Skocz do zawartości

Rejestracja klienta na stronie

AEZEET

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
w związku ze zbliżającą się ustawą RODO z 25 maja 2018 roku, staram się przygotować moją stronę pod ta ustawę. W związku z nią, klient musi świadomie zgodzić się na wszelkie warunki / wymogi jakie strona potrzebuje aby wszystko było zgodne z ustawą. Tyczy się to także samego modelu rejestracji klienta i potwierdzenia wszystkich checkbox'ów w panelu rejestracyjnym. I tu pojawia się moje pytanie, a mianowicie jak mogę takowe checkbox'y ustawić, aby nie zezwalały klientowi rejestracji bez wcześniejszego zaznaczenia wszystkich. 
Próbowałem skorzystać z darmowego modułu do presty "Blok Ochrona danych osobowych". Niestety pozwala on dodać tylko jeden checkbox, wymagany dla klienta. W momencie jeżeli chcemy aby regulamin był jasny i przejrzysty dla klienta, co znaczy że otrzymamy świadomą zgodę od niego, musimy te checkbox'y rozbić na co najmniej kilka. Próbowałem po prostu w module dodać własne checkbox'y jednak nie daje to do końca efektu jakiego byśmy chcieli bo klient może ich nie zaznaczyć i przejść dalej. HTML zawarty w samym module nie ma żadnego bezpośredniego połączenia prawdopodobnie z modułem rejestracji. I tu pojawia się moje pytanie, jak mogę skonfigurować moduł rejestracji tak aby umożliwił nam wymuszenie na kliencie zaznaczenie wszystkich opcji. Domyślam się iż istnieje masa płatnych modułów, które mogły by zastąpić to, jednak dla cięcia kosztów związanych z tym oraz wydaje mi się nie aż tak dużego problemu z tym chciałbym to zrobić ręcznie. Potrzebuje jednak jakieś podpowiedzi, lub instrukcji jak coś takiego zrobić.
Z góry dzięki za pomoc 

Początkujący pozycjoner, który zaczyna karierę :D Rzucony chyba na głęboką wodę mam nadzieje, że się w niej nie utopię. Zapraszam na jedną ze stron którą się zajmuję. Może akurat wy potrzebujecie materiałów korkowych :D Tutaj! Tutaj! lub Tutaj !

@piotr.k wiadomo może kiedy on będzie już dostępny ? Ja niestety pracuje na presta 1.6.1.6 więc pewnie będzie płatny. Będzie on się ograniczał tylko do panelu rejestracji klienta, czy także do innych problemów, związanych z wprowadzeniem RODO

Początkujący pozycjoner, który zaczyna karierę :D Rzucony chyba na głęboką wodę mam nadzieje, że się w niej nie utopię. Zapraszam na jedną ze stron którą się zajmuję. Może akurat wy potrzebujecie materiałów korkowych :D Tutaj! Tutaj! lub Tutaj !

Nie znam dokładnej daty.
Ma pomóc zarządzać zgodami, pobierać dane oraz usuwać konta itp.
Tu masz oficjalne informacje:
prestashop.com/pl/blog/rozwiazania-prestashop-w-odpowiedzi-na-nowe-wymagania-w-zakresie-ochrony-danych-1
prestashop.com/en/blog/prestashops-solutions-in-response-to-the-new-data-protection-requirements
build.prestashop.com/news/prestashop-and-gdpr/

• 4 tygodnie później...

Wykorzystaj jquery. Jak klient nie oznaczy check boxa to button bedzie nieaktywny

dodaj nowe checkboxy i js:

jQuery(document).ready(function($) {  
$( ".checker_konto" ).on( "click", function() {
  if($( ".checker_konto:checked" ).length > 2)
  {
  	$('#authentication #SubmitCreate').prop('disabled', false);
  }
  else
  {
  	$('#authentication #SubmitCreate').prop('disabled', true);
  }  
});
   });

Programista Prestashop/Wordpress -> www.skyseo.pl oraz kosiarki spalinowe łódź

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności