MaxPan Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Jęsli usługa już nie aktywna, to co mieli by przywracać? Naprykłąd dawno temu nieoplacone konto hostingowe? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzlafRock Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 12 minut temu, joleczka napisał: I to nie jest widzimisie rozpieszczonej dziewczynki tylko 6 lat pracy więc można zrozumieć, że ciężko mi odpuścić. Szczerze? Nie odpuściłbym. W pierwszej kolejności należy przeanalizować regulaminy czy gra jest warta zachodu. Kontakt z dobrą kancelarią prawną konieczny. Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joleczka Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 W regulaminie który mnie obowiązywał ( bo przecież nie zmienili na poczet tego ostrzegania o usuwaniu w dniu rodo) jest zapisane że mogą usunąć ale: "6. Brak wpłaty na rachunku bankowym nazwa.pl tytułem świadczenia usługi w kolejnym Okresie Abonamentowym do ostatniego dnia bieżącego Okresu Abonamentowego usługi oznaczać będzie zablokowanie dostępu do usługi począwszy od następnego dnia po zakończeniu bieżącego Okresu Abonamentowego. Klient wyraża zgodę na przechowanie danych zgromadzonych w ramach usługi i usług dodatkowych przez okres kolejnych 30 dni. 7. Jeżeli w terminie 14 dni od daty zakończenia poprzedniego Okresu Abonamentowego nazwa.pl odnotuje wpłatę na rachunku bankowym tytułem świadczenia usługi w kolejnym Okresie Abonamentowym, dostęp do usługi zostanie odblokowany, a czas utrzymania usługi przedłużony o kolejny Okres Abonamentowy liczony od daty zakończenia poprzedniego Okresu Abonamentowego. 8. Brak wpłaty na rachunku bankowym nazwa.pl tytułem świadczenia usługi w kolejnym Okresie Abonamentowym do 14 dnia po zakończeniu poprzedniego Okresu Abonamentowego skutkować będzie usunięciem usługi oraz usług dodatkowych zamówionych do tej usługi wraz z danymi w ramach nich zgromadzonymi oraz rozwiązaniem umowy o świadczenie tej usługi i usług dodatkowych. 9. W przypadku przekroczenia parametrów usługi Okres Abonamentowy usługi zostaje skrócony do daty przekroczenia tych parametrów. Usługa aktywowana jest na Okres Próbny rozpoczynający się od dnia przekroczenia parametrów, a okres trwania umowy przedłużony zostaje o okres 14 dni od daty przekroczenia tych parametrów. Kolejny Okres Abonamentowy liczony jest od daty przekroczenia parametrów usługi i nazwa.pl wystawi proformę tytułem świadczenia usługi od tej daty. 10. Jeżeli w czasie Okresu Próbnego nazwa.pl uzyska wpłatę tytułem świadczenia usługi, czas świadczenia usługi zostanie przedłużony do końca kolejnego Okresu Abonamentowego. 11. Brak wpłaty na rachunku bankowym nazwa.pl tytułem świadczenia usługi w kolejnym Okresie Abonamentowym w ciągu 14 dni od daty przekroczenia parametrów powoduje zablokowanie dostępu do usługi 15 dnia na kolejnych 7 dni. Jeżeli w tym czasie nazwa.pl odnotuje wpłatę na swoim rachunku bankowym tytułem świadczenia usługi, dostęp do usługi zostanie odblokowany, a czas świadczenia usługi zostanie przedłużony do końca kolejnego Okresu Abonamentowego. Jeżeli nazwa.pl nie odnotuje w tym czasie wpłaty, usługa oraz usługi dodatkowe zamówione do tej usługi wraz z danymi w ramach nich zgromadzonymi zostaną usunięte a umowy o świadczenie tej usługi i usług dodatkowych ulegną rozwiązaniu." Prosiłam ich tego samego dnia, potem zablokowali usługę i z tego co się dowiedziałam nie była jeszcze usunięta. I teraz dopiero jest usunięta! A jest chyba różnica między samym słowem "zablokowana: a "nie masz usługi" Nie da się, to się nie da tyle. Mam csv i coś jeszcze więc to wystarczy. A im nie odpuszczę i też mam dobrego prawnika i sprawdzimy czy to było zgodne z prawem. Nazwa schodzi na psy i tylko patrzeć jak się zawiną. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 1 godzinę temu, joleczka napisał: Prosiłam ich tego samego dnia, potem zablokowali usługę Jesteś Pewna, że Twoja dzierżawiona usługa <sklep> obejmowała dostęp w domyśle FTP do katalogu z plikami sklepu, lub inną formę ich pobrania z "sklepu" ? HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joleczka Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 nie, nie miałam FTP dostałam od nazwy jednoznaczną wiadomośc że mogli mi wysłać wszystkie pliki ale przed 25 maja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrzysio Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Mój prawnik mówi, że często warto iść do sądu tylko po to, żeby zawrzeć ugodę. Trzymam kciuki za ciebie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mion Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 A mój prawnik mówi, że nazwa ma licznych prawników, którzy na pewno dogłębnie przemyśleli sprawę od tej strony, i że przegrana może się wiązać z licznymi kosztami dla powódki . Oczywiście nie trzymam stronę nazwy, ale jestem realistą Skoro mleko już się wylało chyba lepiej skupić swoje siły nad nową odsłoną sklepu i wyciągnąć wnioski na przyszłość chociażby jak chodzi o politykę kopi zapasowych w myśl sprawdzonej zasady : "Umiesz liczyć licz na siebie" . --- Walcząc o co ? O zadośćuczynienie, przeprosiny, odszkodowanie itd... powódka musiała by wykazać jakie start poniosła w wyniku tej sytuacji... więc nadal pytanie grzmi czy gra jest warta świeczki, bo nie sądzę, że są to stary "aż tak duże". HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
joleczka Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 Jeśli zbudujemy sklep bez problemu to będzie spełnienie moich oczekiwań I wygląda na to że dobrze idzie. Zaraz dostanę dostęp do panelu klienta. Jaram się jak bóbr mułem! Do sądu trochę trudno iść więc najpierw to konsultuję. A kierujących nazwą serdecznie pozdrawiam za ich nieetyczne traktowanie klientow i nadinterpretację przepisów. Mion dałabym Ci serduszko ale jeszcze nie mogę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrzysio Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 10 minutes ago, Mion said: przegrana może się wiązać z licznymi kosztami dla powódki Nie będzie się wiązać z żadnymi poważnymi kosztami. Co najwyżej koszt zastępstwa procesowego (ustalany ustawowo) i koszty sądowe, które nie są wysokie. Odszkodowania nazwa.pl nie może się domagać, bo nic nie utraciła. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Finan Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 8 minut temu, Qrzysio napisał: koszt zastępstwa procesowego Kosztu zastępstwa procesowego może wcale nie być bo np. niektórzy adwokaci nie biorą kasy od powoda, a od pozwanego domagają się pokrycia kosztów.Oczywiście mogą to zrobić tylko w przypadku wygranej sprawy, a więc w taki układ wchodzą tylko jak po analizie widzą możliwości wygrania procesu. Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmagik Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 4 godziny temu, joleczka napisał: Mion dałabym Ci serduszko ale jeszcze nie mogę A tak całkiem poważnie, to w sumie sprawa nie jest wcale taka przegrana w sądzie Po krótkiej konsultacji z mecenasem wychodzi na to, że środek zapobiegawczy (całkowite usunięcie usługi) wobec tych, którzy nie podpisali umowy w związku z RODO był mówiąc kolokwialnie za dużego kalibru - w ocenie mojego mecenasa po 25.05 mogli wyłączyć usługę i wysłać ponowne "wezwanie do uregulowania stanu prawnego" dając kolejne 14 dni - koniecznie poleconym ZPO. No ale co papuga to inne zdanie Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że grzeszę pychą.. Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 17 godzin temu, mcmagik napisał: mogli Dokładnie tak sam to widzę - to mógł (ale nie musiał) być gest dobrej woli. Można na tej podstawie (pomijając już samą kwestię płatności za audyt i umowę powierzenia) jedynie domniemywać, jakie nazwa.pl ma podejście do klientów. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.k Opublikowano 31 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2018 Gdyby nazwa komukolwiek teraz udostępniła dane czy przywróciła sklep to mam wrażenie przyznałaby się, że kłamała i nadal (bezprawnie?) przetwarza dane a informacje o rodo służyły wyłudzeniu dodatkowych opłat. Po takiej akcji jedynym sensownym rozwiązaniem było usunąć sklepy i skasować dane i nie ma to nic wspólnego z podejściem do klienta, pójściem na rękę itp. Pozdrawiam, Piotr K. Zobacz eleganckie szablony dla swojej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Cześć, pozwolę sobie podbić, bo w sumie powiązany temat ;-) https://forum.rootnode.pl/topic/87-opinie-o-nazwapl/?do=findComment&comment=7569 Nie wiadomo czy za chwilę na tym forum też nie znajdą się posty naruszające dobre imię :-) Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kayman Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 jakie dobre imię, większość jak nie wszyscy pozostali robią to za darmo za co oni chcą 2 koła + abonament, to jest zwykła informacja dla pt. klientów Mapy, plany, schematy, zdjęcia czyli typowe oraz nietypowe wykorzystanie LeafLet.js Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.