan sobie jaja ze mnie robi!? - wykrzyknąłem do słuchawki. - Jeśli pan jako administrator moich danych osobowych będzie stwarzał przeszkody złożę skargę do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych – zagroził mężczyzna. - Wie pan jak wysokie są kary? Rozejrzałem się nerwowo po ulicy, otarłem pot z czoła. - Za chwilę wyślę panu smsem swoje imię i nazwisko wraz ze zgodą na administrowanie moimi danymi dla potrzeb przeniesienia moich danych osobowych z trawnika do przychodzi – usłyszałem w słuchawce. - Miłego dnia. Mój rozmówca rozłączył się, a telefon zawibrował w mojej ręce. Otrzymałem sms. Wszedłem z powrotem do biura. - Coś się stało? - zapytała zaniepokojona sekretarka. - Wszystko w porządku – odpowiedziałem spokojnym głosem. - Mamy łyżkę i słoik?" wykop i fb Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 17 godzin temu, jimmi napisał: A co myślicie o takiej sytuacji ? Szczerze? Myślę, że masz 16 lat skoro czytasz i powielasz takie bzdury. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimmi Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 Szczerze? Myślę, że masz 16 lat skoro czytasz i powielasz takie bzdury.Chciałbym mieć coś koło. Jeśli ktoś to bierze na serio to ma na prawdę przechlapane na tym świecie. BTW jesteś w Katowicach? Wysłane z telefonu Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 3 godziny temu, jimmi napisał: BTW jesteś w Katowicach? Tak, godzinę temu przyjechałem z Wrocka. Nie mam biletu. Chyba pozostaje mi impra w Ibisie. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nikonem Opublikowano 11 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2018 20 minut temu, SzlafRock napisał: Nie mam biletu. Ale przyjechałeś więc jednak na coś liczysz Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) ! Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.