Skocz do zawartości

SC/Fiverr

Moguss2

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat

Nie masz pojęcia jak obecnie skutecznie pozycjonują się strony.

Oczywiście, że zrobiłem research konkurencji, nie liczę na top1 w miesiąc ?

Cytat

Tym co wymyślilełś nie wypozycjinujesz stronę na komercyjne frazy,

Pisałem, że to na razie tyle, bo pieniądze chce przeznaczyć na inną stronę, pieniędzmi wszystkiego nie załatwie wiem, ale nie liczę na jakieś wymierne korzyści, bo mam inne strony, poza tym żadnej frazy nie wypozycjonuje ? A pełna optymalizacja onsite się nie liczy ? Treść, description, title ? Bo nawet nie wiesz o jaką stronę chodzi.

Cytat

czemu dlugo opowiadać i brak Tobie podstawowej wiedzy co się dzieje w świecie SEO aby zrozumieć to co piszę..

Akurat podstawową wiedzę mam, co się dzieje w seo też mniej więcej wiem, ale w zasadzie najlepiej napisać "nie zrozumiesz", ale w zasadzie treść wyżej wyczerpuje temat

Cytat

Z mojej strony dyskusja zakończona.

adios !

Jeśli masz zamiar "katalogować" to nie masz nawet aktualnej podstawowej wiedzy.  Oczywiscie nie musisz wiedzieć wszystkiego, ale nalezy zdawać sobie sparwę z tego, że tej wiedzy brak.

Cytat

adios !

:D

Kocham takich biznesmenów, przychodzi na forum ( tak na marginesie nie mówi nawet "Dzień dobry")  i oczekuje pomocy, ale kiedy odpowiedzi dostaje nie po jego myśli zaczyna zachowywać się... tak jak wyżej.

Cytat

Jeśli masz zamiar "katalogować" to nie masz nawet aktualnej podstawowej wiedzy.  Oczywiscie nie musisz wiedzieć wszystkiego, ale nalezy zdawać sobie sparwę z tego, że tej wiedzy brak.

Katalogowanie no nie za dużo daje, w zasadzie najlepszy jest gwiazdor (?)

Cytat

Lepiej mnie nie denerwuj, będzie lepiej dla Ciębie :D

Cóż skoro nie chcesz się udzielać to żegnam, bo ja się nie będę nigdzie indziej udzielał, bo się nie znam :D Więc to chyba rozstanie.

Cytat

( tak na marginesie nie mówi nawet "Dzień dobry")

Witanie na forach jest przereklamowane, jak w wiadomości email, kiedyś to stosowałem, ale to ma sens raczej tylko w realnym życiu.

Cytat

Kocham takich biznesmenów, przychodzi na forum i oczekuje pomocy, ale kiedy odpowiedzi dostaje nie po jego myśli zaczyna zachowywać się... tak jak wyżej.

Napisałem, czy polecacie jakieś osoby z fiverra/seoclerks, które zajmują się pozycjonowaniem i się znają. To, że nie rozumiesz co się mówi do Ciebie, to nie moja wina, ale najlepsze, że to Ty mnie postrzegasz, że nie rozumiem co się mówi. Jak się niby zachowuje ? Merytorycznie odnoszę się do zdań.

Cytat

dlugo opowiadać i brak Tobie podstawowej wiedzy co się dzieje w świecie SEO aby zrozumieć to co piszę..

Zamiast mówić konkrety, to wolisz żegnać a potem dopowiadać :D I jeszcze wypominać komuś zachowanie.

Cytat

to żegnam, 

Chyba rozumiesz, że pożegnać to mogę ja Ciębie.Ale dalej brniesz w tym samym kierunku.

Cytat

Witanie na forach jest przereklamowane,

https://www.forum.optymalizacja.com/forum/2-przedstaw-się.Ale to nie Ty na forum ustalasz zasady, jesteś gościem i mogę się zalożyć, gościem na krótki odcinek czasu.

Napisze jeszcze raz analizując to co piszesz, mogę stwierdzić, że Twój poziom wiedzy na temat aktualnego SEO jest prawie zerowy.

Jak by nie tacy jak Ty seo sklepy nie mieli by co robić, Mówisz, że analizujesz konkurencje, a wiesz jak zobaczyć ukryte przekierowania, zaplecza, doory i inne rzeczy którymi obecnie robią się strony w TOP? Oczywiscie, że nie bo jeśli by wiedzialeś nie pisałeś by o katalogach i PBNach z Fivera, litości tym to można wypozyjonować co najwyżej hydraulika z Koziej Wołki jeśli on tam jest jeden.. Linki z katalogów wystawiają dla takich jak Ty "ciekawskich" ale nie wiedzących co i jak. Mocniej domenie takie katalogowanie nieszaszkodzi a Ty będziesz myślal, że te linki rankują i to oni powodują, że strona w TOP. Tylko ta strona była by w TOP również wtedy kiedy tych linków z katalogów nie było by wcale. Jeśli mówisz, że prowadzisz interesy to znaczy musisz umieć logicznie myśłeć. Jeśłi katalogi rankują to po jakiego grzyba jest ich 500 a nie 17 000 jak w 2010 roku?

Jaki to problem postawić katalog na mocnej domenie dobrze poblinkować i brać od jeleni 5-25 zł za wpis? 1000 jeleni - 5-25 k brutto? Problem jest taki, że jeleni co myślą że katalogami wbiją stronę w top jest coraz mniej, bo katalogi po prostu już dawno straciły swoja moc SEO.

Z PBNami ogólnie dostępnymi tymi z Fviera historia jeszcze gorsza, bo Google już jakiś czas ma algo który definiuje PBNy, i dziala to algo bardzo interesująco. Zeby to zoabczyć wystarczy zrobić testy.

Twoja postawa zniechęca jak widać nawet czytających coś Tobie tlumaczyć, z takim podejsciem na prawdę nikt na forum Tobie nic sensownego nie napisize, bo nie warto.

To, że masz słabą wiedzę pokazuje również to jak oceniałeś wartość domen tych co próbowałeś upchnąc na forum, zamiast powiedzieć "dzien dobry"....

Pzrenosze w dzial "dla początkujących" tam poziom tolerancji jest większy.

Cytat

Ale to nie Ty na forum ustalasz zasady, jesteś gosciem i mogę się zalożyć, gosciem na krótki odcinek czasu.

No tak jestem gościem, dostałem warna za post już, na pewno nie będę stałym bywalcem, ale pewnie będę odwiedzał forum.

Cytat

analuzuje konkurencje, a wiesz jak zobaczyć ukryte przekierowania, zaplecza, doory i inne rzeczy którymi obecnie robią się strony w TOP

Chodzi Ci o to, skąd brać backlinki ? Ahrefs. Zaplecze wiem, door i ukryte przekierowanie to niewiem.

Cytat

Oczywiscie, że nie bo jeśli by wiedzialeś nie psialeś by o katalogach i PBNach z Fivera

No fiverr to nie tylko PBN, katalogi to był przykład. No rozmawiałem z pozycjonerem i mówił, że katalogi to nie za bardzo.

Cytat

Jeśłi katalogi rankują to po jakie grzyba jest ich 500 a nie 17 000 jak w 2010 roku

No jest to trochę archaiczny sposób, kiedyś były precle, jakieś systemy wymiany linków itd.

Cytat

Zeby to zoabczyć wystarczy zrobić testy.

No właśnie o to mi chodziło, o sprawdzenie usługi (a to nie tylko pbn)

Cytat

Twoja postawa zniechęca jak widać nawet czytających coś Tobie tlumaczyć, z takim podejsciem na prawdę nikt na forum Tobie nic sensownego nie napisize, bo nie warto.

To Ty zniechęcasz wywyższając się w SEO, ale nie umiejąc czytać ze zrozumieniem

Cytat

To, że masz slabą więdze pokazuje również to jak oceniałeś wartosć domen tych co próbowałeś upchnąc na forum

A co ma wiedza wyceny domeny do pozycjonowania ? czy ja w wątku podawałem cenę ?

W zasadzie to co robimy jest bez sensu, bo pytanie było o usługi.

Nigdy nie pisałem, że chce wypozycjonować TYLKO z fivera/seoclerks i dzięki katalogowaniu, bo o to się rozchodzi. Chciałem po prostu potestować usługi, jak mówiłem, mam inne wydatki, jak uzbieram jakieś pieniądze to je przeznaczę na pełnowartościowe pozycjonowanie jak w przypadku pierwszej strony i tak jak wcześniej mówiłem nie liczę top1 w miesiąc na 100 mln wyników.

Cytat

Chodzi Ci o to, skąd brać backlinki ? Ahrefs.

Ahrefs pokaże wylacznie publiczne mijecówki gdzie nie ma blokady robota i linki kierują wprost na docelową. A tak na większa skale TOPy nie robią się, więc nic nie zobaczysz zapłecz gdzie robot Ahrefsa zablokowany, doory, pzrekeirowania recznie robione, inne...

Cytat

o sprawdzenie usługi (a to nie tylko pbn)

Testowanie usługi na swojej stronie docelowej, genialny pomysł rób tak dalej.

Cytat

A co ma wiedza wyceny domeny do pozycjonowania ?

Bardzo dużo, bo ocena miecówki to kluczowa rzecz.

Cytat

No jest to trochę archaiczny sposób

Archaiczny to "stary", a są w seo sposoby jeszcze starsze które działają. Katalogowanie nie dziala i nie ma to nic wspolnego z archaicznościa. Klasyczne "precle" na zasadzie WP + artykuły z linkiem w tresći też nie działają i nie dla tego, że archaiczne....

Nie myślisz logicznie w ogóle, dla tego i piszesz takie SEO-farmazony.

To co chce zrobić autor można porównać w wielkim skrócie do czegoś takiego: Kupuję harvester plus jakiś automat który będzie umieszczał linki = sukces.

Coś takiego działało parę ładnych lat wstecz.

Pozycjonowanie, audyt stron www i inne usługi SEO.

W dniu 26.05.2018 o 08:56, Moguss2 napisał:

Napisałem, czy polecacie jakieś osoby z fiverra/seoclerks, które zajmują się pozycjonowaniem i się znają.

No więc koledzy byli bardzo chojni wkazując Ci od razu, że podchodząc w ten sposób do sprawy nie osiągniesz sukcesu. Chcieli Ci oszczędzić kupę kasy i czasu. Powinieneś podziękować za oszczędzony hajs, a nie narzekać na odpowiedzi :) 

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

Cytat

Testowanie usługi na swojej stronie docelowej, genialny pomysł rób tak dalej.

Dlatego pytam, czy ktoś korzystał i poleca kogoś, tak bym wziął "pierwsze lepsze", poza tym linki można zablokować (disavow).

Cytat

Bardzo dużo, bo ocena miecówki to kluczowa rzecz.

Wolny rynek, są domeny wystawione za miliony, których nikt raczej nie kupi, tu słowo klucz - raczej. To, że wystawiłem za x złotych nie znaczy, że sprzedam za x złotych.

Cytat

Archaiczny to "stary", a są w seo sposoby jeszcze starsze które działają. Katalogowanie nie dziala i nie ma to nic wspolnego z archaicznościa. Klasyczne "precle" na zasadzie WP + artykuły z linkiem w tresći też nie działają i nie dla tego, że archaiczne....

Archaiczny dla algorytmów, ale czy jesteś w 100 % dać gwarancję, że katalogowanie na "lepszych" katalogach nic nie daje ?

Cytat

Nie myślisz logicznie w ogóle, dla tego i piszesz takie SEO-farmazony.

Fiverra traktuje jako trzeciorzędne seo, w zasadzie już mam kilka ofert pozycjonowania i nie są wcale drogie, a seo-farmazony to nwm gdzie Ty widzisz, nigdy nie napisałem, że coś działa, coś nie działa.

W dniu 26.05.2018 o 13:24, jimmi napisał:

@Cramalar wszyscy sugerują Tobie, że możesz mieć trochę za małą wiedzę, aby zaprojektować i skutecznie wdrożyć projekt SEO przy pomocy osób, które będą robić tylko to co im powiesz, nie wnikając w sens zlecenia.  

Ale ja wcale nie chcę robić wszystkiego samemu, przecież pisałem, że fiverr/sc ma być tylko takim "testem", oczywiście będę korzystał z pomocy linkhouse, bądź też firm zajmujących się pozycjonowaniem - dostałem już kilka propozycji i wcale nie chcą milionów.

W dniu 28.05.2018 o 20:41, Grzegorz Cz. napisał:

No więc koledzy byli bardzo chojni wkazując Ci od razu, że podchodząc w ten sposób do sprawy nie osiągniesz sukcesu. Chcieli Ci oszczędzić kupę kasy i czasu. Powinieneś podziękować za oszczędzony hajs, a nie narzekać na odpowiedzi :) 

Nie narzekam na odpowiedzi, po prostu chyba się nie rozumiemy. Cóż pozycjonowanie kosztuje, wątpię, żeby usługa kompletnie nic nie dała.

Bezsensowna ta dyskusja, zrób jak chcesz i się przekonasz czy są dobre katalogi i co dadzą wpisy do nich dodane. Potem się pochwal efektami, rozwiejesz wątpliwości wielu osób.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

W dniu 30.05.2018 o 18:21, Moguss2 napisał:

wątpię, żeby usługa kompletnie nic nie dała.

No cóż... nie jesteś pierwszy i nie jesteś ostatni, który nie uwierzy i musi sam się przekonać, że pozycjonowanie to nie tak działa, że trochę linków wrzucisz i będzie fajnie :) Więc powodzenia!

specjalista-googleads.pl - prowadzenie kampanii Google Ads (AdWords)

www.smart-seo.pl - skuteczna reklama w Google :) 

• 2 lata później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności