Skocz do zawartości

paragraf 31

jacek14

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 250
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Tez mam niestety 2 strony w tym filtrze i wiekszosc fraz wlasnie na 31 miejscu lub okolicach kilku miejsc.

Nie ma tutaj mowy o zadnym przypadku! Nie codziennie strona traci nagle wszystkie pozycje -30 w dol. Np. z ruchu, ktory mialem na jednej stroni 1000UU/dzien zostalo mi 60uu/dzien i zonczyslaw :D

Na zachodnich forach az huczy od nowej kary Googla dla webmasterow.

Filtr jest przyznawany dla calej domeny, w moim przypadku dodatkowo dostalem filtr na popularne slowo, bo w ogole wylecialem w kosmos, a reszta fraz calej strony -30 w dol !!!

Pozdrawiam,

Ważka

Czy ktos sie juz wydostal z tego filtra? Albo czy ktos posiada nowe wiesci na ten temat?

Przegladajac zachodnie fora niestety nie mozna doszukac sie konkretnych odpowiedzi za co przyznawana jest kara "-30 pozycji".. Tutaj znalazlem nawet odpowiedz zachodniego pracownika Google na ten temat https://groups.google.com/group/Google_Webm...bf8c270688a5db/

jednakze ogolna odpowiedz malo wnosi do tematu...

Napisalem wlasnie do Google Polska maila (z wyjasnieniem calej sprawy), aby o ile to mozliwe ustosunkowali sie do "Fenomenu 31" na swoim, nowym polskim blogu Google. Miejmy nadzieje, ze odpisza... :(

Pozdrawiam,

Ważka

chyba tez wpadłem na ten filtr. Pozycjonuję stroną na hodliwe hasło, lecz nie jest ona na to najbardziej mnie interesujące na pozycji 31, tylko 38-39. Od maja tego roku staram się ją podnieść do góry, dodaję linki, linki kontekstowe, tworze zaplecze tematyczne i strona stoi w miejscu. Maksymalnie udało mi się, osiągnąć pozycję 33. Domena strony nie jest nowa. Ma swoje lata.

Jedna ze stron zaplecza o identycznej tematyce - nówka domena - pozycjonowana dużo słabiej niż główna osiągneła pozycje w TOP20.

Przestawiłęm się na pozycjonowanie frazy + dodatek. No to strona osiągneła pozycję 31 i stoi na jedną z fraz, na drugą fraza+miasto osiągneła pozycję 13 (odwrotność 31 ? :P)

no nic, walcze dalej :(

generalnie podejrzewam ze zlapac mozna te chorobe za nadmiar podstron na ta sama fraze z jednej domeny

Wyglada jakby Googiel bronil sie przed smietnikiem na stronie wynikow

U mnie na jednej domenie pomoglo (chyba) ustawienie domeny w webmasterze googli na BEZ WWW

moze to przypadek a moze nie, subdomeny odczytywane sa w locie przez .htaccess i wlasnie bez www

Sprawdzałem pozycje katalogów, ktore ostatnie traciłi duzó traffic, pozukując www.domena.tld (bez ") - wyniki:

www.mar.az.pl - nie ma w top 100

www.katalog.yuy.pl - 54

www.odp.net.pl - 36

katalog.be - 32 (subdomena)

katalog-stron.abix.com.pl - 35

www.katalog.gemsnet.pl - 37

katalog.region.com.pl - 36

żaden 31, ale 5 razy 31-40, przypadek czy ...?

żaden 31

Z tego co wyczytałem G zrzuca 30 miejsc na dół, a nie sztywno na 31 pozycje.

"Wielkie uczyniłaś pustki w kraju naszym,

Ty żałosna partio tym rządzeniem waszym.

(...)

Z każdego kąta żałość człowieka ujmuje

A kraj już nowych rządów tęskno wypatruje."

Tez mam dla 2 domen pozycjonowanych dla tej samej frazy ( inne tresci , inne IP klasy C ) pozycje 31 i 32-33 ( zalezy od dnia ) frazy najbardziej dla mnie istotne. Jednak pozostale frazy sa bardzo ladnie w TOP10 wynikow w google i nie zauwazylem spadkow. Co by znowu obalalo teorje ze wszystkie slowa leca na leb i szyje !!. Fraza jest bardzo popularna i bardzo trudna ! Smiem zaryzykowac twierdzenia ze jedna z trudniejszych w internecie polskim / swiatowym. Jedna domena ma ponad 3 lata druga kolo roku i obie sa kolo siebie - ida leb w leb

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności