Skocz do zawartości

Pagespeed nie ma sensu pracować nad 100/100

jimmi

Rekomendowane odpowiedzi

Wreszcie potwierdzona informacja nie ma sensu zabiajać się o 100/100 w pagespeed. Szybko strona nie będzie miała lepszych  pozycji  jak przyspieszy.

Według Johna Muellera tylko wolne strony mają obniżony ranking w drugą stronę nie działa. Do końca miesiąca mają ruszyć z nowym rankingiem według mobie pagespeed. Czyli najwolniejsze strony w wersji mobilnej mogą stracić  na pozycjach.

całość tutaj 

https://www.seroundtable.com/google-speed-update-clarification-25995.html

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Czyli więrzyć we wszytko co pisze JM nie spzrawdzając to - nie warto.

Inna sprawa, że naprawdę "wolne strony" to strony z dołu tabelki z krytycznym czasem "wczytywania się". Jeśli strona jest gdzieś po środku to to, że stanie się na 10% szybsza ( nie widoczna zmiana nawet dla docelowego Kowalskiego) nic nie zmieni oprócz kolejnej wystawionej FV za "optymalizację". Lepiej ten budżet przyznaczyć naprawde na SEO, ale w tym przypadku dla większości zaczyna się "czarna materia". Pokazą klinentowi cyferki, że jego Wordpress zaczął na 5,67% wczytywać szybsze się i jest "sukces". A sukcesu nie ma bo strona gdzie była tam i zostaje. Potrafia, trąbiąc, że  bardzo dobra zmiana a zdobić jakieś sensowne, a co glówne rankujące linku już nie. Mam takie wrażenie, że "pozycjonery" co nieporadziłi/nie radzą sobie w skutecznym poslugiwanią się linkami ( a to dalej glówny składnik algo rankujacego). nagle stali się "optymalizatorami" i na każde pytanie sypią odpowiedż "zła optymalizacja strony".

Jak by nie co wysilili się i zobaczyli TOPy to zobaczyłi by mnóstwo stron "optymalizacja" których konczy się na prawidłowym Title.

@MaxPan ale to już od dawna wiadomo, że coraz mnie jest na rynku Pozycjonerów a coraz więcej Optymalizatorów. Hajs ma się zgadzać i trzeba klienta jakoś w ( )( ) załadować.

Oczywiście uważam, że optymalizacja jest ważna, ale spuszczanie się, że wszystkie alty MUSZĄ  być uzupełnione, szybkość 100/100, mają być H1, H2, H3 a bez H4-H6 to nie ma co zaczynać, ma być 2 mln wpisów blogowych bo jak jest mniej to szkoda zaczynać robotę, poza tym Katalogi to zło i w sumie każdy link to zło itd itp etc.

Teraz się okazuje, że Miśniakiewicz czy jak on tam się zwie był Prekursorem nowych czasów SEO

W dniu ‎04‎.‎07‎.‎2018 o 08:47, MaxPan napisał:

Jak by nie co wysilili się i zobaczyli TOPy to zobaczyłi by mnóstwo stron "optymalizacja" których konczy się na prawidłowym Title.

A odpowiedni content i inne? Bez odpowiedniej optymalizacji i contentu same linki działają dużo słabiej.

Co do tematu, owszem poprawienie szybkości na komercyjnych frazach wiele nie da, ale na konkurencyjnych frazach lokalnych znaczna poprawa szybkości z 30% powoduje wzrosty w serpach (potwierdziłem wielokrotnie testami).

W dniu 3.07.2018 o 23:00, jimmi napisał:

Wreszcie potwierdzona informacja nie ma sensu zabiajać się o 100/100 w pagespeed.

Ja raz tak zoptymalizowałem, że nawet 404 pokazywało mi 100 / 100 . A jak kumpel wpadł z flaszką to cały serwis miał 200 / 100 :D

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

• 2 miesiące temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności