Skocz do zawartości

SC/Fiverr

Moguss2

Rekomendowane odpowiedzi

8 minut temu, jimmi napisał:

ciężko powiedzieć, ogólnie jakość jest raczej mocno średnia, już chyba lepiej s seo sklepach zamawiać

No właśnie dużo osób piszę, że są słabe usługi, ale wiem, że dużo osób zleca hindusowi za 5 $ a samemu bierze 80-110 zł :D

Dlatego pytam na takim dużym forum, bo jak mi wyliczyli pozycjonowanie (branża finansowa) to płakłem :D

11 k netto miesięcznie przez rok i zero gwarancji na pozycję, co prawda ciężka branża (ubezpieczenia komunikacyjne), ale biorąc ponad 130k za pozycjonowanie i nie dawać gwarancji czegokolwiek ? W zasadzie mam 2 domeny i 2 trudne frazy, zastanawiam się czy na jednej nie zastosować pl seo a na drugiej seo z fiverra/sc tylko chciałem jakiś dobrych ludzi do tego.

Cytat

ale wiem, że dużo osób zleca hindusowi za 5 $ a samemu bierze 80-110 z

Slyszałeś dzwon ale nie wiesz gdzie on. Owszem hindusom sporo zleca się sazczególnie jeśli ktoś dziala na większą skalę, ale te usługi nie mają nic wspolnegoz Fiver. Na Fiver to wylacznie co można zrobić to zapoznać się z takim Hindusem, obywatelem Bangladesz, innego kraju i nawiązać współprace.

Tylko od razu mówie zostawcie te mity o pracach za "miskę ryżu". Nie ma już czegoś takiego, jeśli usługa ma w ogóle zostać wykonana.

Cytat

na drugiej seo z fiverra/sc

ale coz tego jeśli nie wiesz jak te linki przylożyć żeby rankowały? Nic to Tobie nie da. Obecne seo to nie tyle same linki a sztuka ich użycia.

Cytat

11 k netto

w tej branży 900 zł mięsięcznie to mizerny budżet dla tego efektów zero. Przy zwiększeniu go w 2-3 razy możesz liczyć na jakieś sensowne wyniki.

Odpowiedź sobie na jedno proste pytanie ile w Polsce firm dziala w tej branży? A ile miejsca jest w top 10 ( 10 miejsc).

Ten co ma większy budżet siedzi w TOP, reszta zbiera okruchy ze stołu. Taka prawda.

@MaxPan, on chyba ma na myśli 11k netto/mc, bo podana jest również kwota 130k/rok ;)

Praca nad dwoma trudnymi frazami i olanie reszty jest bezsensu. Taniej i szybciej wrzucić w top10 1000 fraz, które mogą konwertować niż jedną ogólną z nawet dużym ruchem, ale pewnie przeciętną konwersją. 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

36 minut temu, MaxPan napisał:

Slyszałeś dzwon ale nie wiesz gdzie on. Owszem hindusom sporo zleca się sazczególnie jeśli ktoś dziala na większą skalę, ale te usługi nie mają nic wspolnegoz Fiver. Na Fiver to wylacznie co można zrobić to zapoznać się z takim Hindusem, obywatelem Bangladesz, innego kraju i nawiązać współprace.

Tylko od razu mówie zostawcie te mity o pracach za "miskę ryżu". Nie ma już czegoś takiego, jeśli usługa ma w ogóle zostać wykonana.

ale coz tego jeśli nie wiesz jak te linki przylożyć żeby rankowały? Nic to Tobie nie da. Obecne seo to nie tyle same linki a sztuka ich użycia.

w tej branży 900 zł mięsięcznie to mizerny budżet dla tego efektów zero. Przy zwiększeniu go w 2-3 razy możesz liczyć na jakieś sensowne wyniki.

Odpowiedź sobie na jedno proste pytanie ile w Polsce firm dziala w tej branży? A ile miejsca jest w top 10 ( 10 miejsc).

Ten co ma większy budżet siedzi w TOP, reszta zbiera okruchy ze stołu. Taka prawda.

Znaczy ja nie chce zarabiać, tylko zlecenia żeby wykonał. Za miskę ryżu hmm ... hindus czy bangladeszanin? akurat jest w stanie pracować za "miskę ryżu", gdyż u nich za 5 $ może przeżyć parę dni, ale tak coraz bardziej się cenią, ale daleko im do Polski czy innych krajów. No tak, myślałem nad reklamą, ale firma, z którą pisałem tylko przedstawiła mi ofertę pozycjonowania chociaż prosiłem o doradctwo pozycjonowanie/marketing.

6 minut temu, Aleksiejs napisał:

@MaxPan, on chyba ma na myśli 11k netto/mc, bo podana jest również kwota 130k/rok ;)

Praca nad dwoma trudnymi frazami i olanie reszty jest bezsensu. Taniej i szybciej wrzucić w top10 1000 fraz, które mogą konwertować niż jedną ogólną z nawet dużym ruchem, ale pewnie przeciętną konwersją. 

Tak 11 k netto/miesiąc XD

Oczywiście, mniejszy ruch ale może łatwiej/szybciej/taniej wypozycjonować inne frazy i czerpać profity.

Tak mój bląd zasugeowałem się słowem "przez rok". Z budżetem 11k netto na seo można śmialo porywać się na najbardziej trudne frazy oczywiscie "sposobem" tak żeby nie ryzykować docelową.

Co do "miska ryży" to placę takim podwykonawcom ok 100-150 $ mięsięcznie. Ale oni robią to co im napisże. Takie "klikacze". Są jeszcze takie rzeczy co automat niestety nie zrobi, a jak zrobi to szablon jest bardzo skoplikwoany i szybsze i taniej mieć klikaczy. Online za taką kwotę 100-150 można zatrudnić i kogoś z Ukrainy (zdalnie).

2 godziny temu, MaxPan napisał:

Tak mój bląd zasugeowałem się słowem "przez rok". Z budżetem 11k netto na seo można śmialo porywać się na najbardziej trudne frazy oczywiscie "sposobem" tak żeby nie ryzykować docelową.

Co do "miska ryży" to placę takim podwykonawcom ok 100-150 $ mięsięcznie. Ale oni robią to co im napisże. Takie "klikacze". Są jeszcze takie rzeczy co automat niestety nie zrobi, a jak zrobi to szablon jest bardzo skoplikwoany i szybsze i taniej mieć klikaczy. Online za taką kwotę 100-150 można zatrudnić i kogoś z Ukrainy (zdalnie).

Aż tylu pieniędzy niemam :D

A dałbyś namiary na jakiś dobrych sprawdzonych podwykonawców ?

4 minuty temu, MaxPan napisał:

Jak dam to zaczną zawalać robotę dla mnie co będzie bez sensu.

Znaczy ja nie chcę outsourcingować, mam 2 strony, jedną chcę pozycjonować przez linkhouse i właśnie podwykonawców. 1 strona chyba nie zawali im roboty ?

ale oni nie wiedza co to Polska strona www, czy inne, im tzreba zlecać konkretne czynnosci.

Na przykład - zalożyć 100 kont tam i tam, pozakladać blogów ( w zasadzie robi to automat ale przykladowo) - oni nie pozycjonuja pozyjonujesz Ty, wymyślasz strategie SEO Ty, jak przykładać linki decydujesz Ty..... Widzę dalej nie rozumiesz.

Oni nie pozycjonery oni klikacze w coś co Ty im powiesz....

Cytat

jedną chcę pozycjonować przez linkhouse 

rozumiem masz zamiar kupować linki w seosklepie i w taki sposób zdobywać TOPy w swojej branży?

2 godziny temu, MaxPan napisał:

ale oni nie wiedza co to Polska strona www, czy inne, im tzreba zlecać konkretne czynnosci.

Na przykład - zalożyć 100 kont tam i tam, pozakladać blogów ( w zasadzie robi to automat ale przykladowo) - oni nie pozycjonuja pozyjonujesz Ty, wymyślasz strategie SEO Ty, jak przykładać linki decydujesz Ty..... Widzę dalej nie rozumiesz.

Oni nie pozycjonery oni klikacze w coś co Ty im powiesz....

rozumiem masz zamiar kupować linki w seosklepie i w taki sposób zdobywać TOPy w swojej branży?

Ogólnie mam 2 strony, 1 będzie mocno inwestowana (finanse), druga trochę mniej (ubezpieczenia komunikacyjne) i tutaj bym chciał linkhouse + jakieś usługi z fiverr/seoclerks. Druga strona bardziej jako eksperyment, może coś w 2 lata wejdzie :D

....nie wróżę sukcesu....

Nie chcę się wdawać w dłuższą dyskusję, bo po kilku postach z @MaxPan widzę że ta dyskusja zmierza donikąd. Ale powiedz, tak na chłopski rozum, czy wydaje Ci się że katalogowaniem za 200 zł + "super mocnym" PBNem z fiverra za 15$ zrobisz topy na frazy finansowe z których będziesz miał kilka tysięcy zł dziennie?

I jeśli twierdzisz że to jest możliwe, to od razu zadam drugie pytanie: myślisz że tylko Ty wpadłeś na taki pomysł?

7 minut temu, Młynek napisał:

....nie wróżę sukcesu....

Nie chcę się wdawać w dłuższą dyskusję, bo po kilku postach z @MaxPan widzę że ta dyskusja zmierza donikąd. Ale powiedz, tak na chłopski rozum, czy wydaje Ci się że katalogowaniem za 200 zł + "super mocnym" PBNem z fiverra za 15$ zrobisz topy na frazy finansowe z których będziesz miał kilka tysięcy zł dziennie?

I jeśli twierdzisz że to jest możliwe, to od razu zadam drugie pytanie: myślisz że tylko Ty wpadłeś na taki pomysł?

Katalogowanie - 480 zł

Oczywiście jakieś inne rzeczy też dojdą.

Fiverr - 200 $ (+ dodatkowe koszty, backlinki itd.)

Frazy związane z ubezpieczeniami komunikacyjnymi (różne, przeważnie niszowe)

Ogólnie strona ta ma być wolno rozwijającym się blogiem. Nie oczekuje cudów, ale parę lat i może coś wejdzie, w zależności od zysków drugiej strony będę oczywiście dokładał coś tam.

Frazy finansowe (1 strona) to mam budżet duży (ponad 20k) na pozycjonowanie, chociaż raczej skłaniam się na marketing, z uwagi na ciężkość branży x100.

Ogólnie wiem, że ciężko jest, ale juz wiele osób narzekało, głównie pozycjonerzy, którzy mówili "przecież ja mógłbym robić to samo i zarabiać więcej", a siedzą tylko na tłustym dupsku i mówiąc kolokwialnie robią pod siebie. Ja wole robić, co będzie to będzie, do 1 strony mam fachowców.

Nie masz pojęcia jak obecnie skutecznie pozycjonują się strony. Tym co wymyślilełś nie wypozycjinujesz stronę na komercyjne frazy, czemu dlugo opowiadać i brak Tobie podstawowej wiedzy co się dzieje w świecie SEO aby zrozumieć to co piszę.. Z mojej strony dyskusja zakończona.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności