Skocz do zawartości

[info] Fakturę weźmiesz od razu albo wcale.

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Konkretem jest dla mnie fakt, iż nie będzie wielomilionowych przewałów na stacjach paliw czy branży budowlanej

Inne są wymienione powyżej (dałem linka bo nie chciałem się rozpisywać, po co skoro wszystko aktualnie i na temat jest podawane?)

Uwaga testuje sygnaturę mechanik samochodowy Kraków

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

1 minutę temu, Herkules napisał:

Konkretem jest dla mnie fakt, iż nie będzie wielomilionowych przewałów na stacjach paliw czy branży budowlanej

:D :D :D 

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

5 minut temu, Herkules napisał:

nie będzie wielomilionowych

Udało Ci się :D

Jednak my nie o tym:

22 godziny temu, piotr.k napisał:

Mówimy o korzyści dla przedsiębiorcy z tego, że teraz ma zmieniać kasę na taką z nipem a za chwilę na taką online. Korzyści z tego, że te przepisy nie są wprowadzane jednocześnie tylko na raty też chętnie poznam.

No i gdzie ta

W dniu 6.06.2018 o 21:58, Herkules napisał:

Efektywność, wydajność i uproszczenie

dla zwykłego przedsiębiorcy.

I daruj sobie proszę linki i sugestie abym poczytał jakieś artykuły w których w dodatku nic o tym nie ma.

Dla zwykłego przedsiębiorcy, argumenty przemawiające ZA

Nowe typy urządzeń nie będą posiadały zarówno kopii papierowej jak i elektronicznej zapisywanej obecnie na karcie SD. Obecnie użytkownik miał dostęp do kopii paragonów. W nowym typie urządzeń kopie te zostaną zastąpione pamięcią chronioną znajdującą się w urządzeniu, do której użytkownik będzie miał dostęp tylko z zewnątrz, komunikując się przez dostępne interfejsy takie jak np. USB czy RS232.

Zniknie obowiązek drukowania raportów dobowych, pozostanie jednak konieczność wykonania takiego raportu, bez konieczności wydruku.

Nowe urządzenia będą miały możliwość przesyłania paragonów w formie elektronicznej (e-paragon) na prośbę klienta, obowiązek wydruku jednak pozostanie.

Wspólny protokół komunikacyjny dla wszystkich terminali i kas fiskalnych Online (nie dotyczy drukarek fiskalnych). Wszystkie dostępne terminale na rynku będą mogły współpracować z dowolnym modelem kasy fiskalnej. Dzięki tej komunikacji usprawni się proces sprzedaży.

Nie będzie obowiązku zgłaszania instalacji kas Online do Urzędu Skarbowego jak to jest obecnie. Nowe urządzenia podczas fiskalizacji łączyć się będą z Repozytorium kas i w ten sposób zgłaszać, uzyskując również podczas fiskalizacji numer ewidencyjny.

Nowe przepisy dopuszczają możliwość aktualizacji urządzeń zainstalowanych na rynku. Aktualizacje odbywać się będą automatycznie, nowe wersje oprogramowania pobierane będą z serwerów producentów. Tak więc oprogramowanie będzie mogło być modyfikowane, a nie tak jak dotychczas pozostawało bez zmian do końca cyklu życia kasy. Zaletą takiego rozwiązania może być np. dodawanie nowych funkcjonalności, czy dostosowania do kolejnych zmian przepisów.

Jeżeli to nie wpłynie na efektywność pracy, to jestem "święty turecki"

Tak byłem świadkiem jak na stacji i w budowlance robione są przewały z fakturami, więc chyba ludzie z tych branżą są na to źli

Godzinę temu, Herkules napisał:

Uszczelnianie systemu podatkowego to makaron na uszy dla szarych ludzi, oglądaczy dziennika telewizyjnego w TVPiS.

Z hydrauliki wiadomo, że jak uszczelnisz starą, skorodowaną rurę to j*bnie przeciekiem w innym miejscu. Jedyne skuteczne rozwiązanie to wymiana skorodowanej, wadliwej rury. 

W tym wypadku wymiana i przystosowanie przepisów tak aby nie opłacało się kombinować. To jest zdecydowanie trudniejsze niż uszczelnianie. :)

Głównym celem wyszukiwarek NIE jest dostarczanie trafnych wyników. Głównym celem wyszukiwarek jest dostarczanie zysku.

Ja jestem za kasami online, większość paragonów wolałbym otrzymywać na meila czy faktur a nie wysyłanych mi tam wraz z butami pocztą

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności