Skocz do zawartości

nazwa.pl - Ważne zmiany w przepisach o ochronie danych osobowych

tomsaw10

Rekomendowane odpowiedzi

Przed chwilą, Finan napisał:

Wreszcie ktoś coś mądrego powiedział.

Tyle, że wizję spokojnego korzystania zaburzają niestety takie akcje jak ta tutaj przedmiotowa. Powinno być tak, że skoro płacisz za abonament co miesiąc to płacisz też za święty spokój. Jak widać, nic bardziej mylnego.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

• Odpowiedzi 253
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
1 godzinę temu, wek123 napisał:

.Sama instalacja nie byłaby problemem,gorzej z konfiguracją.Webmastering to nie moja branża dlatego proszę o poradę jak to najlepiej rozegrać

Nie zajmie się stricte rozwiązaniami pudełkowymi , ale jak Jesteś zainteresowany postawieniem sklepu od zera na tego typu oprogramowaniu, to zapraszam do kontaktu obecnie w preferencyjnych cenach. W razie potrzeby opracujemy rozwianie przeniesienia danych. Jedyny warunek, to hosting w firmie kolegi z forum Jakuba https://www.forum.optymalizacja.com/profile/41504-switspl . A to dlatego, ze wspołpracuje z Jakubem od dłuższego czasu i wiem co w trawie Piszczy i że w razie "W" można (mogę)  liczyć na jego pomoc. :chatownik:

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

To nie dojść że zabójczy cenowo audyt, to jeszcze 500 netto miesięcznie... W tej cenie z palecem w (|) znajdą się dedyki z administracją i z pewnością  z free umową o „Powierzenia Przetwarzania Danych Osobowych” .

----------

Samo przeniesienie danych na zasadzie odczytu i wprowadzenia gdzieś indziej można zrealizować programowo posiłkując się mapowaniem A na B oczywiście nie da się przenieść w ten sposób haseł kont klientów, ale produkty + opisy zdjęcia itd jak najbardziej.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Tak jak obiecalem konto @Dawid7421808 które pisało z tego samaego statystycznego IP 

cytat " przez przypadek trafiłem na  firmę webcoders>eu"

oraz konto @ Łukasz WebCoders.eu które też pisało z tego samego statystycznego IP  i niby przypadkowo trafiło na temat  :D( probować robić takie nómery na forum spamerów,?) dostają BANa

Słowo "webcoders; dodano do filtra, więc już nie będzie pojawiać sie na forum, próba zalożenia kolejnych kont będzie od razu niwelowana.

Do ekipy @szoper.pl - ostatnie słowne ostrzenie. Kolejne będzie BANem

1 godzinę temu, Mion napisał:

To nie dojść że zabójczy cenowo audyt, to jeszcze 500 netto miesięcznie...

"bezpieczeństwo kosztuje" ;-) 

Owszem bezpieczeństwo jest w cenie i jest, to gruba gałąź branży IT. IMHO z sklepów w modelu SaaS korzystają drobne podmioty z niskim przychodem miesięcznym mogącym nie przekraczać nowej miesięcznej daniny 500 netto + dalsze koszty dzierżawy sklepu, więc nie są wstanie jej udźwignąć nie mówiąc już o dodatkowym jednorazowym obciążeniu za audyt w dodatku dzierżawionego sklepu :o

Natomiast wizerunek firmy przy tak duże konkurencji "rzecz bezcenna"... A jak to wpływa na wizerunek, to już każdy z może sobie odpowiedzieć.

Model biznesowy nazwy przypomina model biznesowy wielkich parków handlowych (galerii) - tam też sobie każą słono płacić za rzeczy, które u innych są w normie :)  a i nie są niezbędne do funkcjonowania ;)

Za chwile nazwa zacznie refakturować prąd, który niezbędny jest do działania serwerów i wodę, którą piją pracownicy ;)

Panie Boże, chroń mnie przed debilami, bo rozmowa z nimi powoduje, że  grzeszę pychą..

Były sobie świnki trzy - content, google oraz link | jestem uczulony na pierd*lenie głupot | idiot intruder aka internetowy poszukiwacz prawdy 

OVH po ich wielkiej awarii  w geście dobrej woli przedłużyło klientom abonament o (n) dni, wiec wyszli mimo wszystko z twarzą.

W obliczu RODO działającego  jak płachta na byka wielu  doceniło by gest ze strony firmy hostingowej, która by wykorzystała koniunkturę w inny sposób np oferując dodatkowe "audyty" za darmo w cenie sklepu -  dzierżawionego sklepu.

Wizerunek zyskuje i to mocno, klienci zostają i przybywają nowi. A przy obecnym status quo jest wręcz odwrotnie.

4 minuty temu, mcmagik napisał:

Za chwile nazwa zacznie refakturować prąd, który niezbędny jest do działania serwerów

nooo jak sie obawiam o swoje domeny, bo ich "marketingowcy" mogą uznać, że skoro place/cimy  120 za ich przedłużenie zapłacić mogę i 2.200 :(

Swoją drogą o RODO wiadomo od dawna... nie od tygodnia ...

W sumie to można współczuć "Pani Kasi", która sprzedaje swoje niszowe rękodzieło dorabiając parę złotych... bo zostaje  pozornie z ręką w nocniku.

Właśnie dostałem świetną wiadomość że nazwa po nie opłaceniu audytu rozwiąże umowę i zwróci forse za niewykorzystany okres.Chociaż tyle.

Wracając do tematu rodo, ustawa wchodzi 25maja,nie wyobrażam sobie że tego dnia zwalą się kontrolę na każdy polski sklep w sieci,że każdy urzędnik będzie wiedział co skontrolować i będzie kompetenty.Zanim to ruszy na dobre to miną 3 lata.

2 godziny temu, Mion napisał:

A jak to wpływa na wizerunek, to już każdy z może sobie odpowiedzieć.

Zobacz sobie ten temat: https://forum.rootnode.pl/topic/493-whtnazwa-rootnodespołeczność/

Wyczytasz tam, że powodem dla którego nazwa.pl jest nielubiana, jest to, że jest duża, a nie to jakich rzeczy się dopuszcza i jaką jakość usług oferuje. :)

2 godziny temu, Mion napisał:

W sumie to można współczuć "Pani Kasi", która sprzedaje swoje niszowe rękodzieło dorabiając parę złotych... bo zostaje  pozornie z ręką w nocniku.

Ja bardziej nie zazdroszczę ludziom, którzy nie umieją na tyle korzystać z internetu, żeby znaleźć rozwiązanie tej sytuacji, jeżeli nie chcą płacić.

1 godzinę temu, wek123 napisał:

Wracając do tematu rodo, ustawa wchodzi 25maja,nie wyobrażam sobie że tego dnia zwalą się kontrolę na każdy polski sklep w sieci,że każdy urzędnik będzie wiedział co skontrolować i będzie kompetenty.Zanim to ruszy na dobre to miną 3 lata.

Moimi zdaniem dobrze, że takie przepisy generalnie się pojawiają i dobrze by było żeby kontrole w tym zakresie były. Prawda jest natomiast taka, że zdecydowana większość sklepów nie musi wymyślać na nowo koła, aby stać się "rodo-compatible". Pewne zmiany trzeba wprowadzić, dbający o swoich użytkowników sklep mógłby takie zmiany wdrożyć od ręki (w końcu większość zmian to zmiany systemowe wyglądające tak samo na wszystkich instalacjach) lub poinformować po prostu swoich klientów co należy zmienić albo jakie rzeczy wprowadzić - tak powinna zrobić firma dbająca o grono swoich klientów.

16 minut temu, theqkash napisał:

Prawda jest natomiast taka, że zdecydowana większość sklepów nie musi wymyślać na nowo koła, aby stać się "rodo-compatible".

Mnie to dziwi i zarazem śmieszy cały szum wokół rodo. Przecież do tej pory też obowiązywały przepisy ochrony danych. Rodo wprowadza dodatkowe wymagania ale kto odrobił wcześniej pracę domową ten ma łatwiej. Coraz więcej będzie firm żerujących na niewiedzy ludzi dlatego trzeba się dokształcić lub płacić.

Przykładem dobrego działania może być home.pl którzy organizują webinary w sprawie rodo zamiast łupić klientów.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

15 minut temu, SzlafRock napisał:

Mnie to dziwi i zarazem śmieszy cały szum wokół rodo.

Mnie tu już niestety nic nie dziwi i śmieszy, jestem raczej przerażony metodami na wyciąganie sporej kasy od nieświadomych ludzi, zamiast im po prostu pomóc.

1 minutę temu, theqkash napisał:

jestem raczej przerażony metodami na wyciąganie sporej kasy od nieświadomych ludzi,

Mały sklepik nie skorzysta, bo będzie to nie rentowne . Duże mają swoje rozwiązania, więc pozorny zysk w szerszej perspektywie może się okazać wielka stratą ... zwłaszcza przy tak dużej konkurencji. Wszak jak mawia przysłowie ludowe: Chytry dwa razy traci :huh:

@wek123  Jeśli chodzi o takie rozwiązania jak RedCart, to powiem jedynie, że sklepy internetowe są corem naszego biznesu i nie moglibyśmy sobie pozwolić na takie zachowanie. Postawienie Klientów w podobnej sytuacji byłoby równoznaczne z zakończeniem działalności, a nasze plany są obecnie zupełnie inne :)  W przypadku takich firm jak Home czy Nazwa, sklepy stanowią najczęściej jedną z kilkunastu usług, przy czym jest to niewielki % całości przychodów. W związku z tym wszystko jest możliwe...

14 godzin temu, wek123 napisał:

Witam.

Dosięgło mnie to samo co większości zainteresowanych tym tematem.Wczoraj dostałem emailik od razu z proformą bez mydła.Dziś po wysłaniu emaila z prośbą o wyjaśnienie dostałem już znaną wszystkim wiadomość . Tak więc postanowiłem że nawet się kopał nie będę,mam mały sklep u nich ,obrót miesięczny mizerny ale rozwijałem się, zainwestowałem nawet w pozycjonowanie.Nie mam nawet 10 produktów więc dla mnie przenosiny nie będą takie ciężkie,jedynie baza klientów będzie problemem chociaż może dam po prostu komunikat że trzeba się rejestrować od nowa.

W każdym razie mam pytanie jak to najlepiej rozwiązać? Czy warto pakować się w takie opcje jak redcart czy shoper? Czy jest gwarancja że nie wyskoczą z takim samym zagraniem jak nazwa za którą dopiero opłaciłem roczny abonament.

Myślałem też czy by nie wykorzystać darmowego oprogramowania takiego jak np prestashop.Sama instalacja nie byłaby problemem,gorzej z konfiguracją.Webmastering to nie moja branża dlatego proszę o poradę jak to najlepiej rozegrać.

Pozdrawiamy,

Zespół RedCart.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności