Skocz do zawartości

wstawienie linka do swf

Kaviorek

Rekomendowane odpowiedzi

witam,

dostałem baner w formacie swf do wyświetlania,

nie ma zdefiniowanego adresy, na który ma przekierowywać, po kliknięciu pojawia się w adresie napis 'undefined',

co mam zrobić, aby działał się link, jaki potrzebuje?

generalnie to od lat dostaje banery w ten sposób przygotowane, tylko za każdym razem prosiłem o wstawienie owego adresu, 'bo ja nie potrafie' :/

nie mam żadnego systemy do serwowanie banerów, wklejam je prosto do html'a - pewnie tutaj jest pies pogrzebany,

poproś osobę co ci go dostarczyła, aby wkleiła dany adres bezpośrednio do SWFa albo powiedziała jak ty to możesz zrobić.

wiem że są metody, że adres url można podać jako parametr swf'a tylko kwestia teraz jak parametr się nazywa

jak chcesz to podaj adres do tego swfa a zrobie ci uniwersalna nakladke ze bedziesz mogl z poziomu htmla definiowac URL po kliknieciu

edit zrobione

masz tak w napredce zrobione

jest na tyle uniwersalne ze mozesz podac dokad chcesz wejsc i jaki target oraz jaki alt we flashu ma sie wyswietlic

baner pod spodem jest dowolny i tak jest zaslaniany stary button

w zasadzie ze zrodla bedziesz wiedzial wszystko - dodajesz 3 zmienne z czego 2 ostatnie sa opcjonalne (moze ich nie byc)

<PARAM NAME=movie VALUE="start.swf?adres=www.onet.pl&dokad=_self&opis=chcesz wejść ?">

te pogrubione to zmienne ich nazw nie zmieniasz

nie dawalem noscale wiec wymiar flasha w zasadzie dowolny

sciagasz 3 elementy

1. zrodlo

2. startowy

2. nakladka

a swoj baner pod ktory to robisz nazywasz zawsze banner.swf

wszystko oczywiscie w tym samym katalogu :)

• 2 tygodnie później...
po kliknięciu pojawia się w adresie napis 'undefined'

To może wystarczy dodać parametr: clicktag ?

<object data="banner.swf?clickTag=https://www.strona.pl/" type="application/x-shockwave-flash">
<param name="movie" value="banner.swf?clickTag=https://www.strona.pl/" />
<param name="quality" value="high" />
</object>

Ja ostatnio stosuje do bannerów skrypt w JS swfobject

www.blog.deconcept.com/swfobject/

i przy okazji pozbyłem się napisu w IE "kliknij, aby uaktywnić i uzywać ten format"

.

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności