Skocz do zawartości

Filtr za Anchora - a może to tylko nasza fantazja?

radek

Rekomendowane odpowiedzi

linkowanie wewnetrzne napewno nie zaszkodzi - nie zdarzylo sie nigdy, to nawet wbrew logice :D strona sama sobie nie moze zaszkodzic, no chyba ze ktos ma na glownej stronie 200 linkow do podstron i jeszcze 30 linkow z tym samym anchorem do tej samej podstrony, chociaz nie testowalem jak googiel zareaguje ;)

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Szczerze mówiąc to od jakiegoś już czasu zastanawiam się nad filtrem. Coraz bardziej skłaniam się co do hipotezy,że za pomocą linków nie można dostać filtra. IMO umożliwiłoby to depozycjonowanie stron przez konkurencję. Wyobraźmy sobie, że dysponujemy możliwością dołożenia ogromnej ilości linków. Moglibyśmy wtedy dołożyć naraz wszystkie linki do konkurencji i wpędzić ją w filtr... Google musiało o tym pomyśleć.

If I could have my wasted days back

Would I use them to get back on track?

Stop to warm and karma’s burning

Or look ahead , but keep on turning?

--------------------

iconm.gif - Metallica

Odwiedź Tattoo Studio i zrób sobie profesjonalny tattoo

Potrzebujesz więźbę dachową lub inne drzewo - tartak

Bardzo ciekawa hipoteza o podlinkowaniu strony konkruncji. Pytanie tylko jakie "siły" musi zaangażować google aby sprawdzić czy link jest dodany przez właściciela servisu.

Przkładem może być strona na "słynnej" obecnie 31 pozycji, na słowo "aukcje" tu chyba nie może być mowy o złośliwym podlinkowaniu tylko zbyt duża ilość linków w krótki czasie. a może to przypadek.

Od około 1/2 roku sprawdzam na swoich stronach zmiany w google i nic nadal jestem głupi, albo w tym czasie robione są zmainy w oprogramowaniu. Miałem trzy strony pozycjonowane na 1 słowo, 1 bardzo mocno 20 - 30 linków dzienie , druga 10 - 20 trzecia wcale. I co dziwne najdłużej w 1 dziesiątce była strona nie pozycjonowana na wszystkich były reklamy adsense. Strony na google od 2,5 roku. Warto też zobaczyć w DC co się dzieje google, dla stron z filtrem pokazuje stare wartości sprzed ostatniej indekascji, nowe traktuje bardzo polubownie bez względu na ilość dodanych linków do strony. i Jescze jedno chyba era masowego dodawania stron do katalogów minęła te linki według mojej oceny sa bardzo mało wartościowe lub wręcz nic nie znaczą.

minęła te linki według mojej oceny sa bardzo mało wartościowe lub wręcz nic nie znaczą.

Znaczą i to całkiem sporo bo w ten sposób własnie pozycjonuje i widze znaczne wzrosty pozycji.Logiczne jest tylko to ze nie powinny znaczyc bo katalogi wykorzystywane są przez pozycjonerów - ale gogiel nie moze tego zlekcewazyc ponieważ nikt nie moze zakwestionowac tego ze Katalog może byc uczciwy i słuzyc internautom

Szczerze mówiąc to od jakiegoś już czasu zastanawiam się nad filtrem. Coraz bardziej skłaniam się co do hipotezy,że za pomocą linków nie można dostać filtra. IMO umożliwiłoby to depozycjonowanie stron przez konkurencję.

No bo to jest paradoks - po prostu nie ma reguły ze jak konkurencji dowalisz 30 linków - to oni spadną. Ich pozycja moze wzrosnąć - filtr nie zawsze jst nakładany a jesli juz jest to po około 3 miechach wyjdziesz z filtra i wskoczysz na wysoką pozycje - dlatego nie warto tego robic dla konkurencji.

Łatwo to sprawdzic - podlinkuj stone na prostą fraze tak by byla w top 10 a potem dowal 30 linków z katalogu - to zaraz bedziesz na 180 pozycji - ale za 3 miechy bedziesz na 1.

Pozycjonowanie i reklama Reklamedia.pl - Pozycjonowanie - Reklamy Porady, opinie, newsy i przemyślenia o SEO. Zapraszam

Tak zgadza się tylko, jest jedno ale po co skazywać stronę na 3 miesięczna banicje. Ciekawym przykładem są katalogi QlWeb dodawałem co dzień do 10 katalogów systematycznie stronę przez 4 miesiący, po pewnym czasie sytuacja była śmieszna dodawanych było w jeden dzień "0" kilka dni póżniej 50 - 100 wpisów i tutaj chyba jest niebezpieczeństwo google mogą potraktować to jako spam.

Co do linkowania stron z wysokim PR to jak najbardziej słuszna uwaga, na próbę dodałem link do kilku stron i obecnie jest na 890 pozycji.

We wszystkim trzeba zachować umiar.

Obesrwuje od kilku miesięcy "młodą stronę" facet dodaje ją systematycznie do QlWeb ma ponad 9.000 linków do różnych stron zaindeksowanych jakieś 400 i strona jest wysoko trwa to ok kilku miesięcy naal twierdze, że strony nowe są inaczej traktowany niż stare. Co do reklam AdSense na stronie i wysokiej pozycji nie ma to według mnie żadnego związku.

BuBaGuba: czemu akurat 3 miesięczną banicję? A co Ty myślałeś, ze jak dodasz linka to 5 minut później google go ma? Przecież to normalne, że indeksuje partiami. Jak wysoka pozycja może nie mieć wpływu na zarobki w adsense? Im wyższa pozycja tym więcej ruchu na stronie i tym więcej zarobków.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności