Skocz do zawartości

Pozycjonowanie sklepu - jak dobrze zacząć? Kilka pytań od świeżaka

Rekomendowane odpowiedzi

Tzn wiesz, myślę tu rozchodzi się głównie o możliwości optymalizacyjne i dalszego linkowania podstron.
Lepiej mieć podstrony:
.../pierscionki/biale/zloto

.../piescionki/biale/srebro

.../pierscionki/zlote/z-diamentem

niż jedną kategorię /pierscionki i tu wrzucać wszystko ;)
Mocne uproszczenie oczywiście, chodzi o schemat.

Piwa nie piję, a i propozycji współpracy nie było dla jasności ;) 

:D Jestem gorszy, ja tu stale będę ... jak zuo, nigdy nie śpię.
www.hatefulfive.pl - polski thrash metal, no prawie ;)

• Odpowiedzi 33
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Chodzi o to, że zawsze najłatwiej pozycjonuje się frazy niszowe, czyli te mocniej doprecyzowane, składające się zazwyczaj z kilku słów  - nawet do 4 czy 5. Jeśli zrobisz dość ogólne drzewo, a dopiero zaczynasz ogarniać podstawy SEO, to nie ma szans na sensowne wyniki. 

Stron produktowych raczej się nie pozycjonuje w taki sposób, jak stronę główną czy (pod)kategorie). To właśnie linkowaniem z zewnątrz tej wyższej struktury zapewnia się rozłożenie mocy linków również na podstrony produktowe, ale same produkty linkuje się z zewnątrz tylko czasem, wybierając te najważniejsze. 

Cytat

a i propozycji współpracy nie było dla jasności ;) 

Obrażasz naszą inteligencję...

Cytat

Mam paru klientów, których obsługuję na całkowicie indywidualnych warunkach - mamy wolny rynek ;) natomiast to jest tylko pomysł, to czy z niego skorzysta - nie moja sprawa :)

Jest dowolność kreowania usług na rynku, jedno nie zaprzecza drugiemu. Natomiast ja tu nadal w stwierdzeniu mocno ogólnym nie widzę propozycji współpracy? :D

Nie, nie zamierzam urągać jakiejkolwiek inteligencji, dziękuję ;)

:D Jestem gorszy, ja tu stale będę ... jak zuo, nigdy nie śpię.
www.hatefulfive.pl - polski thrash metal, no prawie ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności