Skocz do zawartości

nazwa.pl - Ważne zmiany w przepisach o ochronie danych osobowych

tomsaw10

Rekomendowane odpowiedzi

3 minuty temu, kayman napisał:

jakie dobre imię, większość jak nie wszyscy pozostali robią to za darmo za co oni chcą 2 koła + abonament, to jest zwykła informacja dla pt. klientów :)

Na użytkownika rootnode siedli ponieważ porównał jedną firmę z drugą jeśli chodzi o wyniki czasu ładowania strony, czym się nazwa.pl chwali.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• Odpowiedzi 253
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
22 godziny temu, theqkash napisał:

Cześć, pozwolę sobie podbić, bo w sumie powiązany temat ;-) 
https://forum.rootnode.pl/topic/87-opinie-o-nazwapl/?do=findComment&comment=7569

Póki co sprawa zawędrowała na wykop i wisi na nim razem z płatną reklamą nazwa.pl

https://www.wykop.pl/link/4450529/nazwa-pl-chce-kasowac-niekorzystne-badania-wykonane-przez-niezalezne-narzedzia/

gratulacje dla kreatywnego prawnika ;)

Freja Draco - moje drakońskie poglądy.

• 5 tygodni później...
Dnia 2.08.2018 o 13:03, Akwarysta napisał:

Ja sie dziwie skad nazwa ma w ogole klientow. Jakies dziesiec lat temu prawie kupilem od nich hosting. Ta firma to dramat.

Wydają dużo na marketing / reklamę tak jak Home. Sam się złapałem jako świeżak na hosting i domenę w home kilka lat temu ale koszt odnowienia i przedłużenia skutecznie mnie wyleczyły z ich oferty ;-)

On 8/31/2018 at 10:51 PM, opeku said:

Wydają dużo na marketing / reklamę tak jak Home. Sam się złapałem jako świeżak na hosting i domenę w home kilka lat temu ale koszt odnowienia i przedłużenia skutecznie mnie wyleczyły z ich oferty ;-)

Ja akurat do home.pl nic nie mam. Mam tam jeden serwer z duza iloscia stron od okolo 10 lat.

• 4 miesiące temu...
4 minuty temu, aragz napisał:

Czy oni w tej nazwie już kompletnie ochu..li ??

A kto Ci każe tam domeny trzymać? ;-) Bierz authinfo i w drogę.

Ale tak, jest nowy cennik, każda z domen kosztuje 120zł netto rocznie.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Przed chwilą, theqkash napisał:

A kto Ci każe tam domeny trzymać? ;-) Bierz authinfo i w drogę.

Ale tak, jest nowy cennik, każda z domen kosztuje 120zł netto rocznie.

Część już przeniosłem, zostały mi tylko dwa w ich panelu. Do opłacenia 2 tyg, ciekawe czy w tym czasie zdążą mi przesłać..

Jak Realnie zarabiać online - https://www.zarobic-online.pl/ - mój poradnik, HornSEO - hornseo.pl

4 minuty temu, aragz napisał:

Do opłacenia 2 tyg, ciekawe czy w tym czasie zdążą mi przesłać..

Wątpię. Chyba że załatwisz to u nich na miejscu lub przez eurid (chyba się da)

5 minut temu, Qrzysio napisał:

A wyłączyli już komukolwiek domeny, dla których nie opłacono DNS Anycast czy nadal tylko dzwonią i straszą, że wyłączą?

Wyłączyli.

Trzeba natomiast uważać żeby migracja nie odbyła się bez chociaż jednego przedłużenia domeny w nazwa.pl, bo sobie można zrobić w ten sposób kuku.

Co do DNS Anycast nazwa.pl to sami ich konsultanci podpowiadają jak uniknąć tej opłaty. Wystarczy wydelegować domenę np. do swojego rejestratora i po prostu przekierować rekord A na numer IP hostingu oraz rekord MX na twojanazwaserwera.nazwa.pl. Poza tym dla osób, które mają wiele domen przypisanych do jednego hostingu, np. kilkadziesiąt, to opłata jest podzielona i co miesiąc wygasa np. 5 faktur proforma dla DNS Anycast. Chodzi o to, aby klienci nie musieli nagle zapłacić kilku tys. złotych za sam DNS Anycast, którego notabene nie zamawiali.

Do łatwego zarządzania serwerami DNS można użyć darmowego https://cloudlayar.com, który niestety nie obługuje domen regionalnych. Ewentualnie darmowy pakiet CloudFlare, ale sporo konfiguracji i potrzeba trochę wiedzy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności