Skocz do zawartości

Sprzedaż linków z własnych serwisów. Jak wyceniać linki?

cannot

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie czynniki bierzecie pod uwagę wyceniając sprzedawane linki ze swoich serwisów? Co ma wpływ na cenę? Jakie branże są najdroższe?

Chodzi mi tu tylko i wyłącznie o sytuację, w której mamy własny serwis a ktoś chce wykupić u nas link.

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

Cytat

Co ma wpływ na cenę? Jakie branże są najdroższe?

Cannot zakładam jesteś inteligetny czlowiek. Ktoś na przykład ma portał branża "Hodowcy jedwabnikow" sprzedaje sobie linki po 1500 zl netto i Ty teraz oczekujesz, że ktoś to Tobie napisze żebyś na przechwyconych domenach postawileś ala "serwisy", "blogi" i bedziesz brać po 1400  netto?

Nie zadawajcie takich pytań bo otrzymacie lub nic nie znaczące posty lub czyjeś przemyślenie niemające nić wspolnego z rzeczywistością. Nie oczekujecie od kogoś, że da Wam na tacy model biznesowy...

Pomyśli, spróbuj, przetestuj.... a póżniej watpie, że to napiszesz na PIO w dziale "Korzystajcie z tego wszyscy"   ...  znalazlem super branże, ceny linków takie i takie........chętnych mam więcej jak miejsc pod linki na stronie....

Jeśli nie mówimy o preclolinkach tylko o takich z sensownych serwisów to dla mnie o wartości świadczy widoczność serwisu (ilość fraz w topach wg senuto lub ahrefsa) i realny ruch organiczny. Na podstawie tego wyceniam zarówno sprzedając jak i kupując linki. Co do kwot to kwestia doświadczenia. Jak nie masz pojęcia jak wyceniać serwis to wejdź np. na whitepress i zobacz za ile ludzie publikują. Patrz na jakieś sensowniejsze serwisy, bo większość tam to śmieciowe serwisy i się nie nadają na zostawienie linka za XXzł.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

@MaxPan Nie chodziło mi o podanie czegoś na tacy a o właśnie takie porady jak udzielili @Aleksiejs @jankos 

Nie wiesz w co zainwestować pieniądze ? Wejdź na DKW.pl i zobacz sprawdzone sposoby na zarabianie pieniędzy oraz jak zarabiać na grach ! Masz problemy finansowe i potrzebujesz gotówki?Ten portal finansowy pomoże Ci wybrnąć z problemów!

Godzinę temu, jankos napisał:

OK, tylko czy Google też tak to wycenia? Wątpię. 

4 godziny temu, Aleksiejs napisał:

Jeśli nie mówimy o preclolinkach tylko o takich z sensownych serwisów to dla mnie o wartości świadczy widoczność serwisu

Pogrubiłem to co wcześniej pisałem żeby rozwiać wątpliwości w czyim imieniu się wypowiadam ;)

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Z moich doświadczeń kupione linki po wyższej cenie często nie przynoszą nic/robią spadki w SEO, mimo dobrych statystyk.

Możliwe że są zgłaszane do Google jako serwisy oferujące "paid links" przez konkurencję i penalizowane.

Nigdy bym nie brał linków za większe pieniądze, właśnie ze względu na tą niepewność.

Zgadzam się z @Aleksiejs że głównie rozchodzi się o ruch organiczny, dla mnie to potencjał że nasz wpis będzie odwiedzany i klikany w odnośnik, generując przeniesienia na stronę.

Tylko trzeba się pewnie parę razy nadziać żeby znaleźć coś wartościowego. Z deklarowanych "tysięcy unikalnych odwiedzin" od jednego bardziej znanego sprzedawcy linków, nie miałem żadnych odesłań.

W dniu 21.06.2018 o 10:53, Aleksiejs napisał:

to dla mnie o wartości świadczy widoczność serwisu

plus jego zgodność tematyczna ;)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

18 minut temu, Beerbant napisał:

plus jego zgodność tematyczna ;)

Ta fajnie jak jest, ale są czasem takie tematy, że ciężko o to nawet przy dobrych chęciach ;) 

@Aleksiejs Czasami trzeba samemu zbudować "imperium wiaderek plastikowych" żeby zdobyć tematyczność dla produktu, który ciężko gdzieś powiązać tematycznie.

Pomaga grzebanie w zakupach Google i widełkach produktów, jeśli ludzkość nie znalazła powiązania tematycznego, Google musiało to gdzieś przyporządkować.

Później znajdujesz to w temacie "ogrodnictwo" itp. i nagle odkrywasz oczywistą oczywistość której nie szło wynaleźć zastanawiając się nad kategorią. Nawet jeśli chodzi o wiaderka plastikowe dla dzieci do piaskownicy, tematyczność nie jest "zabawki dla dzieci", ale "ogrodnictwo".

Akuratnie Dom i ogród/AGD/artykuły domowe do sprzątania, w tym wypadku. Obstawiam że może lepiej zadziałać z takich źródeł.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności