Skocz do zawartości

AdSense - dwa razy na stronie - link stąd.....

zYm3N

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !

Na dole strony pierwszy z linków:

https://www.clantt.com/

Są tam dwie reklamy google adsense. Może mi ktoś wytłumacyzć, jak to działa ? Ja zawsze jak chciałem zamieścić dwie, to druga nie działała ;) [nic się nie wyświetlało]... z tego co wiem, to nie jest zgodne z regulaminem.. isn't it ?

pozdr.

Gość Anonymous

pierwsza:google_ad_type = "text_image";

druga: google_ad_type = "text";

pierwsza:

google_ad_width = 468;

google_ad_height = 60;

druga:

google_ad_width = 160;

google_ad_height = 600;

pierwsza:

google_ad_channel ="6767104536";

druga:

google_ad_channel ="5400493062";

Z moich testów wynika, że rzeczywiście ilość jednostek może być większa niż jeden, ale... łączna ilośc pojedynczych reklam (nie zestawów!) nie może wynosić więcej niż 5.

To znaczy: jeśli najpierw umiescimy reklamę 468x60, wyświetli ona dwie reklamy. Jeśli po niej pojawi się 160x600, wyświetli tylko pierwsze trzy, mimo że może zawierać ich aż 5.

Na wielu serwisach widziałem jednak rzeczywiście więcej niż 5 jednostek - podejrzewam inny ID użytkownika. Nie wiem, nie sprawdzałem.

Szy.

To, czy wyświetlają się reklamy w pozostałych jednostkach, zależy po prostu od tego, czy dla danych słów kluczowych występujących na stronie jest "obłożenie" reklamodawcami.

Jeśli jest dużo chętnych na emisję reklam dla danych słów kluczowych, to może się wyświetlać na jednej stronie naprawdę sporo reklam. Jeśli mało (lub wcale), to nie wyświetlą się wszystkie reklamy nawet w jednej jednostce (lub nie wyświetlą się wcale).

To, czy wyświetlają się reklamy w pozostałych jednostkach, zależy po prostu od tego, czy dla danych słów kluczowych występujących na stronie jest "obłożenie" reklamodawcami.

Jeśli jest dużo chętnych na emisję reklam dla danych słów kluczowych, to może się wyświetlać na jednej stronie naprawdę sporo reklam. Jeśli mało (lub wcale), to nie wyświetlą się wszystkie reklamy nawet w jednej jednostce (lub nie wyświetlą się wcale).

Hm, nie chcę się upierać, ale... muszę ;)

Preview Tool pokazuje mi zawsze maksymalną ilość reklam oczekujących w kolejce, a i tak łącznie zawsze miałem 5 reklam...

Moze jest jeszcze coś o czym nie wiemy? :/

Szy.

• 2 tygodnie później...

Zerknijcie prosze na www.ggcenter.net - jakoś nie mogę zmusić bocznej reklamy do działania z górną - jak przejdzie się na inną podstronę, to działa.

-> LinkVault <- nowy system wymiany linków statycznych

Kup linki <- dobre ceny, duży wybór

Katalog stron - PR4, SEO friendly, ponad 1000 wpisów ^_^

Zerknijcie prosze na www.ggcenter.net - jakoś nie mogę zmusić bocznej reklamy do działania z górną - jak przejdzie się na inną podstronę, to działa.

Preview Tool pokazuje tylko cztery reklamy dla strony. Może dlatego nie chce Ci wyswietlać.

Mi od jakiegoś czasu też nie chce wyświetlać reklam na najpopularniejszym serwisie.

Szy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności