Skocz do zawartości

Przygotowanie pod pozycjonowanie sklepu

mezon123

Rekomendowane odpowiedzi

Dnia 8.05.2018 o 02:26, mezon123 napisał:

Naturalnym krokiem jest rozwinięcie się w kierunku sklepu(małej hurtowni ) internetowego.

W chwili obecnej jest to dodatkowy ( w niektórych branżach główny) kanał zbytu.

Konkurencja tego typu sklepów, nie licząc Allegro, nie jest jakaś olbrzymia, realnie silnych konkurentów kilkanaście sztuk , reszty może kilkadziesiąt  konkurentów.

Moc konkurencji powinien oszacować specjalista. Od tego zależą m.in.  nakłady na promocję sklepu w internecie.

Żeby sklep był opłacalny muszę być na pozycji 1 lub 2.

To jest prawda ale nie do końca. W twoim wypadku mozna zaangażować kanały społecznościowe. Wiem  że części samochodowe do dobrych marek są sprzedawane poprzez właśnie te sieci. Oczywiście nie mówię tu o częściach kradzionych ale takich do tuningu, legalnych.

Czy mogę powiedzmy podjąć jakieś działania pozycjonerskie żeby za rok jak sklep realnie ruszy to znajdzie się w topie wyszukiwań

A nie żeby było tak,  za rok  sklep zaczyna działać i jestem w wynikach wyszukiwania na pozycji 22 pozycji a nie 2 jakbym chciał? Czyli czy można przygotować grunt z duzym wyprzedzeniem pod sklep który realnie pojawi się w necie powiedzmy za rok?

Tak. można takie działania przygotować ale musi to zrobić specjalista. Odradzam przyszłym właścicielom sklepów i witryn działalność na własną rękę gdyż amatorskie działania  mogą "spalić" domenę.

22 godziny temu, mezon123 napisał:

żeby to rozkręcić pewnie będę musiał posiłkować się pomocą mojego banku przy zakupach towaru do sklepu intenetowego.

20 godzin temu, felipe napisał:

ja to raczej nie wróże sukcesu, tym bardziej, że kolega chce się posiłkować bankiem i kupić masę produktów

Osobiście też odradzam posiłkowania się zwykłym kredytem. Oczywiście jeśli posiadasz specjalną linę kredytową niskooprocentowaną to  tak. Banki zagraniczne (zazwyczaj bez siedziby w Polsce) takich niskooprocentowanych kredytów udzielają.

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Cytat

@MaxPan Nie prościej będzie po prostu kupić domenę z historią? 

Nie, bo w tym sposobie co napisałem, jest jedno ale. Algo Google ma element który w pewnym stopniu nieweluje taki proste zabiegi ja postawienie czegoś po prostu na oprzechwyconej domenie. Druga sprawa nikt dobrej domeny tym bardzie w tak wąskim segmencie nie porzuca.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności