Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Teraz, okazwłoka napisał:

Możliwe, że po prostu linki zostały szybko przydzielone nim ich koszt został przeliczony

Odezwę się w systemie, ale to mogło być to. Linki dodałem dość szybko, bo tylko zmieniałem adres strony i dodawałem zmieniony klon linku.

Ok, dodałem każdorazowe aktualizowanie punktów na koncie usera i nie będzie takich problemów więcej :) 

• Like 1

22 godziny temu, ttah napisał:

Coś poszło nie tak? Dawniej system tak nie reagował z tego co pamiętam.

Tak właśnie było :) miałeś 10K wolnych, dodawałeś 1K linków powiedzmy i mogłeś mieć następnego dnia -100K punktów :) i przez 3 dni linki się trzymały.

dymna.jpg

• 3 tygodnie później...

Dzięki jednemu użytkownikowi został wykryty błąd w artykułach sponsorowanych, każdy wydawca otrzymywał 11 transz, zamiast 12. Zostało to poprawione, a zaległe transze zostaną najpóźniej do kilku godzin przelane na konta wydawców.

• 5 tygodni później...

Dzięki, sprawdzę to.

Ok, poprawiłem przyjmowanie stron, takie adresy podwójne trzeba usunąć z panelu najlepiej ręcznie.

Edytowane przez okazwłoka

• 2 tygodnie później...

Nie pykło do końca  ;) -5808 punktów.

Do tego po imporcie linków wczoraj przydzielało mi 4 przy niektórych przy ustawieniu 1. Dodatkowo pokazuje domyślnie że nie ma slotów (przy imporcie), po wejściu i zapisaniu - już widzi. No i jak dodałem 100 linków to później siedziałem 2h i je zapisywałem - max da się zapisać 2-3 zakładki w tym samym czasie (a zapisywanie trwa minutę - dwie), inaczej leci 500.

• Like 1
dymna.jpg

Dzięki za info. Po urlopiku będę to optymalizował. Byłbym wdzięczny za wyjaśnienie "No i jak dodałem 100 linków to później siedziałem 2h i je zapisywałem" (np. linki). 

W imporcie nie ma opcji nie pokazuj złym botom. Dodatkowo pokazywało brak slotów. Więc musiałem wejść do każdego linka i go odkliknąć i zapisać. Zajęło to mi kilka godzin ;) Jednocześnie mogę zapisać 2 w porywach do 4 linków, od momentu kliknięcia zapisz do przeładowania strony - mija minuta może dwie. Linków zaimportowałem w sumie 144 do dwóch grup także pół dnia siedziałem i klikałem ;)

dymna.jpg

Trzeba było pisać, rzuciłbym do bazy komendę i byłoby zrobione w kilka minut :) Także na przyszłość jak się czegoś nie da zrobić przez panel to wiesz co robić :)

Zapisywanie linków faktycznie może sporo trwać ze względu na przeliczanie wolnych slotów, ale posprawdzam to dokładnie, powinno się to udać zoptymalizować.

• 4 tygodnie później...

Obliczanie slotów nie działa jak trzeba, raczej to usunę żeby nie wprowadzało w błąd (zostawione będą te poglądowe obliczenia slotów z tworzenia/edycji projektów).

Zmieniłem ustawienia dla botów - widzę że jeden udało Ci się zmienić :D 

A tak z ważniejszych rzeczy: był błąd o którym jakiś czas temu wspominałem (chyba) związany z "podwójnymi stronami głównymi" - ze slashem i bez slasha na końcu.

Dzisiaj trochę grzebałem w systemie i u użytkowników, którzy nie usunęli tych podwójnych stron na pewno wystąpiły problemy z linkami i usunęło punkty.

Usunąłem przed chwilą te podwójne strony główne, przywróciłem linki. Także sytuacja do kilku godzin wróci do normy pewnie.

• Like 1

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności