Skocz do zawartości

Leczenie dla honorowego dawcy krwi

monis190

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś w rckik znalazłam informację o zbiórce na leczenie dla pana Janusza, który tak jak ja jest honorowym dawcą krwi. Mi daleko do jego zasług, ale Pan Janusz pomógł już wielu osobom, bo oddał prawie 50 l krwi pełnej. Teraz sam potrzebuje pieniędzy na leczenie. Wiem, że dzieci bardziej wzruszają, ale akurat ten Pan naprawdę zasługuje choć na symboliczne wsparcie. Link do zbiórki: https://www.siepomaga.pl/januszfaber

Przykra sprawa...ale..sam oddałem przeszło 28 litrów krwi...i nic z tego oprócz satysfakcji nie mam...ojciec mój oddał dwa razy tyle...a i tak krew wołali przed jego operacją..aby być uwaga honorowym dawcą krwi...trzeba nie tylko za darmo oddawać krew...która de facto jest darem jako firma... (tak..tak firma) sprzedaje szpitalom..dodatkowo trzeba płacić składki za darmowe oddawanie krwi i promować krwiodawstwo...Niech RCKIK sami sięgną do kieszeni 

Rozumiem iż nazywasz siebie honorowym dawcą krwi?...pociesze cie...bez powyższego schematu bez względu na każdą ilość oddanej krwi...bez przynależności do klubu..i orderu..ten tytuł ci nie przysluguje...jesteś tylko dawcą krwi z czerwoną książeczka bez honorow 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

@Herkules mylisz się, wystarczy raz honorowo oddać krew, aby otrzymać tytuł Honorowego Dawcy Krwi. Jedynie kolejne odznaki Zasłużonego Honorowego Dawcy Krwi wymagają oddania X litrów. O czymś takim jak "dodatkowo trzeba płacić składki za darmowe oddawanie krwi i promować krwiodawstwo" to pierwsze słyszę. A dawcy mają różne przywileje - choćby możliwość odliczenia oddanej krwi od dochodu.

No to o czym ja wspomniałem..mam 28 litrów krwi i żadnej odznaki wiesz dlaczego? Bo nie należę do klubu...

Widocznie mało się interesujesz tematem...

https://sites.google.com/site/hdkmalopolskapolicja/strona-glowna/skladkiczlonkowskie

Tylko widzisz pozostaje sama satysfakcja ;) kiedyś kilka lat temu, mógłbym oddać krew każdemu kto jej w Polsce potrzebuje a więc dziecku które dzisiaj ma operację a jego matka o to prosi, teraz taki proces w ten sposób nie działa ;)

Sam mógłbym powiedzieć, że jestem w podobnej sytuacji co ten pan, szkoda mi go, ale RCKIK to firma, która generuje zyski na bazie sprzedaży naszej krwi szpitalom

Pamiętaj, dla RCKIK jesteś tylko dawcą, producentem czegoś co oni sprzedają z zyskiem

Godzinę temu, Herkules napisał:

Tylko widzisz pozostaje sama satysfakcja ;) kiedyś kilka lat temu, mógłbym oddać krew każdemu kto jej w Polsce potrzebuje a więc dziecku które dzisiaj ma operację a jego matka o to prosi, teraz taki proces w ten sposób nie działa ;)

Sam mógłbym powiedzieć, że jestem w podobnej sytuacji co ten pan, szkoda mi go, ale RCKIK to firma, która generuje zyski na bazie sprzedaży naszej krwi szpitalom

Pamiętaj, dla RCKIK jesteś tylko dawcą, producentem czegoś co oni sprzedają z zyskiem

ogólnie wszystko, co związane ze służbą zdrowia w Polsce jest chore, ale cóż... Pozostało nam wierzyć, że będzie lepiej...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności