Skocz do zawartości

Nazwa.pl wyłączyła mi przypadkiem stronę. Za karę zniknęła z Google

Rekomendowane odpowiedzi

U mnie to samo miałem domenę i serwer w netllok po zmianie na o12 wszystkie subdomeny padły działa tylko główna, na kontakt z firmą dostałem link do panelu gdzie się mogę zalogować ( a to wiem i nawet próbowałem coś tam zrobić ) zero pomocy, a nie znam się i nie wiem jak i gdzie poprawnie pozmieniać dns, jest pomoc z obrazkami ale do innego panela który się nie pokrywa z tym do którego się loguję Porażka :(

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

9 minut temu, o12pl napisał:

@cndukat W celu zachowania poprawnego działania stron WWW, prosimy o zaktualizowanie danych serwerów DNS po stronie rejestratora. Oznacza to, że musi Pan skontaktować się z rejestratorem Pana domen w celu zmiany tej konfiguracji. 

Albo nie czytacie, Albo ja za małymi literami piszę ;)

Mam wszystko u Was wcześniej w netllok domena też jest u Was dlatego miałem wszystko w jednym miejscu co by się nie bawić w konfiguracje. Na domenie mam kilka subdomen z serwisami i mi nie działają.

Zapraszam kolekcjonerów do sklepu numizmatycznego cndukat.pl bogata oferta banknotów, akcesoriów.

10 minut temu, cndukat napisał:

Albo nie czytacie, Albo ja za małymi literami piszę ;)

Mam wszystko u Was wcześniej w netllok domena też jest u Was dlatego miałem wszystko w jednym miejscu co by się nie bawić w konfiguracje. Na domenie mam kilka subdomen z serwisami i mi nie działają.

U mnie identyczna sytuacja. Hosting i domena w netlook dla dwóch stron, w tym dla taniezwiedzanie.com, a oni mi piszą (odnośnie tej drugiej strony), żebym skontaktował się z rejestratorem domeny.

@o12pl Państwo naprawdę żartują? Przenieśliście mi stronę na swój serwer, bez żadnego ostrzeżenie wyłączyliście mi ją na kilka dni (teraz już łącznie kilka tygodni). Strona została usunięta z Google. Naprawdę uważają Państwo, że to tylko i wyłącznie mój problem, a nie wasz?

Piszę z Waszym BOK, też mi piszą, że strona działa i wszystko jest z nią ok. No tak, pewnie Google się myli.

Najlepsze jest to, że kupiłem już inny hosting i znalazłem firmę, która, oczywiście nie za darmo, przeniosła mi wszystkie strony z o12. W piątek, 4 dni temu złożyłem do BOK o12/nazwa.pl wniosek o zmianę delegacji DNS, żeby w końcu zaczęło to działać. Nie tylko taniezwiedzanie.com, ale też inne moje strony. Łaskawie zrobiono delegacje jednej domeny, z całą resztą nie zdążyli się jeszcze uporać. I sobie dalej nie działa 8) Firma zdążyła za to 2 razy napisać mi, że wszystko działa. Zdążyła również zapewnić mnie, że rejestratorem jednej z domen nie była firma, którą przejęli więc muszę do innej firmy napisać. Pomylili się, mam nadzieję, że z czasem do tego dojdą i zrobią mi łaskawie tą delegacje.

https://taniezwiedzanie.com/olewka-delegacja-dns-zasloniete.jpg

Przez weekend zapewne nie pracują, dostaniesz pewnie dziś odpowiedź.

Pamiętaj, że jeśli masz problem z obsłużeniem takich rzeczy jak zmiany DNSów u obecnego operatora, warto żebyś wydał sobie do tych domen kody umożliwiające migracje do innego operatora, abyś w przyszłości pozbawił się problemów.

Właściciel w simpleideas.pl - serwery, migracje, SEO, optymalizacja wydajnościowa i pagespeed, odwirusowywanie

Polecam serwery VPS oraz hosting z oferty webh.pl - 20% rabatu z kodem PROMO777.

Sprawdź także niezależne forum o hostingu.

@Mateusz Jakubowski Panie Mateuszu, zmiana delegacji została wykonana. Czas propagacji może wynieść kilka godzin, uprzejmie prosimy o cierpliwość. W nawiązaniu do korespondencji z BOK, ponownie prosimy o uściślenie w wiadomości do Biura, na czym dokładnie polega problem w zakresie niepoprawnego wyświetlania. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności