Skocz do zawartości

Znikające wyniki wyszukiwania

Rostov

Rekomendowane odpowiedzi

16 minut temu, Rostov napisał:

Problem tylko w tym, że ta strona, wg raportu z konsoli, JEST ZAINDEKSOWANA. Nie wyświetla się tylko w wynikach wyszukiwania. 

To że coś jest zaindeksowane nie oznacza że trafi do top100, a co dopiero top10. 

Nie chce być nie miły czy coś w tym stylu. Po prostu radzę przejrzeć tematy na tym forum i wtedy dowiesz się więcej jak dokładnie to wszystko działa. Bo aktualnie pokazujesz, że nie wiesz za dużo, a nauke chcesz rozpocząć od środka.

• Odpowiedzi 31
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
4 minuty temu, Splatt28 napisał:

To że coś jest zaindeksowane nie oznacza że trafi do top100, a co dopiero top10

5 minut temu, Splatt28 napisał:

aktualnie pokazujesz, że nie wiesz za dużo

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

Może google się pogubiło? Po co masz canonicala ustawionego na tą samą podstronę? Po co rel alternate do feedów postów i komentarzy? Przecież alternate służy do czegoś zupełnie innego.

Ogólnie zainstalowałeś wtyczkę do SEO, coś tam sobie poklikałeś do końca nie wiedząc po co i dlaczego i efekt jest jaki jest.

"Ja nie bywam w kuluarach, nie wiem gdzie to jest. Bywam w innych miejscach w innym towarzystwie..." SEO Norris - cytat roku 2014
"Dlatego dużo firm i freelancerów zajęło się pp, nie poradzili sobie z klientami i aktualizacjami algo." Cytat wszech czasów!

4 godziny temu, blake napisał:

Po co masz canonicala ustawionego na tą samą podstronę?

Z tego, co widzę w kodzie źródłowym, canonicale dodawane są automatycznie do każdego wpisu czy nowo tworzonej strony. Nie ustawiam canonicala odrębnie, w sekcji Yoast edytora postów/stron. W ustawieniach wtyczki także nie widzę opcji odpowiedzialnej za to.

4 godziny temu, blake napisał:

Po co rel alternate do feedów postów i komentarzy?

Przyznaję, że nie wiem, które z ustawień WP lub Yoasta tego dotyczą. Jeśli możesz podpowiedzieć, będę wdzięczny.

Canonical teoretycznie nie przeszkadza a praktycznie jest niepotrzebny. Dodałeś treść, usunąłeś alternate, więc niedługo strona powinna wejść do indeksu.

Z moich obserwacji wynika, że:

1. Canonical jest dodawany przez Yoasta na WSZYSTKICH podstronach witryn opartych na WP. Mimo to są widoczne w wynikach wyszukiwania. 

2. Tak samo z rel="alternate" do feedów postów i komentarzy. Są w kodzie wielu stron opartych na WP z top 100 Google. Więc chyba nie tu jest problem. 

Dlatego canonicali nie ruszałem, a kod odpowiedzialny za usunięcie rel="alternate" tymczasowo zakomentowałem. Zobaczymy za ok. 1-2 miesiące, czy dodanie tekstu przed formularzem coś da. Jeśli nie, odkomentuję kod usuwający rel="alternate". 

Zdobądź jakieś normalne linki do strony głównej (najlepiej nie z katalogów). Problem jest pewnie w tym ze coś chciałeś za bardzo i za szybko a z indeksem Google to trzeba inaczej bo to niekiedy delikatna bestia i jak się uprze to nie pokaże.

Nawiasem mówiąc o co biega w tej stronie. To że jest o psychologi to wiadomo ale szczerze to nie wiem dla kogo i po co a autor to Gall Anonim i nawet jakbym chciał to nie widzi mi się do niego pisać bo nie znam człowieka i nie wiem co mam od niego oczekiwać.

𝓒𝓸𝓰𝓲𝓽𝓸, 𝓪𝓻𝓻𝓲𝓹𝓲𝓸 𝓭𝓲𝓮𝓶, 𝓿𝓲𝓿𝓸, 𝓬𝓻𝓮𝓭𝓸, 𝓮𝓽 𝓼𝓹𝓮𝓻𝓸, 𝓱𝓾𝓶𝓪𝓷𝓲𝓽𝓪𝓽𝓮𝓶 𝓷𝓸𝓷 𝓭𝓮𝓼𝓽𝓻𝓾𝓬𝓽.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności