Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

ad 1. mozliwe ze jest to przez zbyt szybki przyrost linkow

ad 2. ja na swojej nie mialem, nie mialo to zadnego znaczenia

ad 3. Ja linkowałem dalej, aktualizowałem strone,

ad 4. :)

....

chyba nie czytales jednak tego tematu...

bo na twoje pytania są już wczesniej odpowiedzi :P

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Może będę uparty ale imo paragraf 31 nie jest karą w 100% automatyczną - ostateczną decyzję podejmuje imo czlowiek i jak widzi że to katalog to dostaje w du*e ot tyle.

To ja może zapytam czy p[aragraf 31 dotknął jakąkolwiek stronę firmową. Tzn taką niemal w 100% statyczną normalną Polską sronę?

Kilka katalogów wraca z "paragrafu31", np. mój Qlweb.pl - wylądował w okolicach 40, teraz wraca. Mam wrażenie, że kara jest jednak za nazbyt rozbudowany site i przeoptymalizowanie strony. Bardziej jednak martwi mnie filtr, który wyrzuca poza 500-tkę, kilka stron już tam wypozycjonowałam :P

Zastanawia mnie czy to nie jest ostra kara za nierówny przyrost katalogowania adderem - setki linków w krótkim czasie, później wymoderowanie z katalogów, wypad z listy "ostatnio dodanych", itp. Coraz więcej szkód widzę po adderze, ale na dowody za wcześnie.

Może będę uparty ale imo paragraf 31 nie jest karą w 100% automatyczną - ostateczną decyzję podejmuje imo czlowiek i jak widzi że to katalog to dostaje w du*e ot tyle.

Tylko w kręgu jednej domeny skupiłem się na katalogach branżowych, więc to nie może być wina (jedynie) katalogów.

Dzień bez afery na PiO jest dniem straconym :)

small_logo_footer.jpg

adder dobrze działa tylko trzeba z głowa to robić, a nie wszystkie katalogi za jednym zamachem.

site się liczy niestety powyżej 100 000 to juz nie ma co się wychylac no chyba że ma się tyle z unikatowym contentem

Ano właśnie się nie zgodzę - też myślałam, że odpowiednio skonfigurowane katalogowanie adderem jest efektywne. Niestety wygląda na to, że tylko efektowne i bardziej szkodzi (nawet rozsądnie rozłożone w czasie) niż daje stabilnych linków.

wypad z listy "ostatnio dodanych"
To będzie OFFTOP. Zawsze można korzystać z Qlwebów bez "ostatnio dodanych", lub prowadzących je do szczegółów wpisu. Choć nie wiem ile ich jest. Ostatecznie z tych, które dużo i szybko dodają, gdzie raczej znikasz z pierwszej strony przed wizytą Googla. Inaczej mamy efekt linkora, na mniejszą skalę i w krótkim czasie. Teoretycznie...

tez sklaniam sie ku tej teorii (jak zreszta wiesz).

To ja może zapytam czy p[aragraf 31 dotknął jakąkolwiek stronę firmową. Tzn taką niemal w 100% statyczną normalną Polską sronę?

Wlasnie :)... jedna z takich stron wpadla mi w penalty 30, ale... mialem na niej kopie dmoza w podkatalogu. I co? Dwa razy juz ja wyciagnalem z tego filtra, usuwajac ta kopie. Po pierwszym przywroceniu chcialem sprawdzic co sie stanie po ponownym wlaczeniu dmoza i po miesiacu znowu strona wyladowala w filtrze, z ktorego wyszla po okolo tygodniu od likwidacji kopii. Zaznaczam, ze dmoz byl mooocno zmodyfikowany.

Tak, duże firmowe strony maja filtry na kiilkadzisiat rożnych słów. Filtr jest automatem.

Mozesz podac jakies konkretne przyklady? Jak nimek napisal 'nie jest w pelni automatyczna' - byc moze zostala przypisana flaga tym witrynom i nie zostala jeszcze zweryfikowana przez czlowieka.

• 3 tygodnie później...

Czy ktoś zauważył aby filtr "odpuścił" po ostatnim Update PR lub zmniejszył częstotliwość nakładania ?

Wyjątkowe szkolenia o marketingu internetowym!

Współorganizowane przez

SprawnyMarketing.pl

Ciekawe za co wielkie G. ukarało stronę Polskiego Związku Narciarskiego która aktualnie w ogóle jest niezaindeksowana. Za wpis do DMOZu? A może za wzrost oglądalności w związku z sezonem?

Nigdy nie złożyłem kompa. Nigdy nie napisałem ani linijki kodu w C,C++, Pascalu, Visual Basicu...Nigdy nie zrobiłem poprawnej stronki w HTMLu.
Pomimo tego mam dobre samopoczucie i jestem z siebie dumny ;) Tylko tutaj tak tanio papier ksero

kurde ;/ mi wszystko poszlo w dol na pochybel i do tego prosze panstwa na wszystkie hasla, nie tylko na frazy pozycjonowane. wszystko ponizej 30 pozycji, mam nadzieje ze to tylko przez g update i zaraz wroci do normy inaczej najczarniejszy dzien w zyciu strony....

jesli chodzi o moje zabiegi seo to dzienny przyrost linkow 30 sztuk, domena ma 2 lata, pr4. pozycjonowalem na hasla zwiazane ze strona calkowicie....nie wiem za co ten gratis ;/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności