Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Tak, można tak przyjąć, sprawdza domeny na których są już linki i miejsca z nich wyklucza. Wygląda na to, że działa to poprawnie teraz.

Hm tak przy okazji, czy jest możliwe by ten mechanizm pokazywał także potencjalne wolne sloty dla danego linku w przypadku gdy nie definiuje się dopasowania po tagach, kategoriach czy treści? Ot by po kliknięciu uzyskać liczbę slotów spełniających pozostałe kryteria jakie akurat sprawdzany link ma ustawione tj kryterium punktowe, rank oraz unikalność domen w grupie? Bardzo by się taka informacja przydała gdy czasem widzę że jakiś link stoi.

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Rewelacja, serdecznie dzięki za szybką modyfikację :) Działa ekstra i daje od razu nowe spojrzenie na sytuację czy się nie przeholowało ze zbyt wysokimi kryteriami. Tak to działa i bardzo fajnie, że pokazuje co bierze pod uwagę:

Cytat

Pod uwagę brany ustawiony Rank
Pod uwagę brany ustawiony Koszt
Pod uwagę brana unikalność w wybranej grupie

Ilość wolnych slotów (dopasowanie do treści): 65

Czy ten napis "dopasowanie do treści" ma znaczenie czy zostało to z poprzedniej funkcji (bo takiego dopasowania nie mam zaznaczonego)?

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Wygląda na to że już działa, pewnie był work in progress ;) Rewelacyjna funkcja, nigdy jej nie używałem bo nie dopasowywałem przydzieleń po tagach ani treści więc nie widziałem jej potencjału.

Luźny pomysł - na dobrą sprawę skoro mamy już teraz komplet funkcji wyświetlających taką potencjalną liczbę slotów zależnie od ustawień linku to można pójść jeszcze krok dalej i wyświetlać taką liczbę po wejściu w grupę na widoku linków, np w nawiasie tuż obok aktualnej liczby przydzieleń do zaplanowanych. Gdyby ta potencjalna liczba była mniejsza niż zaplanowana max to mogłaby się wyświetlać na czerwono - rzut oka i widać wtedy przy których linkach mamy wąskie gardło przy zbyt wysokie kryteria czy ogółem brak zasobów w systemie na teraz więc można pokusić się o reakcję jak się komuś spieszy np obniżając kryteria linku. Dane takie mogłyby się aktualizować raz na 24h (lub po użyciu jednego z trzech obecnych przycisków do pobierania tych danych) by też nie zajeżdżać serwera.

Świetnie! Teraz nasuwa się pytanie o to jak brane są pod uwagę kategorie w tej funkcji, ponieważ:

- mam odznaczoną dla danego linku opcję "Zamieszczaj linki tylko w przypadku, gdy strona odpowiada wybranym kategoriom"

- w takim ustawieniu po kliknięciu prognozy slotów bez dopasowania po tagach widzę mniejszą liczbę wolnych

- gdy zaś w polu poszczególnych kategorii zaznaczę na chwilę "Wszystkie kategorie" dostaję liczbę większą - czyli poprawną dla mojego ustawienia tego linku 

Chyba zatem ta prognoza powinna brać uwagę zaznaczoną lub nie opcję "Zamieszczaj linki tylko w przypadku, gdy strona odpowiada wybranym kategoriom"? Ewentualnie coś z działaniem kategorii w międzyczasie się pozmieniało i tego nie zauważyłem.

OK to tak:

- punkty są, wolne 60K

- sloty są wolne

- nie zmieniałem ustawień przez kilka dni

- przydzielanie po 1 dziennie

- 10-20 linków zdefiniowanych do których ma jeszcze przydzielić (w zależności od projektu)

i przydziela mi do 1-3 linków w projekcie dziennie - skoro są sloty to powinien te 10-20 przydzielać. 

Co jest nie tak?

np. w idg=1613 do linku 23447 nic nie przydzieliło mimo że był zdefiniowany 16 stycznia. Ilość wolnych slotów (dopasowanie do treści): 24

• Like 1
dymna.jpg

Sprawa wygląda tak: szacowanie slotów liczy również te podstrony, które mają starszy cache niż 60 dni, a wysyłanie linków na takie strony nie jest realizowane.

Możliwości są dwie: pozwolić na wysyłanie linków na takie strony lub zostawić jak jest (wtedy zaktualizuję obliczanie ilości slotów).

Jestem za opcją drugą - zostawienia wysyłania jak jest a zaktualizowania obliczania ilości slotów. Wtedy prognoza pokaże mniej slotów ale w pełni użytecznych a to cenniejsza informacja niż sztucznie większa liczba.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności