Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

• 4 miesiące temu...
  • 3 tygodnie później...

Na razie poprawiłem ręcznie w bazie. Sprawdzam i nie widzę błędu w kodzie. Muszę dokładniej przetestować na różne sposoby.

To co do kont pracowników... widzę, że nie jest to konto pracownika tylko jest opcja po prostu udostępnienia projektu... co za tym idzie, pracownik dodając projekt nie 

- udostępnia automatycznie projektu dla konta nadrzędnego (bo są to konta równorzędne)

- nie korzysta z punktów konta nadrzędnego (powód j.w.)

Oprócz tego projekty są identyfikowane po nazwie (string), nie mogę założyć projektu jeżeli ktoś założył w systemie inny o takiej samej nazwie (tu pracownik)

dymna.jpg

Sprawdzę wszystko co napisałeś, ale z tego co pamiętam unikalne nazwy projektów są wymagane w obrębie grupy (przynajmniej tak powinno być) i właśnie gdy udostępnisz grupę, wtedy nie założysz takiej samej nazwy w tej grupie (jeśli konto któremu udostępniłeś założyło w tej grupie taką nazwę).

Ogólnie powinno być tak, że udostępniasz grupę linków i w niej użytkownik może robić co chce - dodawać i usuwać projekty.

https://linktak.pl/?typ=moje_linki&idg=1654

tutaj też dodane przez pracownika w udostępnionym projekcie, 7.09.2021, linki widzę ale nie przydziela linków. Teraz nie ma punktów ;) ale były. Dorzucę dziś zapas.

Grupy/projekty... kwestia nazewnictwa, dla mnie grupa = projekt, chodziło mi o to że konto pracownika = takie samo konto jak pracodawcy, po prostu konto A udostępnia grupę X kontu B. I właściciel B może mieszać w X 

ale jak B założy grupę Z to właściciel konta A nic do niej nie ma. I o ile dla X punkty idą z A to dla Z punkty będą szły z B oraz A nie widzi Z. 

B może udostępnić Z dla A ;)

Założeniem (moim oczywiście) było konto nadrzędne dla którego się kupuje punkty i z którego widać konta niższego poziomu, tutaj mamy konta równorzędne.

Generalnie tak jak jest i tak jest wygodniej, tyle, że właściciel konta A musi zakładać grupy wszystkim kontom pracowników żeby działało to zgodnie z założeniem.

Rozpisałem się, mam nadzieję że jest to jakoś zrozumiałe :D

dymna.jpg

@wedrowiec - 1654 ma linki przypisane poprawnie, więc tam będą na pewno przydzielenia (gdy będą punkty).

Udostępnianie działa tak, że:

1. Tworzysz grupę.

2. Udostępniasz.

Od tej chwili oba konta mogą działać na grupie. A obciążane jest konto (koszt punktów), które utworzyło grupę.

Ale zadziała to inaczej, gdy:

1. Twój pracownik utworzy grupę.

2. Udostępni grupę Tobie.

W tym przypadku oba konta mają dostęp do grupy, ale obciążane jest konto, które grupę utworzyło.

@wedrowiec Sprawdziłem tę grupę, nie ma wolnych slotów dla podanych kryteriów. Projekty poprawnie są zapisane i powodem nie jest to, że link dodano z innego konta.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności