Skocz do zawartości

2 katalogi qlWeb na 1 bazie a innych konfiguracjach?

kivak

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jak w tytule, jaz zrobić aby 2 katalogi qlWeb korzystały z jednej bazy danych (chodzi o wpisy) ale równocześnie było można każdy z nich oddzielnie konfigurować? Jest mi to potrzebne ponieważ każdy z nich jest na innym serwerze i trzeba konfigurację dostosować do najsłabszego serwera :(

tłumaczenia  i kursy niemieckiego Poznań: edu-niemiecki.eu

konfiguracja (to o co Ci chyba chodzi) jest w tablicy

params 

myślę, że musiałbyś mieć w bazie dwie takie tablice o różnych nazwach

(na przykład params i params2)

W jednym katalogu zamiast params przy operacjach na bazie pisać params2 i to chyba wszystko

(to tak po 5 minutach patrzenia na baze - są tu specjaliści, którzy skorygują mnei jesli sie mylę i lepiej doradzą)

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

jasne że się da - tylko musisz pogrzebać w kodzie ;p i to dosyć głęboko pogrzebać ;p ;p ;p

Jeśli zbliża się Twój ślub i wesele to pewnie oglądasz różne suknie ślubne. Ciekawe suknie ślubne znajdziesz pod linkiem. Jak wiadomo suknie ślubne są tylko dla kobiet ;)

4.jpg

• 2 tygodnie później...

Nie wiem czy mam racje .. ale myślę, że wystarczyłoby dodać pole do tabeli params:

i w pliku params.php

$query = "SELECT * FROM `" . $g_przedrostek. "params` WHERE id='1'";

zmienić na

$query = "SELECT * FROM `" . $g_przedrostek. "params` WHERE id='2'";

Bo chyba tylko w tym miejscu pobierane są parametry :)

A ja sobie zrobiłem kilka katalogów na jednej bazie i w oparciu o jedną tabelkę. Jeżeli ktoś doda do jednego z nich to link pokazuje się również w pozostałych automatycznie :) Nie wiem czy o to ci chodzi?

Nie, chodziło mi o to jak zrobić mając np. 2 oddzielne katalogi, każdy z nich na innym serwerze korzystających z 1 bazy danych (chodzi tylko o wpisy stron) ale z możliwością oddzielnej konfiguracji każdego z nich. Np. 1 katalog będzie miał włączoną funkcję mod_rewrite, 2 już nie itd.

tłumaczenia  i kursy niemieckiego Poznań: edu-niemiecki.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności