Skocz do zawartości

Optymalizacja sklepu

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam nie lada problem, dużo przeczytałem na ten temat ale nie mogę ogarnąć tematu do końca więc zwracam się z prośbą do was :)

Działam w branży rolniczej, konkretnie z częściami do ciągników i maszyn, a w zasadzie zaczynam tworzyć sklep internetowy już wcześniej żeby na spokojnie mógł już się indeksować. Problem polega na tym, że w ostatnim czasie jest dosyć duży wysyp sklepów z tysiącami produktów, i wszystkie te sklepy kopiują opisy z hurtowni a w zasadzie tylko zastosowanie, a w tytułach dopisują tylko najważniejsze frazy, wiem że może się na takich sklepach to zemścić ale też niekoniecznie... Sklepy wrzucają produkty na już dosyć popularną stronę z ogłoszeniami "sprzedajemy" która winduje ogłoszenia na pierwsze pozycje, czasami na pierwszej stronie wyszukiwań nie można znaleźć żadnego sklepu tylko właśnie ogłoszenia, jest to dosyć denerwujące kiedy tworzy się sklep z myślą o pierwszych pozycjach.
Moje pytania są następujące:
Czy da się przebić w wynikach wyszukiwaniach ten portal?
Jak tytułować produkty? "czujnik ciśnienia oleju silnika Case", "Case czujnik ciśnienia oleju silnika" czy może "czujnik ciśnienia oleju silnika Case jx80, jx90, jxu85"
niektórzy stosują nawet tytuły: 
"czujnik ciśnienia oleju case 540, 546, 550, 556, 610, 616, 620, 626, 630, 636, 640, 656, 696, 710, 715, 720, 725, 735, 816, 826, 836"
nie wydaje mi się że to dobry pomysł, tym bardziej że w opisie się to powtarza.

Podpowie mi ktoś jak jest najlepiej tytułować produkty (h1) ? Jest to dosyć ważne jeżeli są tysiące produktów :/

Przy produktach title i h1 tak żeby było wiadomo co to jest, prawie zawsze stosuje się nazwę produktu + np. producent , ale Twoje pytanie jest zbyt ogólne. Wydaje mi się, że branża rolnicza i części do maszyn to temat rzeczy dość drogich, więc może warto pomyśleć o tym żeby zlecić komuś seo? 

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

• 1 miesiąc temu...

Pozycjonowanie sklepu w trudnej branży gdzie spływa miliony monet z bardzo drogich części i urządzeń to ogromna praca. Tak to fakt, żę "sprzedajemy" pojawia się zbyt często wysoko w google nie jest czymś złym - trzeba korzystać również z tych rozwiązań z których korzysta konkurencja, nie możesz się ograniczać tylko do samego sklepu - jednym słowem musisz być wszędzie. Moim zdaniem zainwestuj w porządne pozycjonowanie i działaj lokalnie - reklamy, ulotki itp. Wiem, że w tej branży bardzo ważny jest kontakt z klientem - wykorzystaj to. Jeśli Twój sklep jest oparty na clickshopie od home... to powiedzenia... przerabiałem to z sukcesami, ale ciężko było i szczerze lepiej, sprawniej działać na open source. Zainwestuj w profesjonalną firmę, która Ci to ogarnie, ale bez twojej wiedzy i pomocy i zaangażowania to nic nie da.

• 4 tygodnie później...
Dnia 28.06.2018 o 19:25, hiperaktivv napisał:

Czy da się przebić w wynikach wyszukiwaniach ten portal?

da się

Jak tytułować produkty

Nazwą produktu

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

a w zasadzie zaczynam tworzyć sklep internetowy już wcześniej żeby na spokojnie mógł już się indeksować.

Według mnie to bardzo zła taktyka. Lepiej wprowadzić zoptymalizowany sklep żeby Google od razu chwycił zoptymalizowaną strukturę niż "na spokojnie mógł się indeksować", przy dużej ilości produktów nie są one "codziennie" crawlowane. 

duży wysyp sklepów z tysiącami produktów, i wszystkie te sklepy kopiują opisy z hurtowni a w zasadzie tylko zastosowanie, a w tytułach dopisują tylko najważniejsze frazy, wiem że może się na takich sklepach to zemścić ale też niekoniecznie

Zasysają xmlem wszystko co jest ;p Poza tym duzi gracze często mogą więcej w google.

czasami na pierwszej stronie wyszukiwań nie można znaleźć żadnego sklepu tylko właśnie ogłoszenia, jest to dosyć denerwujące kiedy tworzy się sklep z myślą o pierwszych pozycjach.

Na bardzo niszowe frazy tak jest ale specyfika branży rolniczej jest taka, że... tutaj nie powiem, musisz dowiedzieć się w jaki sposób rolnicy szukają produktów, a wcale nie jest to na zasadzie "Część" + "Producent"

Podpowie mi ktoś jak jest najlepiej tytułować produkty

Raczej Nazwa+producent ewentualnie model jak pasuje do jednego np Siłownik Chłodnica Case 710.

Jak tytułować produkty? "czujnik ciśnien ia oleju silnika Case "

Wchodzisz w rynek branży motoryzacyjnej a nie piszesz o częściach a o produktach?

Może od początku

Produkt jest zbiorem cech materialnych i niematerialnych, które oferuje sprzedający i nabywa kupujący, akceptując w ten sposób właściwości danego dobra czy usługi jako te, które zaspokajają jego własne potrzeby.

Części maszyn to wchodzące w skład maszyny elementy samodzielne lub zespoły, zwykle o charakterze uniwersalnym, (wykorzystywane są w różnych urządzeniach) - co pozwala na ich zmornalizowanie 

Miłego wieczoru 

Najlepszy Warsztat samochodowy Goleniów

Najlepsze i sprawdzone typy bukmacherskie

Poznaj najlepszy serwis samochodowy Kraków

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności