Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, teraz powinny się już ilości zgadzać :) Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i przyczynianie się do rozwoju systemu :)

• Like 1

• 2 tygodnie później...

1. w polu anchor limit 50 znaków, powinno być minimum 200

2. usuń link, brak zaznaczenia, zaznaczenie i ponownie usuń nie działa, trzeba przeładować

3. usunięcie linku, jeśli "dodano do kolejki" to przed usunięciem taka kolejka powinna być dostępna

4. brak usuwania grup

Edytowane przez Anmato

Testuję 10 tys. punktów, jest kilka projektów z reagowaniem na rank. Dziwi mnie, że kilka razy w tygodniu pojawia się zwrot ok. 2-3 tys. pkt, na drugi dzień ubywa tych punktów i wchodzą znowu linki, punktów ponownie mam mniej. Wahania są za duże, tak na pewno to nie powinno działać aczkolwiek nie wiem, co powinno się tutaj dostroić.

Edytowane przez Anmato
  • Like 1

Szczerze mówiąc nie używam reagowania na zmiany i stąd faktycznie może to być mało przetestowane, nie miałem wcześniej podobnego zgłoszenia. Zdefiniowałem właśnie link z reakcją na zmiany i będę monitorował sytuację.

Czy takie wahania są na tyle duże że saldo konta wpada na minusowe? Jeśli tak to nie wina pilnowania kryterium rank i też takie zachowanie często zauważałem - tak jakby system przydzielał sporo linków bo takie ma zaplanowane nie sprawdzając przed każdym przydzieleniem czy te wolne punkty są. Na drugi dzień za to sprawdził jak już dojechał do kilku tys punktów na minusie i wtedy dopiero przychodził mail że konto na minusie i zacznie się wycofywanie linków by wyrównać saldo. Gdy to wycofywanie nastąpi i punkty wejdą na plus to znowu akcja dzieje się taka sama z grubym wjechaniem na minus i tak w kółko.

• Like 1

LaoHost - tani i niezawodny / dhosting.pl - dla stron o dużym ruchu, skalowalne zasoby z płatnością godzinową (link daje 5% rabatu) / spideric - genialny monitoring pozycji niezależny od sytuacji z proxy

Ciekawe to jest, sprawdzam. Średnio dziennie z przyczyn kryteriów usuwanych jest około 150 linków, nie powinno być z tego powodu takich wahań, to musi w czymś innym być problem.

Tylko że może być tak: mamy 0 punktów. Przydzielenia stoją. Zleci jeden link z powodu np. kryteriów, jesteśmy już trochę na plusie, zaczyna lecieć po bandzie i przydzielać ;) nie patrząc że ma np. 100 punktów wolnych - nastuka linków za 10K.  Później szaleje ze zdejmowaniem, może znowu wyjść na plus lekko, znowu później leci do przodu. 

Nie jest to na pewno w pełni zsynchronizowane, dzisiaj miałem sytuację: 20 zleconych, 8 przydzielonych, zmniejszam na 8 przydzieleń, po jakimś czasie zwalniają mi się punkty a on przydziela mi nowe linki i mam 10 na 8 zleconych. Czyli w kolejnym kroku zdejmie to co przydzielił przed chwilą.

• Like 1
dymna.jpg

Po statystykach  Rank widać, że nic wielkiego się nie zadziało. Przetestuję to pod kątem braku punktów użytkownika, a raczej niskiego stanu konta.

Już się wszystko wyjaśniło z tymi minusowymi punktami. Faktycznie problem jest gdy użytkownik jest lekko na plusie i ma więcej zdefiniowanych linków, wtedy może nastukać sporo linków nim dojdzie do synchronizacji punktów.

Edit. Problem naprawiony :) 

Edytowane przez okazwłoka
  • Like 1

Niestety nie widzę takiej grupy. 

Z tego co widzę system wygląda dobrze, z ostatniego tygodnia mamy aktywnych +9k linków, a z ostatnich 24 godzin +1,3k. 

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności