Skocz do zawartości

sposoby na pozycjonowanie w 2018

fragero

Rekomendowane odpowiedzi

7 godzin temu, fragero napisał:

@marcin777  Aktualnie szukam skryptu katalogu ktory obsluguje: platnosci (Word wide, typu stripe, czy paypal.) Najlepiej mozliwosc komentowania wpisow przez zarejestrowanych, lokalizacja, dodawanie zdjec. Wpisy moderowane,platne.  

Wszystko co piszesz brzmi jakbys znalazl sobie pomysl na biznes, tylko niestety jakies 10 lat za pozno.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

• Odpowiedzi 40
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Nie wiem czy zwróciliście uwagę, ale ostatnio ciągle przewija się temat katalogów, a myślałby człowiek, że to już się skończyło :P 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@up masz rację, aż mnie to skłania żeby zrobić sobie test.

Zrobię stronę na średnio trudne frazy, wrzucę ją tylko i wyłącznie do płatnych katalogów (tych, które znajdę), ciekawe jaki będzie efekt końcowy i na jak długo ten efekt zadziała :)

Obecnie dobre katalogi publiczne (płatne, moderowane) mogą stanowić trwałe linki i wzmocnić domenę. Samymi katalogami topów na średnio trudne frazy się jednak nie zrobi (oczywiście są inne ważne czynniki).

Odpowiednio skonstruowane prywatne katalogi to już co innego ale to temat na inną dyskusję.

@s_matysik

piszesz żeby pisać ? Ja napisałem, że zrobię test (oczywiście jak znajdę na to chwilę wolnego czasu) i wszystko się wyjaśni. Jeśli moderatorzy / admini nie będą mieli nic przeciwko to nawet mogę go tutaj upublicznić. Poszukam płatnych i walnę "na pałę" :) Jeśli nie masz zrobionego testu, którym możesz się podzieli to to pisanie jest bezsensu :)
Sam nie korzystałem z katalogów już z 2 lata chyba i jestem ciekawy efektu.

13 minut temu, Dralik napisał:

Ja korzytam i opisałem swoje obserwacje. 

Linki z dobrych katalogów są stabilnym miejscem linków i mogą być dobrym elementem całego LinkBuldingu ale same topów nie zrobią.

Ok, rozumiem ze wywowalem dosc spora dyskusje jak na zwykly temacik. Ogolnie stwierdzilem aby zrobic sobie katalog, jako ze mam nowa strone w jezyku ang. dlatego tez potrzebuje "dobrych mocnych " linkow na dluzsza mete. Oczywiscie robie marketing social ale to inna bajka, inwestowac bede na inne sposoby rowniez.

Nie znam sie kompletnie na seo, dlatego tez robie rzeczy ktore wydaja mi sie byc chociazby lekko pomocne.

@fragero  dobrze, że nie każdy stawia katalog z powodu nowej strony ;) Przy Twojej jak twierdzisz nieznajomości SEO to interesujące postępowanie.

Piłeś? Nie jedź (i nie loguj się na forum) !

Siciliano: Robić szeptankę tutaj to jak sprawdzać w zbiorniku poziom paliwa zapalniczką.

1 godzinę temu, fragero napisał:

Nie znam sie kompletnie na seo, dlatego tez robie rzeczy ktore wydaja mi sie byc chociazby lekko pomocne.

Dobra rada, zleć to fachowcom w tej dziedzinie, nie trać czasu na stawianie katalogów. SEO się nie nauczysz w miesiąc czy rok, na to trzeba lat.

10 godzin temu, fragero napisał:

Ogolnie stwierdzilem aby zrobic sobie katalog, jako ze mam nowa strone w jezyku ang. dlatego tez potrzebuje "dobrych mocnych " linkow na dluzsza mete.

Ale rozumiesz, ze trzeba wlozyc troche pracy aby ten katalog nabral mocy, prawda? Nikt przy zdrowych zmyslach nie zaplaci ci za dodanie wpisu do katalogu, ktory niczym nie jest podlinkowany. Lepiej poswiec ten czas na twoja glowna strone.

Artscape - tworzenie stron www | Pomóż Szajce Szarego Wilka: https://pomagam.pl/szajkowepsiaki

17 godzin temu, Dralik napisał:

Jeśli nie masz zrobionego testu, którym możesz się podzieli to to pisanie jest bezsensu :)

Ja co prawda swojego testu nie mam, ale ostatnio widziałem ciekawy przypadek. Mały sklepik z niszowym towarem (co nie znaczy, że ultra proste frazy) został podlinkowany listą płatnych katalogów i miał bardzo duży skok widoczności, nie analizowałem tego mocno i zerknąłem tylko na linki widoczne w ahrefs, więc mogło się tam kryć coś więcej, ale nie sądzę.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

2 godziny temu, blazejs napisał:

Nikt przy zdrowych zmyslach nie zaplaci ci za dodanie wpisu do katalogu, ktory niczym nie jest podlinkowany.

Hmmm nie wypowiadał bym się w imieniu wszystkich, gdyż nawet nie podlinkowany katalog daje linka do strony docelowej = ją pozycjonuje.

Zostaje kwestia ceny za tego linka i tutaj uprawnione jest podejście zdrowozmyslowe.

I oczywiście by katalog był w indeksie googla.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

pytanie brzmi tylko czy musi to być katalog bo dyskusja o sensie stawiania katalogow? Jeśli "kopie" niepodlinkwoany katalog do będzie "kopać" i zwykly precel, strona udająca docelowa, forum?

Jasne, że tak nie jest.

Cytat

gdyż nawet nie podlinkowany katalog daje linka do strony docelowej = ją pozycjonuje

To prawda, tylko zależy w którą strone pozycjonuje w górę czy w dól :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności