Skocz do zawartości

http://www.stema.pl

issacc

Rekomendowane odpowiedzi

Zajmuję się stroną internetową firmy Stema. Powiedzcie proszę co wam się podoba, a co nie? Co ewentualnie mógłbym zmienić pod względem treści jak i optymalizacji strony by wyżej była w wyszukiwarkach (najlepiej google). Z góry dziękuję i pozdrawiam specjalistów od pozycjonowania :(

link: https://www.stema.pl

https://validator.w3.org/check?verbose=1&am....pl%2Findex.php

flaszowe demo nie wyglada pofesjonalnie, lepiej je calkiem wywalic

przyłczam sie do oceny 4/10

Katalogi stron kdir i free web directory only english please!!! : system wymiany linków - Czyli zostań moim referralem w link vault

Nagłówek strony nie pasuje zupełnie do reszty.

Intro to rzecz zupełnie zbędna, podobnie jak przekombinowany flash na stronie. "Witamy na www" - tego napisu za bardzo nie "chwytam".

Ostatnia rzecz, która jest dla mnie zupełnym nieporozumieniem to menu we flashu.

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Jeśli jak jej nie zobaczę to google też nie - nie czaisz? NIE MAM możliwości wejścia na stronę bo dałeś tam tylko flasha, nic więcej. Jeśli nie mam możliwości wejścia na właściwą stronę bo nie mam flashplayera, jakim cudem google ma tam wejść? Poza tym, z tego co czytałem, zrobiłeś menu we flashu - ten sam problem. Zrób najpierw stronę przyjazną dla sieci, potem myśl o pozycjonowaniu.

Dodałem pod intrem linka, który prowadzi do strony właściwej. Na stronie rzeczywiście jest menu we flashu, ale jest też mapa strony (tekst). Z czytaniem więc nie powinno być problemów. Najlepiej wywalić w ogóle intro, a także menu we flashu? Bo nie są przyjazne dla google?

Jeśli robisz stronę dla robotów, to wystarczy mapa strony :)

Menu we flash'u nie jest przyjazne przede wszystkim dla osób z wyłączonym flash'em. Jak myślisz, co zrobi osoba, która wejdzie na tę stronę i zobaczy coś takiego:

https://img226.imageshack.us/img226/3047/flashln5.jpg

Spis stron

Loga, dzwonki - nakarm komóreczkę...

Najlepiej wywalić w ogóle intro, a także menu we flashu? Bo nie są przyjazne dla google?

To intro jest po prostu obciachowe i dlatego warto je wywalić. Darmowałbym sobie zupełnie stronę startową przed główną bo to jest denerwujące dla użytkownika no i w startowej nie masz żadnych treści a więc jej nawet nie zotymalizujesz pod kątem fraz.

Jak masz menu tekstowe oprócz flashowego to nie widzę problemu żeby były oba. Jedno dla efektu drugie dla robotów. Ale to menu też jest brzydkie i z tymi mrugającymi guziczkami wygląda jakby ktoś wkleił gotowy szablon.

I ostatnia rzecz którą zauważyłem to że jak klikam na kontakt to mi daje 3 możliwości do wyboru zamiast przenieść od razu do danych kontaktowych.

Podsumowując ktoś kto to robił nie znał się na kompozycji. Lepiej zlecić zrobienie projektu dobremu grafikowi, niż wierzyć że wyjdzie taniej własnymi siłami. Oczywiście wyjdzie taniej ale to przecież nie zakup chleba tylko inwestycja w wizerunek.

Pozdr,

Radek

Polecam nieruchomości Białystok

Nie tylko cv list motywacyjny na zamówienie

menu we flashu to oczywiście przesada - ale chodzi o roboty a nie kogoś kto ma wyłączonego flasha - bo takich osób jest raczej mało - margines, pewnie głównie osoby, które ideologicznie są przeciwko wszystkiemu co nie jest linuxem. tak jak zawsze znajdzie się 5% potencjalnych użytkowników, którzy nie mają włączonej obsługi javyscript lub 1% osób które mają monitory monochromatyczne albo działające w rozdzielczości poniżej 800x600. 10% kobiet które nie lubią facetów, 5% daltonistów ...... itp.

- przeciętny klient takiej strony nawet jeśli nie ma flasha to sobie go zaraz zassa i nie będzie miał problemów takich jak zarzucacie autorowi omawianej strony. poza tym jeśłi ktoś poszukuje informacji na dany temat a strona "jakoś wisi" w google to taki ktoś nie będzie się zastanawiał czy menu jest we flashu czy w czymkolwiek innym - poszuka informacji i tyle; a o to właśnie chodzi na stronach komercyjnych.

co do intra to fakt - obciachowe; wywalić od razu

pozdrawiam

Chociaz ostatnio strasznie "zjechali" moja strone to postaram sie cos doradzic :)

1. Zgodze sie z innymi ze intro na strone to nie jest dobre rozwiazanie pod zadnym wzgledem. Lepiej byloby zrobic np. na stronie glownej w tym flashu u gory cos na ksztalt tego intra (jesli koniecznie chcesz je miec).

2. Oprocz mapy strony warto byloby zrobic jakies proste tekstowe menu np u gory lub na dole strony (z rozwijanymi podkategoriami).

3. Menu po pierwsze nie ma za bardzo nic wspolnego z reszta strony i wyglada troche jakby ktos tam wkleil gotowca. Moze przydalby sie jakis niebieski akcent? Po drugie te mrugajace znaczki mnie wpieniaja... Mozna oczoplasu dostac :)

4. W skrypcie pokazujacym date nazwe dnia tygodnia powinienes przerobic na polska.

5. Dobrze jest miec inny title przy kazdej kategorii z menu (kontakt, o firmie itp).

6. Linki: poczytaj o mod-rewrite (jesli serwer to obsluguje).

7. Dodalbym tez jakas stopke z nazwa firmy ew. autorem strony i © 2006

8. Deklaracja Doctype chyba powinna byc w kodzie strony na poczatku... Ale moge sie mylic :P

9. Uklad strony na tabelach :/ Polecam przestawic sie na div'y.

10. Brak zgodnosci ze standardami, mozna to poprawic i to wcale nie jest takie trudne -> https://validator.w3.org/check?uri=http%3A%...www.stema.pl%2F

Co do plusow do podoba mi sie ta gorna animacja we flashu :blink: Naprawde fajna, jeszcze zeby sie to logo jakos z nia laczylo. Niestety reszta strony mocno od tej ladnej animacji odstaje...

Ocena 3+ w skali szkolnej :P

Pozdrawiam

Actif Design - projektowanie stron www

Po jednym dniu od wywalenia intra, i przeprowadzonych zmian strona znacznie spadła w wyszukiwarkach. Wiecie dlaczego? W googlach ze strony 2 na 3 w innych jeszcze gorzej. Poradźcie co zrobić by wróciła, albo lepiej: znalazła się jeszcze wyżej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności