theqkash Opublikowano 1 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2018 3 minuty temu, kayman napisał: jakie dobre imię, większość jak nie wszyscy pozostali robią to za darmo za co oni chcą 2 koła + abonament, to jest zwykła informacja dla pt. klientów Na użytkownika rootnode siedli ponieważ porównał jedną firmę z drugą jeśli chodzi o wyniki czasu ładowania strony, czym się nazwa.pl chwali. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akwarysta Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Ja sie dziwie skad nazwa ma w ogole klientow. Jakies dziesiec lat temu prawie kupilem od nich hosting. Ta firma to dramat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Freja Opublikowano 2 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2018 22 godziny temu, theqkash napisał: Cześć, pozwolę sobie podbić, bo w sumie powiązany temat ;-) https://forum.rootnode.pl/topic/87-opinie-o-nazwapl/?do=findComment&comment=7569 Póki co sprawa zawędrowała na wykop i wisi na nim razem z płatną reklamą nazwa.pl https://www.wykop.pl/link/4450529/nazwa-pl-chce-kasowac-niekorzystne-badania-wykonane-przez-niezalezne-narzedzia/ gratulacje dla kreatywnego prawnika Freja Draco - moje drakońskie poglądy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
opeku Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2018 Dnia 2.08.2018 o 13:03, Akwarysta napisał: Ja sie dziwie skad nazwa ma w ogole klientow. Jakies dziesiec lat temu prawie kupilem od nich hosting. Ta firma to dramat. Wydają dużo na marketing / reklamę tak jak Home. Sam się złapałem jako świeżak na hosting i domenę w home kilka lat temu ale koszt odnowienia i przedłużenia skutecznie mnie wyleczyły z ich oferty ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Akwarysta Opublikowano 3 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2018 On 8/31/2018 at 10:51 PM, opeku said: Wydają dużo na marketing / reklamę tak jak Home. Sam się złapałem jako świeżak na hosting i domenę w home kilka lat temu ale koszt odnowienia i przedłużenia skutecznie mnie wyleczyły z ich oferty ;-) Ja akurat do home.pl nic nie mam. Mam tam jeden serwer z duza iloscia stron od okolo 10 lat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Taxx Opublikowano 6 Września 2018 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2018 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aragz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Czy oni w tej nazwie już kompletnie ochu..li ?? Przypomnienie o terminie wygaśnięcia ważności usługi Domena .... .eu w pakiecie "Bezpieczna Domena" - opłata 147,60 zł ?? Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 4 minuty temu, aragz napisał: Czy oni w tej nazwie już kompletnie ochu..li ?? A kto Ci każe tam domeny trzymać? ;-) Bierz authinfo i w drogę. Ale tak, jest nowy cennik, każda z domen kosztuje 120zł netto rocznie. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aragz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Przed chwilą, theqkash napisał: A kto Ci każe tam domeny trzymać? ;-) Bierz authinfo i w drogę. Ale tak, jest nowy cennik, każda z domen kosztuje 120zł netto rocznie. Część już przeniosłem, zostały mi tylko dwa w ich panelu. Do opłacenia 2 tyg, ciekawe czy w tym czasie zdążą mi przesłać.. Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrzysio Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 A wyłączyli już komukolwiek domeny, dla których nie opłacono DNS Anycast czy nadal tylko dzwonią i straszą, że wyłączą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 4 minuty temu, aragz napisał: Do opłacenia 2 tyg, ciekawe czy w tym czasie zdążą mi przesłać.. Wątpię. Chyba że załatwisz to u nich na miejscu lub przez eurid (chyba się da) 5 minut temu, Qrzysio napisał: A wyłączyli już komukolwiek domeny, dla których nie opłacono DNS Anycast czy nadal tylko dzwonią i straszą, że wyłączą? Wyłączyli. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Kod domeny eu można uzyskać bezpośrednio na stronie euridu. https://eurid.eu/pl/moje-konto-abonenta-domeny-eu/ "Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem" Dick Steele, Agent WD-40 [*] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 15 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2019 Trzeba natomiast uważać żeby migracja nie odbyła się bez chociaż jednego przedłużenia domeny w nazwa.pl, bo sobie można zrobić w ten sposób kuku. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qrzysio Opublikowano 17 Stycznia 2019 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2019 Co do DNS Anycast nazwa.pl to sami ich konsultanci podpowiadają jak uniknąć tej opłaty. Wystarczy wydelegować domenę np. do swojego rejestratora i po prostu przekierować rekord A na numer IP hostingu oraz rekord MX na twojanazwaserwera.nazwa.pl. Poza tym dla osób, które mają wiele domen przypisanych do jednego hostingu, np. kilkadziesiąt, to opłata jest podzielona i co miesiąc wygasa np. 5 faktur proforma dla DNS Anycast. Chodzi o to, aby klienci nie musieli nagle zapłacić kilku tys. złotych za sam DNS Anycast, którego notabene nie zamawiali. Do łatwego zarządzania serwerami DNS można użyć darmowego https://cloudlayar.com, który niestety nie obługuje domen regionalnych. Ewentualnie darmowy pakiet CloudFlare, ale sporo konfiguracji i potrzeba trochę wiedzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.