Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

Kolejna sprawa: jak się dodaje kolejne linki, czy lecąc od początku (czyli dodaję 1 i po dodaniu kolejny, kolejny itp., bez klikania nowy link)  czy też kopiujemy istniejący (i kolejny jako kolejną kopię) - domyślnie zaznacza "Publikuj również na stronach kategorii, paginacji, tagów". Można prosić o usunięcie tego zaznaczenia dla całego konta, wszystkich linków na moim koncie?

dymna.jpg

Ok, zrobione :) Ogólnie usunąłem automatyczne zaznaczanie tej opcji, bo to był nietrafiony pomysł, nic na siłę.

PS. Już w tym, albo w następnym tygodniu będzie udostępniona opcja linkowania z obrazów, czyli z tzw. banerów. 

• Like 1

• 1 miesiąc temu...

Po zgłoszeniu podstron do rozpatrzenia otrzymuję informację "brak właściwego tekstu". Użyłem przycisku sprawdź ponownie, ale ta funkcja chyba nie działa bo ciągle wyświetla się "testuję..."

Nie wiem czy to błąd systemu czy mój przy zgłaszaniu. Czy mogę usunąć taką podstronę a następnie zgłosić ją ponownie?

• 3 tygodnie później...

Na swoich stronach widzę błąd: błędna ścieżka do baneru. Czy rozwiązaniem tego problemu będzie:

- utworzenie katalogu "images" na stronach, gdzie nie powstał automatycznie

- dodanie do kodu strony argumentu "/images" - na niektórych stronach zmieniłem jedynie instalator

To trzeba indywidualnie sprawdzić, ale jeśli nie ma utworzonego images to trzeba go utworzyć, i trzeba sprawdzić czy zadziała "/images" czy "images" - zwykle na wordpressie "images" (ale to też zależy no jeśli jest podany base url to raczej pierwsza opcja.

Oczywiście indywidualnie dla grup stron (jeśli zostały w podobny sposób postawione to w każdym przypadku bedzie tak samo).

• 3 tygodnie później...

@wedrowiec Dobry link podałeś? Bo ten ma koszt 97 punktów.

Taka jest zasada w systemie i z tego co widzę dobrze to trzyma (jedynie może być poślizg związany z czasem sprawdzenia cache):

Cytat

Tylko podstrony indeksowane przez Google generują punkty - system sprawdza, czy podstrona z linkiem została zaindeksowana (sprawdzane jest to na podstawie wyszukiwarki Google, zapytanie cache:_TU_ADRES_PODSTRONY_). Jeśli podstrona z linkiem nie jest zindeksowana po 60 dniach od przydzielenia linka, to wydawca otrzyma punkty jedynie za zindeksowane (będące w cache) linki.

Edytowane przez okazwłoka

Zły koszt podałem :) inna miała 700, sztucznie napompowana :) rotacja wewnątrz zaplecza, zaindeksowana tylko strona główna. 

Te 60 dni to moim skromnym zdaniem ;) zdecydowanie za dużo. 

I tak sobie popatrzyłem na część "najlepszych" stron i... baloniki napompowane a w środku pusto. Popatrz na te linki po 700 punktów z tego projektu - strony niestety tragedia.

dymna.jpg

Dzięki, faktycznie rotacja bije po oczach, że tego nie zauważyłem wcześniej ? Będę z tym działał.

System musi lepiej weryfikować podlinkowanie.

Na ten czas polecam oczywiście opcję czarnej listy.

• 4 tygodnie później...

Jeszcze wczoraj to poprawiałem :)

Ogólnie zapowiedziane zmiany w systemie trochę się opóźniają, początek roku sporo organizacyjnych spraw jest.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności