Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

ad1. nie zmianiałem treści strony, (tzn. budowy)

ad2. linkowałem pod tymi samymi frazami co przed tym "banem"

ad3. mały wortal

a jeśli chodzi o trudnosc fraz to sa dosc mozcno obstawione >50mln wyników.

Ja tym sie tak nie martwiłem bardziej interesuje mnie czy ktos

miał lub ma doczynienia z tym 'pit stopem" (ktos juz o tym pisał).

Chodzi o to ze strona mimo linkowania zatrzymuje sie na ktorejs pozycji

i nie rusza sie przez dłuższy czas.

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

...czy ktos miał lub ma doczynienia z tym 'pit stopem"...

Chodzi o to ze strona mimo linkowania zatrzymuje sie na ktorejs pozycji

i nie rusza sie przez dłuższy czas.

Może chodzi Ci o Aging Delay ?!

Osobiście mam wrażenie że jedna z moich stron ostro linkowana m.in. ze stron PR6, stoi w miejscu albo notuje pozycje nie wiele się od siebie różniące... Domena nie ma nawet roku i powiem szczerze że tak średnio reaguje na kolejne moje ruchy :blush:

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

• 3 tygodnie później...

Przeprowadzilem mały teścik na paragraf 31 czy też sandbox jak kto woli ;)

2 katalogi wbijana strona główna na różne frazy sporymi przyrostami bli po 250 dziennie. Oba ładnie ulokowały się na wysokich pozycjach.

katalog.nimek.info wbijalem sobie później podstrony na różne frazy. Dodałem strone głowną do linkora - pare dni temu (100k pkt). I dziś bach filterek piękny na wszystkie wbite frazy po -20,30,40 miejsc w dół na frazę i na podstrony i na domenę główną.

Drugi katalog nie linkowałem podstron, nie dodawałem do linkora i nie mam żadnych filtrów.

Tak chciałem odświerzyć dyskusję, bo ten filtr może mieć związek z chęcią Google do wyeliminowania systemów wymiany linków tzn jeśli jedna strona linkowana jest z tego samego zaplecza i na główną i do podstron to bach filterek.

Najgorsze jest to że ten powyższy wniosek nie pasuje do qlweb.info. Zadawajcie konkretne pytania, może wspólnie do czegoś dojdziemy.

To takie moje luźne przemyślenie :). Martwi mnie jeszcze ten linkor, ale na niego winy bym raczej nie zwalał.

.. dziś bach filterek piękny na wszystkie wbite frazy po -20,30,40 miejsc w dół na frazę i na podstrony i na domenę główną.

Czy rzeczywiście masz jakąś frazę na 20 miejscu? Cała domena "nimek.info" poszła w G. penalty -30, a to oznacza, że najwyższa możliwa pozycja to 31 lub ostatnia przy mniejszej liczbie wyników :)

P.S. W zasadzie to każdy katalog młodszy niż 2 lata, który wybije się chwilowo zbyt wysoko i za szybko, jak myślę (w serpach i tym samym w odwiedzalności), leci do GP-30 lub wielokrotności. Praktycznie jest to obowiązująca zasada, miesiąc, dwa na szczytach i do widzenia ;)

Tutaj będą zaj...iste trzy linki...

WI777 cala domena nie poszła bo mam tam sennik.nimek.info ktory na fraze sennik byl jest na 11 pozycji.

Poza tym nimek.info na pozycjonowanie blog jest 2 więc ta kara nie poszła na całą domenę z ubdomenami tylko na katalog.nimek.info.

WI naprawdę załóż już skype, bo mam pomysł na wyjście z tego i chcę go z Tobą omówić.

Chłopaki , jedno jest pewne.. linkor nie przeszkadza w pozycjonowaniu. Mam domene która ma około pół roku. Najpierw przez 3 miesiące dodawałem ją do katalogów a ostatnio 3 razy dodałem po dokładnie 100tys. punktów w odstępach co 2 tygodnie tylko pod jedną frazą (pozycjonowanie). I jak narazie utrzymuje sie na 2 stronie .

Ps. Nie bujcie się dawać przykładów ! To dla waszego dobra.

Hacking for no reason

P.S. W zasadzie to każdy katalog młodszy niż 2 lata, który wybije się chwilowo zbyt wysoko i za szybko, jak myślę (w serpach i tym samym w odwiedzalności), leci do GP-30 lub wielokrotności.

Ciekawa teoria, ale wątpię, że kataloog.info albo nawet katalog.borkowscy.pl wylecą.

Zobaczymy... - i jeśli nie, dlaczego?

trudno mi było uwierzyć w tę całą terię do dziś...

dziś jedna z moich stron poleciała dokładnie minus 30 pozycji

coś w tym musi być ;-)

pozdrawiam

ad :-)

"Ale kochany! Nie ma żadne "tylko"! Nic! Żadnej roboty nie wezmę, nie wiem, nie znam się, nie orientuję się, zarobiony jestem!"
1% dla Antka

Ania M.

Mam duży problem z '-30', więc przeczytałem cały wątek i nasunęły mi się pewne pytania i uwagi:

1. Czy jest możliwe, że kara ta spowodowana jest zbyt dużą ilością wpisów do katalogów (które jak pisaliście wcześniej są bezużyteczne dla zwykłych użytkowników więc Google próbuje coś z tym zrobić)? Chodzi mi głównie o zbyt duże dysproporcje między linkami z katalogów a resztą linków prowadzących do moich stron

2. Padło wcześniej pytanie o AdSense. Czy zauważył ktokolwiek czy to ma jakiekolwiek znaczenie? Może być tak, że G rozpoznaje moje serwisy po ID z AdSense i wychwytuje linkowanie pomiędzy serwisami lub inne rzeczy?

3. Kilka osób pisało, że G zdjęło z nich karę. Poczyniliście jakieś ruchy by temu pomóc? Jeżeli tak to jakie. Wróciliście na wcześniejsze pozycje, czy był to niewielki wzrost?

4. Czy CMS / HTML może mieć wpływ na tą karę?

5. Według moich obserwacji treść nie ma wpływu na '-30'. Mam wiele serwisów z unikalną treścią i większość z nich dostała tą karę.

6. Serwisy, które posiadam mają już po kilka lat i w czasie poprzedzającym bezpośrednio karę nie linkowałem ich zbyt natarczywie, więc wydaje mi się, że to nie ma większego znaczenia. Za to "przewinienie" G daje inne kary.

7. Na żadnej domenie nie posiadam katalogów typu Qlweb. Jedynie kilka branżowych katalogów z moderowanymi wpisami, co raczej może tylko pomóc. Tak więc dyskusja, która była prowadzona głównie o katalogach była według mnie niepotrzebnie zawęrzona do tej kategorii.

8. Artykuł Pana Cezarego Lecha nie jest zbytnio odkrywczy i również traktuje jedynie o katalogach.

Jeśli ktoś mógłby odpowiedzieć na moje pytania i potwierdzić lub polemizować z moimi uwagami byłbym wdzięczny. W końcu chodzi tu o to, abyśmy wspólnie jakoś pomogli sobie z tym problemem.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności