Skocz do zawartości

Błędy

okazwłoka

Rekomendowane odpowiedzi

@soulfailer - czasem takie sytuacje w systemie się zdarzają (nie wiem dlaczego), ale jest zrobione zabezpieczenie i sytuacja sama wraca zwykle dość szybko do normy. Nie znalazłem jeszcze przyczyny dopisywania do podstrony więcej niż 3 linków - mimo że przed każdym przypisaniem sprawdzana jest ilość faktycznie zamieszczonych linków.

@Rainmaster ostatnio zauważył błędne dobieranie kosztów linka i faktycznie był błąd. W uproszczeniu źle był liczony koszt linków, a dobieranie linków odbywało się po prawidłowych kosztach (a nie tych źle obliczonych). Stąd teraz mielenie systemu z linkami tam gdzie kryterium jest koszt i ustawione trzymanie kryteriów. Myślałem że będzie to nieodczuwalne, stąd był brak komunikatu.

@ttah  dzięki, wygląda na to że poprawione.

• Thanks 1

Problem z walidacją cache: " Brak indeksu/Stary cache" ID domeny: 2826

1. Znaleziono po info: 01.01.1970 01:00
  2. Brak cache

I tak dla wszystkich podstron.

• Like 1

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Dzięki za zgłoszenie, przyjrzałem się sprawie i był błąd. Powinno wrócić do normy do godzinki.

"Nieunikalne lub byle jakie treści" - system to weryfikuje czy Human ?

Z tego wynika, że macie system surowszy niż AI Googlarki.

W zgłoszonej domenie większość tematów siedzi w top 10 a u was to nic nie warte.

Widocznie należy dodawać wyłącznie strony zapleczowe nastawione na daną tematykę wg. zapotrzebowania na linki.

Czyli w praktyce nie różni się od innych tego typu.

Takie moje skromne spostrzeżenia po wstępnym teście systemu.

Największą głupotą jest uczenie się tego, co potem trzeba zapomnieć [...]
- Miarą mówcy nie jest ten kto mówi, lecz ten co słucha [...] / Platon (ok. 437 - 347 p.n.e.)

Drogi wszechświecie, przestań no lecieć w kulki!

Unikalność sprawdza bot, zawsze można reklamacje wysłać (najlepiej id strony i zakres id podstron), wtedy zweryfikuje human.

• 3 tygodnie później...

Hej @okazwłoka 

Jeśli mógłbyś przyjrzeć się podstronom tej strony: id 2794

Na części podstron pokazuje, że są tam linki wychodzące i za to odjęte są punkty. Fizycznie linków na podstronach nie ma żadnych (oprócz tych systemowych), czy jakiś błąd?

Pozdrawiam, Dawid

Gotowe artykuły SEO dostępne od ręki!

ZAPRASZAM

Jak sprawdzam to system nie wykrywa nic dodatkowego. Czasem może się zdarzyć, że system zdejmie linki (są wtedy usuwane z bazy) i przy następnym wysyłaniu linków na stronę są one ze strony zdejmowane - wtedy system widzi linki jako wychodzące - ale to trzeba mieć spore szczęście żeby utrafić :)

Witam

Czy opcja "Testuj wyświetlanie linków" działa?

U mnie na stronie po kliknięciu wyświetla się

HTTP_CODE:200
KONTENT:

a w konsoli pisze tak:

image.thumb.png.bd2382fa4207e2aadd75048a29f8714e.png

Chyba ta funkcja jest blokowane przez przeglądarki.

Edytowane przez Dares89
  • Like 1

Próbowałem dodać domenę na czarną listę, ale wyskakiwał mi błąd „problem z połączeniem z bazą danych”. Okazało się, że przeszło dopiero całe  hxxp://www.domena.zz. Samo domena.zz przejść nie chciało i zgłaszało powyższy błąd.

W sumie nie wiem czy to błąd czy nie, ale piszę jakby co, bo mnie to zblokowało na minutę.

Edytowane przez ttah
  • Like 1

Po jakim czasie od błędu komunikacji ze stroną system wchodzi i sprawdza czy błąd występuje ponownie?

Z niewiadomych mi powodów wszystkie podstrony dwóch stron mają błąd http_code: 500. Nie chce mi się klikać ręcznie by sprawdzało ponownie, bo tego jest ponad 100 podstron. A na kilku przypadkowych przeszło od ręki sprawdzanie, więc to musiał być albo chwilowy błąd po mojej stronie, albo po stronie systemu.

Edycja:

Coś dziwnego mi się dzieje ze stronami 368 i 380. To te, wspomniane wyżej. Kilkadziesiąt podstron dodałem do sprawdzenia ręcznego, posprawdzało, ale mają wyzerowaną punktację. Reszta nadal tkwi z tym błędem mimo tego, że działają. Proszę o sprawdzenie.

Edytowane przez ttah

Nie mogę edytować już, więc dodaję nowy wpis.

Podstrona 2774 zgłasza mi błąd „brak linka systemowego”. Są na niej jakieś dwa linki, tyle też widnieje w panelu. Testowanie linków wyświetla wszystkie trzy. A błąd mimo tego nie znika.
Rzuciłem okiem na zawartość pliku z linkami, bo słowo kluczowe, na które odbywa się linkowanie jest co najmniej dziwne. Wygląda na to, że to link zawiera dwukropki, które powodują, że całość się chrzani (jak mniemam to własnie jest separatorem, którego używasz w pliku z linkami). Dwukropki ze słowa kluczowego (jeśli jest ono takie same jak link, a na to wygląda) są z kolei  pozamieniane na spację.
Pozostawiam do analizy.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności