Skocz do zawartości

Kredyt studencki

marioccp

Rekomendowane odpowiedzi

Na wszystko trzeba patrzeć z dużą dozą krytycyzmu. To ile jest wart kredyt studencki zależy od tego jak go wykorzystasz.

Jeżeli pójdzie na przejedzenie to potem masz problem bo trzeba go jakos spłacać, a skoro przejadłes kredyt to znaczy ze jesteś niezaradny i raczej bedą ścigani zyranci :D. Ja tam też jestem za kupowaniem za gotówke ale czasmi sie nie da :rolleyes: Ciężko z portfela wyciągnać na mieszkanie w takiej sytuacji kredyty są OK w dorosłym życiu.

ja mam taki pomysl z laska i jej bratem ;]

brat mojej laski jest doradca finansowym.

zaltwimy sobie kredyt studencki ktory bedzie splacac nasze studia.

doszlismy do wniosku po co te 400zl miesiecznie ma isc na ta szkole i na tym strace jak moge zarobic.

a mianowicie:

wezmiemy kredyt ktory bedzie splacac studia 400zl. Te 400zl ktore bym z wyplaty placil na studia pojdzie na fundusz inwestycyjny.

jest pewien myk.

minimalnie nalezy placic 200zl na glowne konto i zostaje 200 na subkonto z ktorego mozna wyplacic odrazu kiedy sie chce. dlatego tez bede splacac to z laska. 200zl na konto, 600zl na subkonto. po 5 latach studiow z laska splacimy swoje kredyty studenckie i jeszcze zostanie sporo kasy. fundusze inwestycyjne sa pewniejsze niz gielda. a pieniadze musza sie rozmnazac ;-)

polecam wam scandie. fundusz funduszy. mniejsza stopa wzrotu bo okolo 20% rocznie, ale po co sie tluc do takiej arki ktora jednego dnia ma 100% drugiego -50%. scandia jest zdecydowanie stabilniejsza ;-)

Obyście się nie poślizneli z tymi funduszami. Ostatnio giełda szuka nowego trendu po 20 % spadkach. Znam osoby, które wpłaciły w maju kase z kredytów na fundusz akcji.

Dziś mało tego, że muszą spłacać kredyt ale jeszcze na funduszu stracili po 15-18 %

Fundusz był rozwiązaniem ale w 2003 roku mogłeś kupić teraz gdy każdy inwestuje w fundusze i każdy o nich wie - trzeba szukać nowego źródła inwestycji.

Wystarczy, że Ameryka znów ogłosi złe dane, a gdy Ameryka kichnie tak Polska i cała Europa ma katar.

Także z tymi funduszami można grać, ale trzeba to robić ostrożnie.

• 2 tygodnie później...

Tak czytam ten wątek, bo ok 20 osób przez niego weszło na moją stronę, ale niektórzy piszą niesprawdzone rzeczy o kredycie studenckim.

Warto naprawdę zajrzeć na https://www.kredytstudencki.com.pl

Warto wziąć ten kredyt, ale zarządzać nim z głową - to chyba jest oczywiste i można spokojnie tego typu mądre zdania sobie podarować.

Ja proponuję inwestować pieniądze w siebie, a nie np. Skandia, czy AEGON (!)

Zresztą każdy ma swój rozum, ale nie piszcie nie sprawdzonych informacji nt. kredytu studenckiego - wcześniej sprawdźcie warunki na jakich jest on przydzielany.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności