Skocz do zawartości

odzyskanie domeny

wikweb

Rekomendowane odpowiedzi

Witam posiadam pewną domene wykupioną w niepewnej firmie juz 2 rok i mam problem z jej przedłuzeniem.. Niema tam żadnego panelu zebym mogl wplacic pieniądze a gdy wysyłam im maile dostaje odpowiedz ze nieopłaciłem domeny za pierwsze przedłużenie i jakis sponsor zapłacił za mnie i ta domena nie nalezy juz do mnie. W ogle nie rozumiem o co im chodzi. Ważność domeny konczy się w marcu co mam zrobić aby nadal mieć tą domene? Bo odwiedza ją 1tyś osób dziennie :/ Prosze o pomoc.

Na poczętek napisz, jaka to firma i czy to domena globalna czy pl. Gdyby to była"net" nie miał byś problemów z przenosinami do innej firmy, która załatwiłaby wszelkie formalności, np az.pl

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Nic nie zrobisz. Kupili domene na siebie.

Co ja bym zrobił:

a) Kupił domene ( np w az.pl )

;) Wywalil cala strone ze skip.pl i przeniósł gdzieś indziej

c) Na zabawny.net zrobil przekierowanie 301 kazdej podstrony na odpowiadajaca jej na nowej domenie i serwerze

d) poczekal liczac ze skip.pl nie zauwazy az google przerzuci index na nowadomene

Zakladam ze chodzi o : zabawny.net

Sproboj wypytać o kod authInfo

Nie odpowiadają na moje maile.. --__--

Nic nie zrobisz. Kupili domene na siebie.

Co ja bym zrobił:

a) Kupił domene ( np w az.pl )

:) Wywalil cala strone ze skip.pl i przeniósł gdzieś indziej

c) Na zabawny.net zrobil przekierowanie 301 kazdej podstrony na odpowiadajaca jej na nowej domenie i serwerze

d) poczekal liczac ze skip.pl nie zauwazy az google przerzuci index na nowadomene

Zakladam ze chodzi o : zabawny.net

Tak, chodzi o zabawny.net. Jak zrobić to przekierownie 301, jesli mozesz to podaj mi kod. Ile mniejwiecej potrwa przerzucenie indexu przez google? bo niewiem czy zrobić to juz teraz czy 2 miesiące przez marcem (do tego czasu mam domene). https://stat.4u.pl/?gamer2 zobaczcie moje statystyki, tylko niewielki procent to google, bo reklamowałem tez na forach, katalogach, wykupywałem reklamy w formie bannerów itd.

Do domeny "net" nie potrzeba authInfo. Taką przynajmniej uzyskałem odp od firmy, gdzie kupiłem domenę chcąc przenieść ją do az. Wystarczy w az.pl kliknąć na transfer domeny a oni robią resztę.

dobrze, dobrze, ale jak domena kupiona na nich - to prawnie nie jesteś jej właścicielem (a prawa właśności możesz dochodzić w sądzie) - wyobrażasz sobie taką sytuację - wchodze do panelu az i przenoszę twoją domeną .net? to nie jest takie proste

dla Twoich okien najlepsze markizy - dla wszystkich adwokat - lub książka telefoniczna - oferty różnego typu, taniej nie będzie

Racja

Ale mam pytanie. Jeśli nie jestem właścicielem domeny ale została ona dla mnie zasponsorowana i opłacana przez firmę "X", to czy po zaprzestaniu sponsoringu, mam prawo domagać się przyznania praw do niej?

Może pytanie z pozoru śmieszne ale jeśli zostały w nią włożone nakłady $$ na np pozycjonowanie, to można od tak to odebrać?

Do domeny "net" nie potrzeba authInfo. Taką przynajmniej uzyskałem odp od firmy, gdzie kupiłem domenę chcąc przenieść ją do az. Wystarczy w az.pl kliknąć na transfer domeny a oni robią resztę.

No to chyba się mylisz. Globalne też mogą mieć swój EPP, zależy od rejestratora. Ja właśnie próbuję wyciągnąć EPP od Onet.pl, ale oni schody robią. Każą sobie pisma wysyłać, potwierdzenia, faxy, ksero dowodu itp. Na razie jeszcze nie proszą tylko o imię rodowodowe psa, z drugiego pokolenia.

Mój stały rejestrant próbował sam wysciągnąć domenę od onetu (org) ale nie dało rady.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

W moimprzypadku było to easyisp

Cytat z az.pl

Domeny Polskie - transfer od innego Rejestratora niż NASK

Analogicznie, stanowi automatyczne umocowanie Az.pl jako reprezentanta Abonenta przed NASK. Transfer jest bezpłatny i następuje automatycznie po wypełnieniu formularza. W procedurze transfery wymagany jest kod auth info. Państwa obecny Rejestrator jest zobowiązany wydać kod auth info na każde Państwa żądanie.

Domeny globalne

Transfer domen globalnych (.com, .net, .org, .biz, .info) jest bezpłatny, opłata za przedłużenie o kolejny okres rozliczeniowy pobierana jest z góry. Domeny po dokonaniu transferu są automatycznie przedłużane o opłacony okres.

Przy globalnych nie ma wzmianki o auth info.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności