Skocz do zawartości

Kilka pytań - lameriada

atrax

Rekomendowane odpowiedzi

Mama pare pytań odnośnie pozycjonowania w google. Na pr strony nie narzekam ale parę rzeczy mnie zastanawia. Jak google czyta i wogóle indeksuje keywords. Strone mam zrobioną w 2 jezykach opcjonalnie keywords podałem dla czterech języków, bez żadnych skryptów itd. Polskie google ładnie to odczytało i zaindeksowało jakby dla polskiej wersji, świat dalej tego nie widzi . Za diabła nie moge odnaleźć swojej strony np w języku hiszpańskim czy niemieckim. Dla tych jezyków moja strona dosłownie nie istnieje, mimo że występuje szereg słów kluczowych pod którymi powinna się pojawić choćby w ostatnich wynikach.

Sprawa druga jesli strona jest zrobiona w 2 jezykach jak sprawić żeby google indexowało ją pod dwoma jezykami a nie pod pierwszym domyślnie ustawionym. Pytania lamerskie ale dla mnie bardzo waże, może w końcu ktoś bedzie potrafił mi na nie odpowiedzieć.

heh z tymi keywordsami to jednak dziwna sprawa, domyśnie strona pokazuje się w języku angielskim ,( jest jeden tylko plik index do obsługi wersji jezykowych( skrypt podmienia dane ), keywords, description, mam wbite na sztywno i tylko tam są zawarte polskie klucze). W wersji angielskejo prócz tych metek nawet w żadnym anchor nie dałem polskiego słowa kluczowego a jednak strona przez google jest idealnie indexowana tylko w pl, angielska wersja słabo stoi w wynikach. Jeśli zatem nie czyta keywords jakim cudem pojawia sie w polskich wynikach na dobrej pozycji. Czyżby zadziałało tutaj linkowanie witrynki, czy też keywords jest czytany ( jako keywords lub zwykły tekst nieważne) i parowane z link populity strony stosownie do zapytania i zawartości metki keywords .

Zastanawiam się też czy dobrym rozwiązaniem było zamiast linka txt wstawić odnosnik graficzny i opisać go słowami kluczowymi w alt-ach w tych językach w których chcę pozycjować stronę. Obawiam się tylko że praktycznie 100% bedzie wtedy stanowiło słowa kluczowe i jak zareaguje na to google.

To co opisujesz to spam, ale żeby było śmieszniej, myślałem o tym kilka minut temu.

Prawdopodobnie jesteś wyżej w polskich wynikach niż zachodnich, bo:

- Masz linki z sieci z polskimi anchortextami

- W rankingu zachodnim jest większa konkurencja

Odnoszę wrażenie że pisząc o tej stronie kompletnie nie znasz CMSa który stosujesz (ktoś robił Ci stronę). Najlepiej wstaw tutaj adres, będzie można coś więcej powiedzieć.

Pozdrawiam, J.

zerknij na https://antraxja-fonts.iweb.pl, cms-a nie używam, wszysto projektowane własnoręcznie, w chwili obecnej jest index tymczasowy niedokładnie opisany, z szeregiem kombinacji :P (moje pojęcie o seo jeszcze marne ;)) a zależy mi żeby wyjśc z tym na świat.

Świetna strona. A nieczęsto się to ode mnie słyszy. :)

Klikam na (bodajże) index.php?lang=en - a tam zmienia się tylko tekst, title, description i keywords pozostają takie same...

Jak zmieniasz język, to musisz zmienić wszystko - i to co widzialne, i to co niewidzialne (wiem, wiem, mówię jak ksiądz ;P).

Pozdrawiam, J.

Cześć, 

Strona jest super  , skąd tyle czcionek nabrałeś? 

Już ją mam w ulubionych.

czyzby Nasze Kochane IE? ;)

a co do watku - google nie zwraca uwagi na keywords. jedynie czyta description. i poczytaj jeszcze temat o systemie nazewnictwa - https://www.forum.optymalizacja.com/ftopic1552.html

pozdro

atrax

Jeśli dobrze zrozumiałem Twoje intencje, to tak jak pisał jeż, na każdej stronie dodaj link do jej odpowiednika w jej języku, a google się nie martw - nie musisz dodawać nowych wersji - google znajdzie je sam ;-)

Zgłaszać nie musisz, masz PR4 i link z Twojej strony do kopii strony po angielsku załatwi sprawę szybciej niż zgłoszenie strony via formularz Google.

Musisz mieć świadomość, że G. także patrzy na Description i Title, jak pozycjonujesz pod fonts i nie ma tego słowa w w/w, a masz tylko 182 zaliczone linki (i to z innymi anchortextami), to się na zachodzie nie przebijesz.

Na początek proponuję nazwać angielski indeks: "https://antraxja-fonts.iweb.pl/fonts.php" ;) i zmienić dla niego (i innych podstron angielskich) Title, Description, Keywords i dodać do zagranicznych katalogów z anchortextem fonts.

O ile oczywiście to jest pozycjonowana fraza, a konkurencja jest spora...

Pozdrawiam, J.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności