Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

To co do kont pracowników... widzę, że nie jest to konto pracownika tylko jest opcja po prostu udostępnienia projektu... co za tym idzie, pracownik dodając projekt nie 

- udostępnia automatycznie projektu dla konta nadrzędnego (bo są to konta równorzędne)

- nie korzysta z punktów konta nadrzędnego (powód j.w.)

Oprócz tego projekty są identyfikowane po nazwie (string), nie mogę założyć projektu jeżeli ktoś założył w systemie inny o takiej samej nazwie (tu pracownik)

dymna.jpg

Sprawdzę wszystko co napisałeś, ale z tego co pamiętam unikalne nazwy projektów są wymagane w obrębie grupy (przynajmniej tak powinno być) i właśnie gdy udostępnisz grupę, wtedy nie założysz takiej samej nazwy w tej grupie (jeśli konto któremu udostępniłeś założyło w tej grupie taką nazwę).

Ogólnie powinno być tak, że udostępniasz grupę linków i w niej użytkownik może robić co chce - dodawać i usuwać projekty.

Black Friday 2024

W topx.pl nawet 50% taniej! - codziennie nowe promo!

https://linktak.pl/?typ=moje_linki&idg=1654

tutaj też dodane przez pracownika w udostępnionym projekcie, 7.09.2021, linki widzę ale nie przydziela linków. Teraz nie ma punktów ;) ale były. Dorzucę dziś zapas.

Grupy/projekty... kwestia nazewnictwa, dla mnie grupa = projekt, chodziło mi o to że konto pracownika = takie samo konto jak pracodawcy, po prostu konto A udostępnia grupę X kontu B. I właściciel B może mieszać w X 

ale jak B założy grupę Z to właściciel konta A nic do niej nie ma. I o ile dla X punkty idą z A to dla Z punkty będą szły z B oraz A nie widzi Z. 

B może udostępnić Z dla A ;)

Założeniem (moim oczywiście) było konto nadrzędne dla którego się kupuje punkty i z którego widać konta niższego poziomu, tutaj mamy konta równorzędne.

Generalnie tak jak jest i tak jest wygodniej, tyle, że właściciel konta A musi zakładać grupy wszystkim kontom pracowników żeby działało to zgodnie z założeniem.

Rozpisałem się, mam nadzieję że jest to jakoś zrozumiałe :D

dymna.jpg

@wedrowiec - 1654 ma linki przypisane poprawnie, więc tam będą na pewno przydzielenia (gdy będą punkty).

Udostępnianie działa tak, że:

1. Tworzysz grupę.

2. Udostępniasz.

Od tej chwili oba konta mogą działać na grupie. A obciążane jest konto (koszt punktów), które utworzyło grupę.

Ale zadziała to inaczej, gdy:

1. Twój pracownik utworzy grupę.

2. Udostępni grupę Tobie.

W tym przypadku oba konta mają dostęp do grupy, ale obciążane jest konto, które grupę utworzyło.

Black Friday 2024

@wedrowiec Sprawdziłem tę grupę, nie ma wolnych slotów dla podanych kryteriów. Projekty poprawnie są zapisane i powodem nie jest to, że link dodano z innego konta.

Black Friday 2024

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności