Skocz do zawartości

Blog w subdomenie i sklep

LeFleur

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,
mam pytanie, może mi pomożecie.
Mam blog w domenie blog.xxx.pl i sklep w domenie www.xxx.pl
Na blogu mam kilka artykułów w którym są zamieszczone linki do kilku pozycji w sklepie.
W Google Analytics widzę na koncie sklepu www.xxx.pl, że ruch pochodzi m.in. z mojego bloga.
Ale w wykazie baclinków i reffrening domen pozyskanych z majestic nie występuje mój blog. Dlaczego tak się dzieje ?

Pierwsza sprawa majestic jak każde inne narzędzie nie zawsze pokaże wszystkie linki tylko część.

Druga sprawa link z subdomeny jest bardziej jako link wewnętrzy niż zewnętrzny i takie narzędzie jak majestic nie pokaże go jako backlinka. 

Dzięki za opinie. Dodam tylko, że pozwoliłem sobie z ciekawości sprawdzić (również przez majestic) 2 konkurencyjne firmy i tam niestety w podobnej konfiguracji linki z bloga są pokazywane jako backlinki. Dlatego moje pytanie. Może coś źle robię na blogu.

11 godzin temu, LeFleur napisał:

A jak mam sprawdzić czy faktycznie blog pozycjonuje sklep ?

Po wzrostach pozycji?

Nie sądzisz chyba, że stworzony blog w obrębie subdomeny sklepu wywinduje go jakoś bardzo w górę?

Robimy nadruki na kubkach, poduszkach i innych gadżetach - alenadruk.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności