cndukat Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 U mnie to samo miałem domenę i serwer w netllok po zmianie na o12 wszystkie subdomeny padły działa tylko główna, na kontakt z firmą dostałem link do panelu gdzie się mogę zalogować ( a to wiem i nawet próbowałem coś tam zrobić ) zero pomocy, a nie znam się i nie wiem jak i gdzie poprawnie pozmieniać dns, jest pomoc z obrazkami ale do innego panela który się nie pokrywa z tym do którego się loguję Porażka :( Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o12pl Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @cndukat W celu zachowania poprawnego działania stron WWW, prosimy o zaktualizowanie danych serwerów DNS po stronie rejestratora. Oznacza to, że musi Pan skontaktować się z rejestratorem Pana domen w celu zmiany tej konfiguracji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cndukat Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 W dniu 30.05.2018 o 12:10, o12pl napisał(a): @cndukat W celu zachowania poprawnego działania stron WWW, prosimy o zaktualizowanie danych serwerów DNS po stronie rejestratora. Oznacza to, że musi Pan skontaktować się z rejestratorem Pana domen w celu zmiany tej konfiguracji. Rozwiń Albo nie czytacie, Albo ja za małymi literami piszę Mam wszystko u Was wcześniej w netllok domena też jest u Was dlatego miałem wszystko w jednym miejscu co by się nie bawić w konfiguracje. Na domenie mam kilka subdomen z serwisami i mi nie działają. Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o12pl Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @cndukat Proszę sprawdzić wiadomości prywatne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Jakubowski Opublikowano 30 Maja 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 W dniu 30.05.2018 o 12:24, cndukat napisał(a): Albo nie czytacie, Albo ja za małymi literami piszę Mam wszystko u Was wcześniej w netllok domena też jest u Was dlatego miałem wszystko w jednym miejscu co by się nie bawić w konfiguracje. Na domenie mam kilka subdomen z serwisami i mi nie działają. Rozwiń U mnie identyczna sytuacja. Hosting i domena w netlook dla dwóch stron, w tym dla taniezwiedzanie.com, a oni mi piszą (odnośnie tej drugiej strony), żebym skontaktował się z rejestratorem domeny. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o12pl Opublikowano 30 Maja 2018 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2018 @Mateusz Jakubowski Panie Mateuszu, zgłaszał Pan do BOK problem, który został rozwiązany - strona taniezwiedzanie.com działa. Jeżeli będą występować trudności w dostępie do usługi, o12.pl prosi o kontakt z BOK. Firma nie świadczy jednak usług wsparcia w zakresie wyświetlania w wynikach Google. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz Jakubowski Opublikowano 4 Czerwca 2018 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 @o12pl Państwo naprawdę żartują? Przenieśliście mi stronę na swój serwer, bez żadnego ostrzeżenie wyłączyliście mi ją na kilka dni (teraz już łącznie kilka tygodni). Strona została usunięta z Google. Naprawdę uważają Państwo, że to tylko i wyłącznie mój problem, a nie wasz? Piszę z Waszym BOK, też mi piszą, że strona działa i wszystko jest z nią ok. No tak, pewnie Google się myli. Najlepsze jest to, że kupiłem już inny hosting i znalazłem firmę, która, oczywiście nie za darmo, przeniosła mi wszystkie strony z o12. W piątek, 4 dni temu złożyłem do BOK o12/nazwa.pl wniosek o zmianę delegacji DNS, żeby w końcu zaczęło to działać. Nie tylko taniezwiedzanie.com, ale też inne moje strony. Łaskawie zrobiono delegacje jednej domeny, z całą resztą nie zdążyli się jeszcze uporać. I sobie dalej nie działa 8) Firma zdążyła za to 2 razy napisać mi, że wszystko działa. Zdążyła również zapewnić mnie, że rejestratorem jednej z domen nie była firma, którą przejęli więc muszę do innej firmy napisać. Pomylili się, mam nadzieję, że z czasem do tego dojdą i zrobią mi łaskawie tą delegacje. https://taniezwiedzanie.com/olewka-delegacja-dns-zasloniete.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theqkash Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Przez weekend zapewne nie pracują, dostaniesz pewnie dziś odpowiedź. Pamiętaj, że jeśli masz problem z obsłużeniem takich rzeczy jak zmiany DNSów u obecnego operatora, warto żebyś wydał sobie do tych domen kody umożliwiające migracje do innego operatora, abyś w przyszłości pozbawił się problemów. Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777. Sprawdź także niezależne forum o hostingu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pyciak Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 W BOKu NAZWA.pl siedzą matki i studenci za 12zł/h, więc nie oczekuj dobrej obsługi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
o12pl Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 @Mateusz Jakubowski Panie Mateuszu, zmiana delegacji została wykonana. Czas propagacji może wynieść kilka godzin, uprzejmie prosimy o cierpliwość. W nawiązaniu do korespondencji z BOK, ponownie prosimy o uściślenie w wiadomości do Biura, na czym dokładnie polega problem w zakresie niepoprawnego wyświetlania. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MaxPan Opublikowano 4 Czerwca 2018 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2018 Zamykam, nasze forum to nie BOK nazwa.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.