Skocz do zawartości

Wyświetlanie obrazków obok siebie

Koala-Panda

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Nie znalazłem takiej opcji przy edycji wpisu na WP.

Mogę tylko ustawić żeby tekst był z prawej lub lewej strony obrazka.

Pozycje obrazka do lewej, środka, prawej. Ale nie ma opcji żeby przyklejało kolejny obrazek obok jeśli jest wolne miejsce.

Mam np 4 obrazki i wyświetlane są jeden pod drugim. To miniaturki więc lepiej żeby były obok siebie 2x2. Jest jakiś specjalny znacznik opcja do tego?

Najprościej to zrobić tabelkę bez ramek ale to jest już chyba bardzo archaiczne rozwiązanie.

Ok głupia sprawa. Pobawiłem się opcjami wyrównywania tekstu przy podglądzie Wizualnym.

No i zaczęły mi się obrazki do siebie przyklejać czyli tak jak być powinno.

Tylko dziwna sprawa jak mam 3 obrazki to dziwnie się wyświetla pasek Tagów.

Dam wszystkim wyrównanie do lewej i poprzyklejają się do siebie.

A na stronie mam przyklejone do siebie 1i 2 potem zamiast 3 jest pasek tagów (normalnie jest na samym dole strony)

A w następnej linijce mam obrazek 3. Wystarczy dać 3 brak wyrównania i wszystko wygląda ok.

A jak ustawisz w jednym obrazku przyklej do lewej a w drugim przyklej do prawej ?

Jeśli rzeczywiście chcesz zaoszczędzić pieniądze na wtyczkach i motywach do WordPress oraz otrzymać roczny dostęp do najnowszej wersji Wtyczki lub Motywu do WordPress sprawdź ofertę Wphocus.com

• 2 tygodnie później...

Działa ale trzeba kombinować.

Jak są tylko 2 to nie ma problemu.

Jak 3 lub więcej to mam coś takiego w układzie 2x2

Obrazek 1  Obrazek 2

Tagi    !?      Obrazek 3

Z jakiegoś powodu rozwala się wygląd strony. Jak dam w edycji po obrazku 2 <table></table> To wszystko sie wyświetla prawidłowo.

Dziwne że nie działa znacznik <br>  automatycznie jest kasowany przez silnik WP po zapisie nowego wpisu.

• 1 miesiąc temu...

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale czy nie możesz podczas dodawania zdjęcia wybrać opcji Utwórz galerię i wybrać te obrazki o które Ci chodzi oraz wskazać czy mają być w 2, 3 czy x kolumnach? Ewentualnie nie zastanawiałeś się nad zastosowaniem jakiego Page Bulidera?

W dniu 2.07.2018 o 21:30, semtak napisał:

Nie wiem czy dobrze rozumiem ale czy nie możesz podczas dodawania zdjęcia wybrać opcji Utwórz galerię i wybrać te obrazki o które Ci chodzi oraz wskazać czy mają być w 2, 3 czy x kolumnach? Ewentualnie nie zastanawiałeś się nad zastosowaniem jakiego Page Bulidera?

Działa teraz tylko poprawić z 250 wpisów.

A da się jakoś zmienić wyświetlanie krzyżyka do zamykania galerii.

Ledwo go zauważyłem.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności