Skocz do zawartości

Najlepszy sposób na zmianę kraju

Rekomendowane odpowiedzi

Od 12 lat mam domenę pl, jednak strona jest skierowana dla odwiedzjących w UK.

Strona jest pięknie wypozycjonowana jesli ktoś znajduje się w Polsce ale wyszukując w UK jest dużo gorzej.

Ponieważ google nie pozwała zmienić kraju targowania, zastanawiam się nad innymi opcjami i może wy coś doradzicie?

Na razie myślę nad zmianą domeny na domenę uk  ustawienia przekierowana ze starej domeny aby wszyscy co znają stronę mogli na nią wejść.

Teraz tylko pytanie czy w taki sposób nie narobię więcej szkód, bo cała strona będzie musiała być zindeksowana od nowa i pewnie i tak nie trafi szybko  na pierwsze miejsca.

Dodatkowa google może potraktować stronę jako duplikat?

Może znacie jakieś dobre rozwiązanie w takiej sytuacji ?

Strona jest pięknie wypozycjonowana jesli ktoś znajduje się w Polsce ale wyszukując w UK jest dużo gorzej.

Ustawione lang?

Na razie myślę nad zmianą domeny na domenę uk  ustawienia przekierowana ze starej domeny aby wszyscy co znają stronę mogli na nią wejść.

Wykup nową domeną i ustaw na nich alternate. Obserwuj ruch.

Teraz tylko pytanie czy w taki sposób nie narobię więcej szkód, bo cała strona będzie musiała być zindeksowana od nowa i pewnie i tak nie trafi szybko  na pierwsze miejsca.

Dlatego najpierw dwie niezależne str, obie z alternate.

Dodatkowa google może potraktować stronę jako duplikat?

jak treść będzie w tym samym języku 1:1 to tak. Jeżeli na jednej stronie język  PL, a na drugiej UK to nie.  

Mając duplikat, korzystaj z canonicala. (z PL do UK).

Jak będzie wszystko ok, po czasie daj 301 do UK.

To moja propozycja.

Jeśli to strona wylącznie pod ruch z UK najlepszym rozwiązaniem jest domena .uk jako domena glówna, z PL zrób 301 i nie musisz czekać ( sprawdzone wiele razy), wystarczy na nowo przeindeksować linki do domeny dawcę. Jeśli to domena i pod PL i UK to trzeba pobawić się canonem, żeby uniknąć DC

Sytuacja w UK jest podobna do sytuacji w Australii jeśli wiecie o czym mówię, tylko w mniejszym stopniu.

@travelmania  strona w jakim jest języku?

jak jest skierowana do osób z UK, obojętnie od języka to łatwiej będzie uzyskać dobre wyniki z domeną UK.

czyli nowa domena i przekierowania 301 ze starej na nową. Po takim zabiegu widoczność w PL spadnie, ale z tego  co piszesz ona nie jest potrzebna Tobie.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności