Skocz do zawartości

Przeniesienie strony z Sote na Prestashop

AEZEET

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam małe pytanie odnoszące się do niedawnego przeniesienia mojej strony z jednego systemu cms na drugi. Otóż, nasza strona kiedyś stała na Sote shop, natomiast ostatnio postanowiliśmy przenieść ją na Prestashop, a co za tym idzie całkowicie ją przebudować. I tu pojawia się pytanie czy jeżeli przebudowałem w dużym stopniu stronę, adresacja linków uległa zmianie to czy pozycjonowanie w postaci linkowania do naszej strony na wcześniejszym cms'ie przestaje być skuteczne, czy mimo wszystko będzie działać. Jeśli nie to czy macie jakąś poradę sposób jak to poprawić, aby nie stracić z tym krokiem progresu jaki zrobiliśmy na łamach ostatnich lat.

Początkujący pozycjoner, który zaczyna karierę :D Rzucony chyba na głęboką wodę mam nadzieje, że się w niej nie utopię. Zapraszam na jedną ze stron którą się zajmuję. Może akurat wy potrzebujecie materiałów korkowych :D Tutaj! Tutaj! lub Tutaj !

• 1 miesiąc temu...

Nie ma jednoznacznej odpowiedzi na pytanie, czy po zmianie URLi cokolwiek stracisz, czy nie. Jeśli bezbłędnie zastosujesz przekierowania 301 (a powinieneś) to możesz coś stracić, ale możesz też nie stracić.

Teraz pytanie, jakie miałeś URLe w sklepie. Bo być może uda się zachować takie same w PrestaShop. Masz moduły do modyfikacji URLi w PrestaShop. Tylko poświęć trochę na research i wybierz coś porządnego. I nie na zasadzie - presta jest darmowa, to za moduły też grosza nie zapłacę. Za sote płaciłeś, więc tu też nie powinno być problemu. Powiedz jaka wersja PS to może uda mi się doradzić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności