Skocz do zawartości

Ciekawostka ksiazkowa

BD

Rekomendowane odpowiedzi

wiekszosc ksiazek kladzie nacisk na meta, co jest absurdalne

Miałem w ręku jedną książkę o pozycjonowaniu, być moze to nawet ta z Helionu i nie było w niej nacisku na META, autor twierdził (słusznie) że w niektórych wyszukiwarkach większość META nie ma znaczenia, np. Google.

Co też nie zmienia faktu, że żadnych odkrywczych wniosków tam nie było :?

Pomysł własnej książki użytkowników forum jest niezły, ale z publicznym wydaniem?... czy to nie petla zakładana na własną szyje?

Kto bedzie kożystał z usług pozycjonowania jeśli z pomocą ksiązki zrobi to sam??

Hej, 

Wlasnie znalazlem ciekawostke ksiazkowa o pozycjonowaniu. Na dniach powinna byc w sklepach. 

https://helion.pl/ksiazki/pozint.htm

Ktos zna oryginal tej ksiazki?

Orginał ksiązeczki

https://www.amazon.com/exec/obidos/ASIN/073...9397192-9965759

oraz kilka innych ;)

to zwykły szrot.

Nie moge sie z toba zgodzic. Ksiazka nie jest zla i zawiera sporo podstawowej wiedzy. Swietnie sie nadaje na poczatek i w tym zakresie jest duzo lepsza od sieci bo wiedza jest zebrana w jednym miejscu i do tego usystematyzowana.

Oczywiscie w sieci jest duzo wiecej wiedzy ale to nie znaczy, ze ksiazka jest zla.

jak oni w pozycjonowaniu chca wykorzystywac flasha i java script to ja dziekuje :D

- JS daje GENIALNE pole do popisu w zakresie pozycjonowania (vide: content) - nietrudno się domyślić.

A co do książki. Powiem tak. Spotkałem się kiedyś z taką książką pt. (bodajże) "1000 sposobów na Google", nie pamiętam autora. Byłem wtedy już względnie zaawansowany, czyli cena ok. 20-30 zł była zbyt wysoka żeby ową księgę zakupić.

Jako że byłem wtedy na spacerze z chłopakiem i miałem cyfrówkę, za przyzwoleniem znajomego sprzedawcy w Empiku, wykonałem parę zdjęć. Niestety, siadła mi bateria. Po pobieżnym przekartkowaniem stwierdziłem że raczej znam zagadnienia. Po dokładnej analizie "sposobów" stwierdziłem że są one dosyć "ponadczasowe", "uniwersalne", a brak było tricków, albo tricki były nieaktualne.

Problem z wersjami papierowymi to ich aktualność. Gdybym miesiąc temu napisał książkę o polskim SEO, dziś byłaby wyśmiana, bo katalog WP jest płatny a KlikoHIT (najwidoczniej) nie istnieje. Co więcej, książka trafiłaby na półki sklepów za miesiąc. ;)

Niemniej, pewnie pozycja jest ciekawa - niewątpliwie zaletą wydawnictw papierowych jest to, że wszystko zebrane jest w jednym miejscu.

Pozdrawiam, J.

jak oni w pozycjonowaniu chca wykorzystywac flasha i java script to ja dziekuje

Najwyraznie nie zalapales sensu tej wypowiedzi. Chodzi o to jak stosowac JSi Flasha aby nie wplywaly neagatywnie na wyniki stron.

tego jeszcze nie wiemy

Bzdura. Przeciez od dawana wiadomo, ze JS zastosowany w budowie linkow ma negatywny wplyw. Od jakiegos czasu wiadomo, ze Flash jest indeksowany przez Google.

Wiec nie bardzo wiem czego nie wiemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności