Skocz do zawartości

Pytania dot indeksacji oraz kwestii subdomen

serios

Rekomendowane odpowiedzi

Mam 2 tematy:

Pierwszy temat: to jak sprawic aby google ponownie zaindexowal podstrone. Nie wpisalem opisu, strona i podstrona sie zaindeksowaly, wpislalem opis podstrony i wrzucilem ale po 2 tygodniach wciaz nie zmienil indeksacji, teraz Tylko czekac.... ?

Drugi temat:

Przeczytałem cały temat o geolokalizacji ale wciaz nie wszystko jest dla mnie jesne i mam pytanie do ekspertów.

Posiadam domene strone np kwiaty.pl (str. w jezyku polskim)

oraz kwiaty.com (str. w języku angielskim)

teraz chciałbym przetłumaczyć tą strone na francuski,niemiecki,rosyjski,ukrainski itd ale używając tylko domeny kwiaty.com (nie chce kupować zagranicznych domen) czyli

bylo by to:

kwiaty.com/nie

kwiaty.com/ros

kwiaty.com/fra

1) przeczytałem że najlepiej byłoby założyć subdomeny kierujące do tej domeny.

czyli np zamiast kwiaty.com/nie byloby: gesellkwiaten.kwiaty.com

Taka subdomena nie miałaby problemu z uzyskaniem PR takiego jak kwiaty.com/nie ?

Z tego wątku wynikałoby że tak jest najlepiej dla Googla. Zgadza sie?

2)Wobec tego mam pytanie czy nie oplaca sie tego zrobic takze tak dla domen .pl i .com

Majac domene kwiaty.pl nie nalezaloby zalozyc subdomeny sprzedazkwiatow.kwiaty.pl

chcąc pozycjonować na "sprzedaż kwiatów"

3) Jeżeli hosting mam w OVH to tam przy wyborze subdomeny jest mozliwosc wyboru IP np angielskie,francuskie. Rozumiem że OVH to portal miedzynarodowy ale przeciez kwiaty.pl sa na polskim serwerze a jak zrobie sobie sprzedażkwiatów.kwiaty.pl z opcją z francuskiego IP to znaczy że subdomena bedzie na innym IP ? Brzmi dziwni...

Bardzo bym prosił o wyjaśnienie mi tych palących mnie kwestii.

Dzieki z góry.

Oryginalne Meble

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności