Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@Saamulel - nie wiem czy dotyczy to Ciebie, bo nie podałeś żadnych szczegółów dotyczących linków (ID), ale zazwyczaj brak przydzieleń powoduje ustawienie opcji "Ilość docelowa" na wartość równą zero.

@lex_ - obłożenie jest słabe, w zasadzie dziennie przybywa tylko 500 linków i mniej więcej tyle samo ubywa. A co za tym idzie obłożenie nie chce rosnąć. 

Najlepiej w razie problemów pisać podając konkretne ID stron/linków. Wtedy szybko mogę sprawdzić co i jak.

Rano dodałem komunikat przy dodawaniu linka, wtedy wyskakuje informacja w przypadku ilości docelowej ustawionej na zero.

Warto też patrzeć na to, co pisze po naciśnięciu przycisku "Pomoc" - a jeśli tam coś jest niejasno napisane to śmiało można pytać.

Dzięki i pozdrawiam

• 2 tygodnie później...

Od 2-3 dni panel potrafi zamulić. Po zalogowaniu nie chce wczytać podstrony z moimi stronami. A po minucie czekania na wczytanie mam albo błąd połączenia z bazą danych, albo 500 Internal. Jak to się już stanie, całość zaczyna płynnie działać. Ale błąd się powtarza po jakimś czasie. Czy to tylko u mnie?

Chyba rano tak się dzieje częściej.

Edytowane przez ttah

Ostatnio obciążyłem trochę serwer analizą linków (obliczanie wolnych slotów dla linków). Musiałem ograniczyć trochę dane (obliczanie dla max 3 tagów) i od tego czasu jest raczej ok.

Ale już planowane jest przejście na szybszy serwer i php 7.3. Za niedługo będzie podana data przejścia (pewnie z kilka godzin linktak będzie offline wtedy).

Dodałem nowy projekt, nowe linki i mam informację że dla zadanych parametrów brak slotów.

Tagi wymagane w treści

mieszkania,mieszkanie,nieruchomości,dom,domy

rank 5-10, punkty 40-250 - serio nie ma żadnego slotu z takimi parametrami?

Pod uwagę brany ustawiony Rank
Pod uwagę brany ustawiony Koszt
Pod uwagę brana unikalność w wybranej grupie
Ilość wolnych slotów (dopasowanie do treści): 105
dymna.jpg

@wedrowiec @okazwłoka w ogóle coś się wysypało, ilość pkt (-1) minus jeden?!? i też brak slotów przy praktycznie żadnych ograniczeniach...

PS

brak slotów, ale dodaje...

Edytowane przez M0drzew

Ekologiczne torby papierowe z nadrukiem. Wysoka jakość! Chyba, że wolicie torby w Gdańsku ...
Siemianice to taka mała słoneczna miejscowość :)

Tak, ten brak slotów jest prawidłowo pokazany w momencie gdy już system zdąży przeliczyć ilość dla danego linka. Zaraz to poprawię.

Dobra, teraz tam się nie zgadza wystarczy wejść w link i zapisać go ponownie. Wtedy przeliczy, no i od razu dla nowych linków będzie przeliczane pięknie (przy edycji też).

• Like 1

• 2 tygodnie później...
  • Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności