Skocz do zawartości

linki

konrrad

Rekomendowane odpowiedzi

tylko jeden link (link A) ze strony głównej z serwisu o danym PR (np pr4) kontra link w tym samym serwisie (link :) na wszystkich stronach tego serwisu (taki sam wszędzie).

Link A i link B mają to samo słowo kluczowe, jeden prowadzi do serwisu C (nowiutki) drugi do prawie identycznego serwisu D, też nowego .......

kto wygra i ewentualnie jaka jest różnica w pozycjach w wyszukiwarce, lub jakieś inne doświadczenia z podobnych testów - ciekawe byłyby testy nie znane przekonanie, bo spodziewam się jednej odpowiedzi

wygra ta która będzie miała lepsze linkowanie wewnętrzne i bedzie bardziej zoptymalizowana

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Równiez uważam że wygra strona D.

Linki na wielu podstronach tego samego serwisu mają (tylko) trochę większą wartość niż 1 link z tego serwisu.

Jednak pojedyncze linki z 5 różnych serwisów prawdopodobnie mają większą wartość niż nawet 5tyś linków z 5tyś podstron tego samego serwisu.

może mniej mi chodziło o to kto wygra, a raczej jaka będzie różnica w pozycjach. Gdy różnica jest dosyć istotna to dla szybkiego pozycjonowania uzasadnione byłoby umieścić jeden link na wszystkich stronach. Ale gdy różnica jest niewielka to nawet gdy oczekujemy szybkiego efektu lepiej będzie poswięcić czas i wysiłek i wymieniać się jeden link na jednej stronie zamiast od razu na wszystkich stronach.

i właśnie to " mają (tylko) trochę większą wartość niż 1 link z tego serwisu", ile większą. Nie robiłem testów a coraz bardziej mnie to ciekawi więc zapytałem. Będzie trochę czasu to potestujemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności