Skocz do zawartości

Niepotwierdzone wieści o updatach algo Google

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

jakie update'y? Przecież wg wielkiego i wspaniałego G. wszystko już miało się odbywać "live" niczym meczyki w telewizji ;) Retransmisje odeszły od lamusa, wszystko ponoć od jakiś 2 lat (wtedy o tym gadali chyba) obywa się "w locie" ;D

Firmie Google nie wierzycie? ;)

• Like 1
  • Haha 1

10 godzin temu, qazy napisał:

jakie update'y? Przecież wg wielkiego i wspaniałego G. wszystko już miało się odbywać "live" niczym meczyki w telewizji ;) Retransmisje odeszły od lamusa, wszystko ponoć od jakiś 2 lat (wtedy o tym gadali chyba) obywa się "w locie" ;D

Firmie Google nie wierzycie? ;)

Przez ostatnie 2 miesiące w prawie każdy weekend/święto robią większe zmiany w wynikach z USA (nie wiem jak w Polskich). Na algoroo tego za bardzo nie widać, ale na sensorze semrush, widać jak na dłoni.

Zauważyłem, że zazwyczaj przed update zmniejsza się aktywność googlebota, rośnie ruch z google na stronie, a po update spada często do niższego poziomu niż przed updatem. Dokładnie 5 godzin temu spadła aktywność google bota na 4 stronach z około 10k odwiedzin na godzinę do 2k :) Ktoś widzi podobne zachowania?

zauważyłem na swoich stronach na niektórych frazach skoki w górę akurat 22 czerwca. Do dzisiaj w miarę stabilne.
Aczkolwiek bardziej wygląda mi to na naturalną skakankę, w przypadku algo w przeszłości wybitnie było widać po pozycjach że coś się dziejee.....

:D Jestem gorszy, ja tu stale będę ... jak zuo, nigdy nie śpię.
www.hatefulfive.pl - polski thrash metal, no prawie ;)

• 4 lata później...

Witajcie, chodzi mi o ostatnią aktualizację Helpful Content. Czy zauważyliście ruchy swoich stron po tej implementacji? Teoretycznie strony anglojęzyczne zostały dość istotnie "przesortowane", natomiast w kwestii języka polskiego niekoniecznie. Niektórzy mówią, żeby optymalizować stronę dokładnie odwrotnie, niż wskazuje to google. Macie jakieś doświadczenia, jakie triki przestały działać, a jakie wręcz przeciwnie, zaczęły?

Godzinę temu, marbork napisał:

Czy zauważyliście ruchy swoich stron po tej implementacji?

swoich nie, ale cudzych tak.

żeby optymalizować stronę dokładnie odwrotnie, niż wskazuje to google

skoro HCU weszło ok 5 grudnia w Polsce to skąd można wiedzieć co zrobić skoro jest za wcześnie?

Macie jakieś doświadczenia

za wcześnie na tricki.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint

Sprawdziłem kilka swoich stron.O dziwo jedna z moich stronek przesunęła się w top 1 na w miarę konkurencyjne frazy, ale to zapewne dlatego że ma wartościowy content i podlinkowują ją wdzięczni użytkownicy którzy zachwyceni są jej jakością i niezwykle wartościowymi informacjami jakie na niej się znajdują.?

• 1 rok później...
10 godzin temu, lublin napisał(a):

W sierpniu 2024 była aktualizacja Panda

To nie była panda. ten algorytm przestał istniec wiele lat temu.

Agencja marketingowa Semgence istnieje na rynku od 2018 i odpowiada za prowadzenie działań SEO dla wielu firm małych i dużych. Prowadzimy też kampanie Google Ads - niedawno zostaliśmy sie Partnerem Google spełniając odpowiednie kryteria. Betapoint