Skocz do zawartości

Czy wygasła domena po odtworzeniu będzie rankować?

Ariel_expired1

Rekomendowane odpowiedzi

Hej!

Chce przeprowadzić prosty test przy pomocy wygasłej domeny. Test ma za zadanie pokazać czy domena "z odpadu" ma szanse wrócić do indeksu, rankować a może generować ruch?

Trochę spóźniłem się z początkiem tego testu tutaj i opisaniem tego i jesteśmy już po starcie ale zobaczymy jak to się dalej potoczy.

Podstawowe Info:

• Domena .pl
  • Domena zarejestrowana na aftermarket.pl
  • Data ponownej rejestracji: 03/2018
  • Treść odtworzona z web archive
  • Site w Google - na początku było to 0 a obecnie jest to  370
  • Tematyka: Nauka, szkolnictwo, korepetycje
  • Strona HTML

Charakterystyka strony:

Raczej thin content z powtarzalną strukturą.

Header z kilkudziesięcioma linkami wewnętrznymi.

Na każdej stronie 200-300 znaków maks.

Grafika typowo oldschoolowa, typowo pod statyczne małe htmlki

SfEbTXy.png

Na czerwono zaznaczyłem datę zakupu

Jak widać witryna praktycznie po około 2-3 tyg zaczeła "nabierać" widoczności. Site budował się dużo szybciej i po tygodniu była w site ponad 100 podstron.

Trochę SEO statystyk:

3bI9jxF.png

Zobaczymy jak będzie to wyglądać za jakiś czas.

Stay tuned!

giphy.gif

Expired1.com - Znajdź wygasłe/wygasające domeny

PL/UK/DE/FR/ES/SE/FI/NO/DK/AU + COM/INFO/ORG/NET

"Treść odtworzona z web archive"

Wiesz, że to jest łamanie prawa autorskiego?

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

"Treść odtworzona z web archive"

Wiesz, że to jest łamanie prawa autorskiego?

Wiesz, że jest to nie do końca prawda? :P

Coś z nią robiłeś poza odtworzeniem treści? Jakieś optymalizacje, linkowania?

Pozdrawiam

Pysio

Nic. 15min. roboty przy użyciu naszego softu na Expired1.com i wrzutka na hosting.

giphy.gif

użyciu naszego softu na Expired1.com 

Na forum pozycjinerów i taki "marketing", obrażasz naszą intelligencje, druga sprawa wiesz żeby nazywać się "najlepszy" musisz przyprowadzić niezależne badania?

Dam Tobię radę odpuść sobie takie zagrywki na tym forum bo efekt będzie odwrotny.

Najlepszy? Nic takiego nie napisałem - kawa za mocno wjechała ? :P

Nie jest najlepszy w żadnym wypadku - cały czas beta :)

"Soft" jest darmowy MaxPan i jakbyś poświecił 3min i się zarejestrował to byś miał do niego dostęp. Niczego nie sprzedaje - tym bardziej czegoś co jest za darmo. 

giphy.gif

Obrażasz moją iteligecje po ra drugi, na tym świecie nie ma nic "za darmo".

Co do kawy, to nie pije kawy. Dałem Tobie radę co do "marketingu" i "testów"

Jak z niej skorzystasz Twoja sprawa, będziesz lamać regulamin, "na silę" próbowac wszędzie swój beta produkt "polecać" zobaczysz co stanie się :D

Wiesz, że jest to nie do końca prawda?

jakbyś poświecił 3min i zaczerpną konsultacji radcy prawnego/prawnika specjalizującego się w sprawach internetowych, wiedziałeś by co jest do końca a co nie.

To co dodałeś to nawet nie test, tak próba marketingu i zwrócnie uwagi na to co masz w beta.

p.s i ostanie nie wiem czy wiesz ale z tego samego IP mamy 2 inne konta zbanowane na PiO, póżniej to sprawdzę.

Jesteś niemożliwy MaxPan :D 

Nie mniej jednak dziękuje za rady :P - nie miałem na myśli reklamowanie go a jedynie odpowiedź na pytanie.

Miłego dnia! 

edit: Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to proponuje nie łamać regulaminu i nie spamować :-) Zapraszam na priv / fejs / skype to pogadamy i wszystko Ci wyjaśnię :-) 

giphy.gif

Nie, żeby się czepial ale RODO Was ( bo piszesz o sobie w liczbie mnogiej) nie dotyczy? Nie moglem doczytać się gdzie mój email który jest wymagany przy rejestracji wyląduuje :D

Jesteś niemożliwy MaxPan  

Przeczytaj końcówkę tego co napisałem wyżej :D

edit: Jeśli masz jakieś jeszcze pytania to proponuje nie łamać regulaminu i nie spamować :-) 

Chyba rozumiesz, że to ja mam taki przywilej i decyduje co na forum jest spamem, nie mam zamiaru z Tobą nic wyjasniać jeśli bedzie to multikonto po prostu zbanuje i tyle.

Miłego dnia! 

Również pozdrawiam serdecznie.

Wiesz, że jest to nie do końca prawda? :P

Tak? To mnie oświeć proszę.

Firia.pl - Blog pasjonatki wszystkiego co związane ze zdrowiem, odżywianiem oraz psychologią
Każdy czasem potrzebuje pięknych życzeń i wierszyków na najróżniejsze okazje - https://zyczeniowo.pl/ 

Tak? To mnie oświeć proszę.

Odtwarzanie witryn których jesteś/byłeś właścicielem jest jak najbardziej zgodne z prawem :-)

Wszystkie inne to jak najbardziej praktyka nie etyczna i nie zgodna z prawem. 

giphy.gif

Jeśli masz prawa autorskie do tej strony to faktycznie nie ma problemu, ale faktem jest, że to się raczej nie zdarza poza sytuacjami gdy komuś wygaśnie domena, bo zapomniał i odnowił, bo nikomu do głowy nie przyszło jej wziąć ;)

Co do Twojego testu, to tak to działa. Jeśli wraca stara treść to wracają i pozycje w bardzo krótkim czasie.

Pytanie tylko po co korzystać ze specjalnego softu do odzyskiwania treści, jeśli stara strona była Twoja. Bo można założyć, że właściciel ma wszystkie pliki co przypadkiem może doprowadzić ludzi do takich wniosków jakie wysnuł @MaxPan

Takich softów/serwisów do stawiania kopii z webarchiwe ja znam co najmniej 3 i każdy pisze, że to narzędzia dla tych co mieli stronę, straciłi pliki na serwerze, nie mieli kopii zapasowej, nie mieli plików na komputerze i chcą "odzyskać" stronę. Standardowa formułka tylko  takich co chcą odzyskać swoja stronę jest aż tyle, żeby robić pod nich soft? Jasne, że nie :D

Z drugiej strony najczęściej uzywanym narżedziem w zbrodniach domowych jest nóż, zawyczaj kuchenny. Producent noży nie odpowiada za to co robi uzytkownik końcowy po za krojeniem kiełbasy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności