Skocz do zawartości

nazwa.pl - Ważne zmiany w przepisach o ochronie danych osobowych

tomsaw10

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 253
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Przed chwilą, SzlafRock napisał:

Jasne,  po to pzyjehalem.

A to jakaś SEO Elyta przed Ibisem?

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

FYI: Dziś dotarło do mnie pismo o udostępnienie danych jednego z użytkowników forum RN, który rzekomo naruszył przepisy prawa, wypowiadając się w temacie dotyczącym przedmiotowej zmiany w sposób niesprzyjający, rzekomo pomawiając pewną firmę. 

Informację pozostawiam do samodzielnej interpretacji.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

6 minut temu, marcello napisał:

Ciekawe jakaż to pewna firma może się czuć pomawiana w związku z jakimś wpisem w wątku "nazwa.pl - ważne zmiany.. etc"

:P

Aby nie naruszyć imienia żadnej firmy powiem tak - na pewno nie moja :) 

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

@theqkash tak z czystej ciekawości - od kogo przyszło pismo (adwokacina/firma) i prośbę o jakie dane zawiera? :)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

Przed chwilą, mcmagik napisał:

adwokacina

prosił między innymi o udostępnienie danych osoby piszącej. To trochę smutne, biorąc pod uwagę nadchodzące zmiany w przepisach.

@theqkash i rozumiem, że odmówisz adwokacinie podania danych? 

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

2 minuty temu, mcmagik napisał:

odmówisz

Oczywiście. Dodatkowo dlatego, że jestem przeciwny takim działaniom przeciwko zabezpieczaniu danych osobowych, podobnie jak przeciwko np. wysyłaniu skanów dowodów pocztą w celu uzyskania kodu authinfo, co niektóre firmy mają wprowadzone.

@theqkash i OK. Nawet nie masz takiego obowiązku ;) Odmowa udostępnienia karalna nie jest a udostępnienie nieupoważnionym już tak ;) Adwokacina może tylko ładnie prosić ;)

9 godzin temu, theqkash napisał:

Dziś dotarło do mnie pismo o udostępnienie danych jednego z użytkowników forum

Technika SS: zamiast wziąć się do roboty i zaprzestać naciągania klientów wolą wytępić krytykę w sieci.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

3 godziny temu, Nikonem napisał:

Technika SS: zamiast wziąć się do roboty i zaprzestać naciągania klientów wolą wytępić krytykę w sieci.

Nie pisz SS bo zostaniesz zgłoszony o faszyzm ;-))) 

I buuum, nie ma już sklepów w nazwa.pl. 

Zniknęła zakładka, nie da sie ich zamówić, support potwierdza wycofanie ze sprzedaży.

Dzwoniłem przed chwilą do nazwa.pl. Zapytałem konsultantkę co się stanie po wejście w życie RODO z umowami hostingowymi. Odpowiedziała, że sklepy blokują i usuwają, ale hostingi zostają tak jak są.

Oznacza to, że nazwa.pl jednak nie będzie wypowiadać umowy o świadczenie usługi hostingu, a rozwiązaniu ulega tylko umowa powierzenia danych osobowych. Dopiero podpisanie nowej umowy dot. powierzenia danych osobowych sprowadzi na nas obowiązek dodatkowej opłaty. Wobec tego szybkich migracji nie trzeba robić, ale żeby żyć w zgodzie z prawem mamy wybór, albo płacić Nazwie, albo migrować hostingi do innych firm.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności