Skocz do zawartości

Wysoki rachunek (błąd)?

schab

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam problem z wysokością rachunku za adwords.

Zaczynajac od początku sciagnałem aplikacje adwords express gdzie utworzyłem reklame swojej strony z budżetem miesięcznym 389zl miesiecznie . Nastepnie sciagnałem aplikacje adwords gdzie zacząłem tworzyc kampanię ale z powodu braku czytelnosci na telefonie zaniechałem dlaszych ruchów. Przed weekendem majowym uruchomiłem moja reklamę kilka razy i wyłączałem (usługi transportowe nie potrzebuje żeby się wyswietlala kiedy nie jestem dostępny). 2 Maja chcąc cos pokombinowac przy słowach kluczowych zauważyłem dziwna kwote 1830 zł na rachunku. Okazało się na na koncie adwords uruchominiona jest kampania jakiejs obcej firmy z budżetem dziennym 12123900 zł która przekierowywała do zupełnie innej strony niż moja. Od razu zgłosiłem telefonicznie ten fakt do google konsultant wziął nr tel do mnie i miał oddzwonic (do dzisiaj cisza).

Konto po 2 dniach zostało zawieszone z powodu podania nieprawdziwych informacji.

I teraz nie wiem co mam z tym zrobić wszelkie kontakty z mojej strony konczą się fiaskiem.

Wykonanie telefonu nikt nie będzie ze mną rozmawiał konto zawieszone , napisane maile odpowiedzi z automatu.

Nie wiem jak to ugryźć czy ktoś się włamał na moje konto czy jest to jakiś błąd u nich

Zastanawia mnie brak jakiejkolwiek informacji o uruchomionej kampanii. Zadzwoniłem do firmy do której strony była skierowana reklama , panie twardo twierdzi ze nie korzystała z adwords anie nikomu nie zlecała reklamy.

Nawet chcąc zgłosic to na policję brak jakiejkolwiek wspólpracy ze strony google źle wrózy.

Czy spotkał się ktoś kiedys z podobną sytuacją?

Pobierając aplikację AdWords na telefon możliwe, że uruchomiłeś kampanię klasyczną Google AdWords.

Najlepiej skontaktować się z Google. Tak, wiem nie chcą rozmawiać ze względu na zawieszenie konta. Skontaktuj się z jakąś agencją, żeby podpięli Twoje konto AdWords do Swojego MCK i zleć im wyjaśnienie sprawy w Twoim imieniu.

No ok nawet jeżeli uruchomiłem kampanie klasyczną to skąd na moim koncie dane zupełnie obcej firmy?. Przecież adres witryny trzeba fizycznie wpisac. Czy google nie reaguje widząc takie rozbierzności w danych , czy liczy sie tylko kasa na koncie

@schabZałożyłeś konto na cudze dane? Na przyszłość polecam ustawić sobie płatność w formie przelewu. Nie wydasz więcej niż wpłaciłeś, a z kartą już widzisz, że bywa różnie.

Firma sprzątająca CZYSTE24 - profesjonalne usługi dla firm

Sklep GREEN WITCH - biżuteria z kamieni naturalnych

Klinika Urody - Doświadczeni specjaliści w walce z upływem czasu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności